Actualitate Social

Doar un sfert dintre profesorii care au susținut titularizarea au luat medii peste șapte

Doar 25,28% dintre profesorii care au susținut concursul de titularizare au luat medii peste șapte ceea ce le permite să ocupe un post de titulari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Anamaria Leuca, a informat, printr-un comunicat, că 36,14% dintre candidați au luat note sub cinci, 38,58% au obținut note între 5 și 6,99 și 25, 28% dintre candidați au luat note între 7 și 9,99. Nu s-a înregistrat nicio notă de 10.

Potrivit sursei citate, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații.

În perioada 22-25 iulie, se va desfășura prima etapă de repartizare în ședință publică a candidaților care au obținut cel puțin nota șapte la concursul din 13 iulie pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile.

Pentru titularizarea din acest an, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a scos  la concurs 629 de posturi. Dintre acestea, 105 sunt titularizabile (cu o valabilitate mai mare de patru ani –n.r), iar 524 sunt netitularizabile.

Aproape jumătate dintre candidații care s-au înscris în Bistrița-Năsăud la concursul de titularizare s-au retras din examen din proprie inițiativă, ei părăsind sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte.

La proba scrisă a concursului de titularizare au fost prezenți 453 de candidați din totalul de 874 care și-au validat dosarele de înscriere la concurs. Alți 421 de candidați s-au retras din examen din proprie inițiativă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.