Social Sport

UPDATE – TAS a respins apelul Gloriei. Echipa va juca în Liga a II-a

Jean Pădureanu: ”Așteptăm motivarea deciziei”. Răzvan Grec: ”Ne-am jucat și ultima carte”.

Așteptarea a luat sfârșit pentru Gloria Bistrița. Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne a anunțat verdictul în cazul memoriului depus de clubul bistrițean împotriva Federației Române de Fotbal (FRF) în speța neacordării licenței pentru Liga I.

Din păcate, deznodământul este unul nefavorabil: apelul a fost respins, iar Gloria este nevoită să joace în liga secundă.

Clubul Gloria precizează pe site-ul oficial că atunci când TAS va comunica și motivarea deciziei, vor fi oferite mai multe detalii și comentarii.

TAS anunță și el pe site-ul oficial, tas-cas.org, că a respins apelurile formulate de Gloria Bistrița, FC Timișoara și FC Bihor. ”Apelurile au fost respinse și au fost confirmate deciziile luate de autoritățile competente din România și aprobate de UEFA. Ca rezultat, cele trei cluburi nu au licență pentru a evolua în Liga I sezonul 2011/2012, iar FC Timișoara nu are nici dreptul de a evolua în această ediție a cupelor europene. TAS va comunica deciziile complete, cu motivarea acestora, în câteva săptămâni”, a anunțat TAS.

Prima instanță a Sistemului Național de Licențiere din cadrul FRF a acordat clubului Gloria Bistrița licența pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, apoi Comisia de Apel a SNL a întors decizia, hotărând neacordarea licenței.

Ulterior, Comitetul Executiv al FRF a dat cluburilor care nu au primit licență (Gloria Bistrița, FC Timișoara, FC Bihor) dreptul de a se adresa TAS și le-a admis în Liga a II-a.

UPDATE

Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a declarat că așteaptă motivarea deciziei Tribunalului Arbitral al Sportului, prin care apelul împotriva FRF a fost respins, înainte de a face mai multe comentarii.

”Din păcate, nu se mai poate face nimic. Așteptăm motivarea deciziei TAS. Vom convoca zilele următoare o ședință a Consiliului Director. Nu am ce să mai spun deocamdată, aștept să văd și eu motivarea deciziei”, a precizat Pădureanu.

Directorul general adjunct al grupării bistrițene, Răzvan Grec, a afirmat că era normal ca Gloria să meargă până la capăt pe linia posibilităților de apel la decizia FRF. ”TAS a fost ultima cale de atac, nu mai avem altă posibilitate. Vom juca în Liga a II-a, până în 20 august mai avem timp să ne pregătim. Noi am avut obligația să mergem până la capăt, ne-am jucat și ultima carte. Acum, obiectivul nostru este promovarea în prima ligă”, a spus Grec.

 

1 comentariu

  • Sa insiste, mai departe, si pentru motivarea motivarii deciziei.
    Dupa atatia ani de monopol (!) nu te mira ca se renunta greu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.