Sănătate Social

Învățați să mâncați sănătos într-o nouă ediție a Uichend-ului la țară

În ferma de permacultură de la Malin va avea loc, în acest sfârșit de săptămână, o nouă ediție a « Uichend-ului la țară ».

Sâmbătă, începând cu ora 8.00, participanții vor începe un curs de yoga, iar apoi vor afla că « Schimbarea începe în farfurie ». Georgeta Sandu îi va învăța pe cei prezenți să pregătească mâncare vegetariană, iar Philippe Coupe va da lecții de construcție a unui cuptor solar. După-amiaza între 16.00 și 18.00 va fi partea a doua a cursului „Schimbarea începe din farfurie”.

Ziua de duminică, 19 iunie, va începe tot cu un curs de yoga, va urma apoi o plimbare și cu proiectul « Terrana eco-village” cu Georgeta Sandu.

În cadrul acestui proiect în care principiul este «Cu adevărat ești ceea ce mănânci”, toți cei interesați vor afla că boala are la origine o alimentație toxică, prin urmare își poate gasi remediul în alimentație. La atelierul de nutriție se va discuta despre noi opțiuni în bucătarie – informații generale despre importanța nutrientilor și despre apă, sare, zahăr, ulei din diferite perspective – și se vor găti rețete vegetariene cu și fără foc.

Philippe Coupe este un cetățean belgian care a ales să se stabilească în satul Malin, într-o zonă izolată, unde, împreună cu o româncă, Adriana Sigartău, conduce o fermă cu opt hectare de pământ, înconjurată de o pădure, de pășuni și de livezi. Încă de acum trei ani, Coupe și-a autorizat ferma și organizează circuite cu măgăruși, dar se ocupă și cu permacultura, un sistem ecologic proiectat să susțină în toate aspectele o comunitate umană, într-un mediu natural.

Malin este un sat situat la 10 km la sud de Beclean, în comuna Nușeni, la limita județelor Cluj și Bistrița-Năsăud. Ascuns într-o regiune de dealuri împădurite și pășuni, la poalele Munților Carpați, satul Malin are 400 de locuitori vorbitori de limbă română și maghiară.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.