Un cuplu de francezi, Marie și Pierre, care a pornit la începutul acestei luni pe Via Transilvanica, se declară încântat de frumusețea ținuturilor din nordul României, dorința celor doi soți care au peste 70 de ani fiind aceea să străbată cât mai mult din traseu până la începutul lunii octombrie când și-au planificat să se întoarcă acasă.
Pe grupul oficial al drumeților de pe Via Transilvanica, Pierre și Marie (76 și 70 de ani), scriu că au pornit pe Via Transilvanica în 5 septembrie din partea de nord a țării.
“Apreciem foarte mult acest traseu minunat cu peisajele sale mirifice și gazde foarte prietenoase. Sper să parcurgem aproximativ jumătate din rută, deoarece zborul nostru înapoi spre Franța este 8 octombrie. Marcajul este bine realizat și, cu toate că nu vorbim românește tot am reușit să găsim locuri în care să dormim și să mâncăm. Mulțumim tuturor celor care au lucrat la construcția acestei rute”, au scris cei doi.
Postarea apreciată de peste 7000 de oameni este însoțită de comentarii laudative la adresa României atât din partea unor francezi, cât și a românilor.
- ”Bine ați venit în țara noastră și să știți că românii sunt foarte ospitalieri. Mă bucur că va place țara noastră frumoasă și vă doresc o vacanță placută în continuare. Să fiti sănătoși și să mai reveniți”, a comentat Lavinia Grigoraș.
- ”România este o țară minunată cu peisaje care îți taie răsuflarea, Bucovina este fascinantă,iar băștinașii foarte amabili, ospitalieri”, a scris Beatrice Grand.
- ”Sunt româncă, dar trăiesc în Franța de mai bine de doi ani. Aș dori să vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase despre țara mea frumoasă, vă sunt foarte recunoscătoare. Ca sugestie, încercați să vizitați Bucovina (mănăstirile de acolo sunt frumoase) și Maramureșul, unde peisajele și casele de la țară sunt de o frumusețe unică, ca să nu mai zic de ospitalitatea extraordinară a localnicilor. Călătorie plăcută”, a scris Marilena Moc.
Comentarii laudative sunt și la adresa locuitorilor din Bistrița-Năsăud, de la cei care oferă cazare până la locurile în care se poate mânca, cele mai multe din partea numeroșilor drumeți din țară și străinătate care au ales vara aceasta să meargă pe jos pe ”drumul care unește“.
🙂
❤️
Bon voyage ! Printre ” băștinașii foarte amabili,” cum traduceau astia mai sus.
Oare nu i-a întrebat nimeni dacă au pensii speciale de-și permit să taie frunze la câini pe la noi. Moșnegii noștri, cu pensii mici, foarte mici sau obraznice de mici nu își permit nicio bălăceala la Figa, stau pe lângă târlă și o lungesc vara cu zama de păstăi. Totul e mirific, dar lipsește ursul din peisaj.
Pot sā vā spun cum e in Danemarca.
Angajatorul este obligat să vireze 12%-16% din salariul brut, la un fond PRIVAT de pensii!
La salariu brut de 4000 euro, angajatorul trebuie sa mai scoată din buzunar 12%, adică 500 euro pe luna. Cheltuieli totale cu salariul de 4.500 euro.
De la 20 de ani la 65 ani ai 45 ani in care se aduna 500 euro pe luna x 12 luni x 45 ani = 270.000 euro
Dar, banii sunt investiți de către fondul de pensii private, iar cei 270.000 euro, se înmulțesc.
La o dobânda anuală de 7%, ajungi ca la 65 de ani sa ai 1.900.000 euro brut!
Platesti impozit de 40% si rămâi cu 1.140.000 euro net.
Alta metoda folosită de către pensionarii din Danemarca aste împrumut de la banca, 500.000 euro.
Puii casa, locuinta ca garanție pt împrumut.
Când mor, banca vinde casa. Nu mai rămâne nimic moștenire la copii si nepoți.
😂🤣🤣🤣”stau pe lângă târlă și o lungesc vara cu zama de păstăi. ”
Sau își cresc nepoții! Cam așa e!🤗😂
–––
Spre deosebire de bunicii din France et Occident care NU nu vor să audă de creșterea de nepoți ! Ii accepta doar „en visite” și doar pe baza de „rendez-vous!” (Cu programare prealabila pt că „mamie „e fie la kinetoterapie fie la salond e coiffure!avec ses amies et un apero!