Actualitate

Doi asistenți medicali care activau la SVSU Bistrița, reținuți după ce au luat bani pentru vaccinări fictive

Doi asistenţi medicali care activau la centrul de vaccinare al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa au fost reţinuţi pentru luare de mită şi fals informatic, după ce ar fi primit bani de la mai multe persoane pentru vaccinări fictive. Unul dintre ei a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA, se arată într-un comunicat al DGA:

”Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au organizat, la data de 08.04.2022, prinderea în flagrant a unui asistent medical din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița (SVSU) la scurt timp după ce a primit o sumă de bani, cu titlul mită, pentru ca acesta să simuleze actul de vaccinare a unei persoane împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, la aceeași dată, ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrala, a serviciilor județene anticorupție din județele Mureș, Cluj, Maramureș, Sălaj și Harghita, precum și cu sprijinul de specialitate al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, au pus în executare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 9 la domiciliile unor persoane și unul la centrul de vaccinare al SVSU Bistrița.

În cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de două cadre medicale, în două dosare penale distincte.

În fapt, activitatea infracțională a primului asistent medical, care își desfășura activitatea la centrul de vaccinare al SVSU Bistrița, a constat în faptul că, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, ar fi primit aproximativ 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată fictiv, respectiv fără inocularea serului.

Referitor la cel de-al doilea asistent medical, care își desfășura activitatea în cadrul aceluiași centru, au fost reținute un număr de trei acte materiale, în perioada februarie 2022 – aprilie 2022.

Astfel, cei doi au pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani cu titlu de mită, de la persoane interesate de obținerea frauduloasă a certificatului de vaccinare, după care au procedat la implementarea în baza de date (RENV) de date neconforme cu realitatea, prin care s-a atestat vaccinarea persoanelor respective.

În activitatea infracțională derulată, cadrele medicale au fost ajutate de intermediari, care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obținerea de adeverințe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, precum și de remiterea ulterioară a banilor către acestea.

În cursul zilei de 08.04.2022, procurorul de caz a dispus reținerea celor doi asistenți medicali pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic”.

Primăria Bistrița a transmis într-un comunicat:

”La centrul de vaccinare anti-CoVid-19 găzduit de SVSU Bistrița, a avut loc o descindere a polițiștilor privind unele încălcări ale protocolului de vaccinare stabilit la nivel național. Municipalitatea oferă anchetatorilor sprijin pentru clarificarea tuturor aspectelor asupra cărora planează suspiciuni de neconformitate într-un act medical prestat de persoane autorizate din sistemul sanitar”.

Etichete

17 comentarii

 • Minciuna are picioare scurte! Sper sa primeasca, toti cei implicati in aceste false vaccinari, ceea ce merita mincinosii care ii pun pe altii in pericol!

 • nu pot sa cred, sa le fie rusine asa ceva, orasul asta incet incet ajunge un fel de Vaslui incredibil, asistenti medicali si o facut de astea, incalificabil sa li se retraga licenta ar trebui sa nu mai profeseze niciodata , multumim ziarului de stire, wow
  rusine lor, fac de fusine profesia de asistent medical si SVUSV

 • Injegtatzii au prins glas…Hai fuga ca mai sunt 100 de milioane de doze prin frigidere…Hai ca politicienii au luat comisionul pentru ele…V a comandat Câțu doze sa va intepati pana ajungeti zombie ca el.Hai ca e scump curentul si scot astia frigiderele din priza si va dau zeama acrita.

 • Aia asistenții medicali dacă sunt copii deștepți spun organelor abilitate toată rețeaua, pentru ca sigur se știa de la ăla de la SVSU pana la ultimul voluntar. Ce faina e poza cu Primaru și centrul de vaccinare de pe Dobrogeanu Gherea. Și ce ședințe se mai țin la sediul ăla, acolo-i militarie frate :))). Lasă primare tu țineți directorii ca tot câte unu îți pică și tu ii încă ți in brațe. Oare te gândești câte ai semnat pana acum și ai semnat fix ca primarul? Câte proiecte europene sunt in derulare și tot băieții deștepți la ora asta sigur știu ce și cum. Vedeti vacante de lux și bunăstarea odata cu una la venitul unora!

 • Din cauza oamenilor cu mentalitate ca a ta România este o țară bananieră. Mulți proști care se cred experți trăiesc în țara ăsta.

 • Au luat bani de la sistem 100 de euro pe zi, au fost prea lacomi. Vaccinați la chiuvetă decedați au o scuză , sufereau de comorbidități mintale și culturale. Au murit ca daci .. liberi.
  Despre decesele vaccinați vs nevaccinați statistica nu minte. Cert este că am avut decese suplimentare mai multe ca și în războiul din Ucraina, războiul hibrid a făcut victime.

 • Ce desfasurare de forte! Oare cine ne obliga sa mergem la injectare cu superbul, magnificul ser american?! Dar pentru cei care subminau economia nationala, comandand si platind in van 120 milioane de doze ,DNA ul nu se sesizeaza? Tocmai ce spunea Rafila ca nu a incheiat contract cu Pfizer pentru achizitia de antivirale datorita unor clauze care nu pot fi acceptate, dand ca exemplu obligatia cumparatorului de a crea un fond pentru despagubire contra efectelor acestora! Noi nu avem voie sa producem vaccinuri si antivirale, ca nu sunt fonduri, dar ne permitem sa platim inzecit americanilor pentru zeama si pastilele lor.

  Altfel, urata treaba, sa apelezi la ingaduinta unora si apoi sa-i dai in gat ! Tocmai cand se terminase brusc nebunia , de nu mai era nevoie de nici unele , nici macar de un teest rapid pentru cei ce intrau in tara. Sunt curios ce s-a intamplat cu amenzile primite de romanii , pentru cei care au avut taria de a le contesta in instanta.

 • Eu n-am înteles un singur aspect.
  Cum Serviciul VOLUNTAR Pentru Situatii de Urgenta este platit din BANI PUBLICI.
  Ca VOLUNTARIATUL din câte stiu eu se face GRATIS sau din DONATII.
  In rest, nu-s cazut pe spate ca si astia sunt corupti, ca majoritatea statului asta infect.

 • Am citit zilele astea ca un german s-a vaccinat de peste 90 de ori. A vândut certificate de vaccinare. Deci, nu e un fenomen romanesc. La alții e și mai și!

 • Nu e normal sa prezentati o stire despre doi asistenti si apoi sa se vorbeasca despre toti de la SVSU ca de niste hoti.
  Dati-le numele celor 2 sa poata sa mearga sa spele buzi mai departe, nici draqu sa nu-i mai ia ca „asistenti specialisti voluntari”.
  Acum ce o sa facem….chemam popa cu aghiasma pentru prim ajutor, sa stinga un incendiu sau sa scoata apa din beciuri?!
  Scuze de comparatie, dar nu poti spune lucrurile pe intelesul tutueor decat astfel.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.