Actualitate

Ministrul Doina Pană, la Lisabona: Ne confruntăm cu schimbări periculoase

Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a participat la Conferința Internațională ”The Ocean and Human Health”. Reuniunea a avut loc la Lisabona, în Portugalia și a fost organizată în contextul discuțiilor privind guvernanța oceanică și promovarea, la nivel global, a utilizării durabile și responsabile a resurselor marine. Dezbaterile prevăzute în agendă au fost pe temele: Oceanul și sănătatea umană: provocări și soluții; Îmbunătățirea sănătății umane și a creșterii economice: economia albastră cu impact pozitiv asupra sănătății umane.

În intervenția sa, Doina Pană a spus:

Oceanele, mările și zonele de coastă reprezintă o componentă esențială a ecosistemului global și un element esențial al dezvoltării durabile. De asemenea, ele au un rol important în ceea ce privește securitatea alimentară și sănătatea umană. Din aceste motive, obligația noastră este de a opri degradarea oceanelor și a mărilor și de a face din protecția mediului marin o prioritate-cheie a politicilor noastre. Ne confruntăm cu schimbări periculoase în climatul nostru, schimbări care sunt cauzate în principal de activitatea umană, de poluarea pe care oamenii o produc, în special pe uscat. Dacă dorim să lăsăm oceanele și mările generațiilor următoare, așa cum le-am moștenit și noi, se impun de urgență măsuri concrete. România acordă o mare importanță acțiunilor de protecție a mediului marin și, totodată, asupra reducerii poluării provenite din surse terestre, precum și a celei provenite din largul mării, dar și prin promovarea pescuitului durabil. Scopul acestor acțiuni este conservarea ecosistemelor marine, pentru a asigura dezvoltarea durabilă a zonelor marine și de coastă”

Principalul obiectiv al organizatorilor a fost asigurarea unei platforme de dezbateri la nivel politic, vizând îmbunătățirea cooperării între state, organizații internaționale și alți actori relevanți, în scopul identificării unor măsuri menite să contribuie la soluționarea provocărilor cu care se confruntă acest sector. În marja conferinței a avut loc o reuniune ministerială, la finalul căreia a fost adoptată Declarația Politică Ministerială privind oceanele.

Sursă: Ministerul Apelor și Pădurilor

4 comentarii

  • Mulțumim pentru precizare. Deja bistrițenii se întrebau de ce ministru Doina Pană lipsește, nu se dă în barcă cu Liviu Dragnea.

  • Cântec popular portughez, ale cărui cuvinte sunt adesea o invocație către destin, conform dex-ului limbii române. Ferească Dumnezeu să crească nivelul oceanelor. Atunci catastrofe. Atunci fado pe țărmuri: Fa, Doina, ai chef de niște inundații?

  • V-ati intalnit doar pentru poza.Peste 90% sunt expirati, adica si-au trait traiul si-au mancat malaiul. Dupa ei potopul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.