Actualitate

Doina Pană: Stare de urgență pentru pădurile României

”Guvernul PNL protejează securea, nicidecum pădurea! Opriți Guvernul mafiei pădurilor! De 8 luni de când, chipurile, guvernează România, Guvernul Orban a fost pentru păduri „lupul care păzește oile”. Folosind sloganul „toleranță 0 pentru tăierile ilegale”, prin măsurile pe care le-au luat și le iau în continuare liberalii demonstrează în fiecare zi că ei apără toporul, nu poporul!”, spune deputatul PSD Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor:

”Faptele vorbesc de la sine:

1. Abia instalat în 2019, Guvernul PNL scoate OUG 88/2019 pentru desființarea Gărzii Naționale Forestiere și trecerea coordonării celor 9 gărzi forestiere teritoriale „în pixul” unui secretar de stat. Din fericire, în februarie 2020, Parlamentul a oprit prin vot ororile din OUG 88/2019, obligând Guvernul să înființeze Garda Națională Forestieră.

2. În 15 iulie 2020, Guvernul Orban atacă la CCR legea pentru înființarea unui parchet specializat în infracțiunile de mediu – denumită generic „DNA-ul pădurilor”, abia votată în Parlament în urmă cu o lună de zile.

3. Cireașa de pe tortul pregătit de PNL mafiei lemnului: Acum, în laboratoarele Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost elaborat draftul unei noi OUG „pentru înființarea Gărzii Naționale Forestiere” dar care de fapt desființează cele 9 gărzi forestiere teritoriale, singurele entități care țin de ani de zile piept în teren mafiei pădurilor, singurele entități care se opun cu adevărat defrișărilor ilegale și infracțiunilor silvice! Sub pretextul unei „reorganizări” de fațadă, Guvernul PNL vrea să înlocuiască profesioniștii care au ocupat funcțiile prin concurs cu politruci obedienți și oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României!

Deja este muuult prea mult, deja s-a depășit linia roșie!

Dacă adăugăm la toate acestea ce trebuia să facă și n-a făcut în cele 8 luni împotriva tăierilor ilegale (să continue protocolul semnat cu STS încă din 2017 pentru dezvoltarea SUMAL, a Radarului Pădurilor, sistemul GPS pentru transport de lemn, sistemul de hărți satelitare pentru depistarea tăierilor ilegale, operaționalizarea Inspectorului Pădurilor și, evident, să întărească cele 9 gărzi forestiere teritoriale sub cupola Gărzii Naționale Forestiere) concluzia e foarte clară: pădurile trebuie apărate nu doar de cei care le defrișează ci și de măsurile ticăloase promovate de Guvernul Orban!

Invit alături de mine toți românii de bună credință, ONG-urile și asociațiile de protejare a mediului și pădurilor, să ne opunem prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție jafului pe care îl pregătește temeinic „Guvernul mafioților din păduri”!”.

https://www.facebook.com/pana.doina/posts/3253787134642162

13 comentarii

 • E timpul retragerii in glorie, stimata doamna Pana! Nu ați demonstrat chiar nimic in acești ani! Și chiar ați avut mai multe șanse sa o faceți!

 • Nu sunt fan Doina Pană,dar ce zice, zice bine.Vedem cu toții cum trec mașinile,trenurile,cu lemnul pădurilor noastre.Hoții trebuie să fie pedepsiți ,indiferent la cine cotizează,dar mai ales cînd e vorba de sănătatea noastră,a nepoților și a planetei.Din cauza TUTUROR POLITRUCILOR ,care au distrus această țară în ultimii 30 de ani ,am ajuns în situația să negăm tot ce e bun ,dacă vine din partea unuia care nu e de culoarea noastră politică. Ba pe-a măti e prima reacție. Nu cred că e bine ,deși vă înțeleg perfect,că ei spun adevărul doar cînd sunt în opoziție ,iar cînd sunt la putere dau din călcîie în fața mafiei.
  PĂREREA MEA!

 • Doamnă ne-am săturat de ideile dv. ca de mere pădurețe.
  Nu mai aveți nicio credibilitate.
  Ne insultați inteligența.
  Ați fost ministru (mi se pare).
  Ce ați făcut, că nu se văd decât cioate după dv. ?
  Rușinea-i o marfă scumpă și nu-și permite să o o cumpere oricine.

 • Chiar ieri se vorbea la radio ca vine campania electorala si se va folosi „padurea” ca tema pentru castigarea voturilor si ca paravan pentru jaful ce o sa creasca in aceasta perioada. Cat timp citesc articolul si mai pun un comentatiu, disparut o padure.

 • Să vezi cu ochii tăi cum pleacă camioanele cu bușteni și să spui că pădurile sunt OK și noi importăm lemn, pentru că ți sa spus la televiziunile propagandei, ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FI PROST !!!!
  Și încă ceva:
  Ce face SRI ???
  De ce nu apără pădurile patriei de tăietorii ilegali și de firmele străine care ne jefuiesc sistematic? Nu cumva sunt mînă în mînă cu hoții sau chiar îi protejează? Pentru asta se mărește în fiecare an bugetul SRI? De ce le mai dăm salarii astronomice și pensii speciale nesimțite și alte multe privilegii?

 • Îmi place mult apelativul împănat: Guvernul mafioților din păduri, mai ales că atunci când era DP la guvernare, mafioții din păduri, fără să catadicsească, au otrăvit-o cu mercur. Se pune întrebarea: Este vorba aici de aceiași mafioți sau fiecare guvern, odată ce ajunge sus la butoane, vine cu mafioții lui?

  • Ar fi timpul sa iti ceri scuze de la români,sa te dai la fund și sa astepti cei 100.000 de euro cu care ai imprumutat partidul pentru un loc pe listele europarlamentare,in parc langa PUPĂZĂ SI MARINESCU.Nu ti÷e jena sa mai spui ceva dupa banii luati si „nimicul” facut in numele bistritenilor ?…

 • Ce vrea sa ne spuna Pana( de vulture), ca de opt luni, de cand conduc astia, au disparut padurile si mai ales rezervatiile naturale si cele protejat si pana la venirea lor nu s-a taiat nimic, cadeau pomii pe noi si nici nu-i bagam in seama. Se taia ici colo cate o crenguta ca sa nu ne deranjeze. Ma femeie, cum de te mai rabda pamantul asta, cum poti fi atat de demagoaga, de ipocrita si de josnica, ca sa vi si sa pui in carca acestor amarati, care se lupta de cateva luni bune si cu bolile si cu partidul vostru de oportunisti, ca sa scoata tara la un liman, toate relelele facute de guvernele voastre, PSD-iste. Nu zic ca nu fac grseli, ca Min. Mediului e bun, dar se zbat sa faca ceva ce atatia ani ati stricat, voi, PSD-ul, cu buna stiinta.

 • Pădurile produc oxigen. Tu ce mă-ta respiri? Ești primul țăran anaerob descoperit aici, la Bistrița.

 • Tu, deștept cum ești, poți fi numit chiar șef peste pădurile României. Dacă te citește Radu Moldovan, acest făcător local de miniștrii care crede că în țara noastră nu se taie nici pe jumătate din cât ar trebui, ai cele mai mari șanse, Țărane. Doar că pe timponline cineva ar putea scrie: Alt analfabet ajuns ministru!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS