”Toţi copiii merită o şansă! Pentru că nu ne place să lăsăm lucrurile făcute pe jumătate, ne propunem ca începând de astăzi, să readucem în atenţia dumneavoastră un proiect demarat în toamna anului 2012, prin care ne propuneam cu toţii să-i ajutăm pe copiii din Poiana Ilvei să aibă o bibliotecă a lor.
Am reuşit atunci să facem un lucru minunat – să adunăm 5.000 de cărţi – însă nu a fost suficient pentru ca biblioteca să dobândească un statut oficial. Mai sunt necesare 3.000 de volume, după care va putea fi angajat şi un bibliotecar.
Lansăm aşadar încă un apel, tuturor celor care conştientizează importanţa cărţilor în viaţa copiilor şi tinerilor, ca în perioada rămasă până la vacanţa de vară, să se alăture iniţiativei noastre, în aşa fel încât noul an şcolar să-i întâmpine pe copiii din Poiana Ilvei cu o bibliotecă finalizată şi modernă.
Vă aşteptăm la sediul parlamentar al senatorului Dorin Dobra de pe str. Liviu Rebreanu nr. 24, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 09.00-16.00”.
Acţiune iniţiată şi coordonată de senatorul Dorin Dobra şi primarul comunei Poiana Ilvei, Eugen Benţa
Ceva mai penibil n-am pomenit. Adica hai sa punem mana de la mana ca sa-i facem un loc de munca unui tovaras. Pai daca sunt cartile si exista interes pentru lectura (ceea ce ma indoiesc) sa puna domnul primar pe cineva din primarie ca 1-2 ore pe zi sa stea la camera cu carti sa le dea copiilor si sa-i treaca intr-un caiet. Sau faceti acelasi lucru prin rotatie cu dascalii de la scoala din comuna.
Apoi, neaparat desfintati comuna cu 1700 de locuitori. Sau mai bine hai sa facem o biblioteca la Unirea, una la Viisoara si doua pe bulevardul Decebal ca sunt tot pe acolo ca populatie si nevoie de bibiliotecar. Asta ar fi primul pas. Dupa care punem primari si secretari si soferi si femeie de servici. De platit ii plateste senatorul, de la buget.
Cultura la metru cub. Continut si calitate nu conteaza. Doar cantitate.
Ce masura tipic comunista: „sa inceplinim planul cincinal”, „noi muncim, nu gandim” :)) Poi, important e calitatea continutului, nu cantitatea. Si apoi, in era internetului si a cartilor digitale, si a smartfonurilor, tu te chinui sa aduna carti prafuite intr-o camera, ca sa mai faci 1-2 locuri de munca la vre-un nepot de-al primarului???? Copii acum stiu deja de internet, de calculator, etc. Si tu vrei sa ii educi intr-o camera cu carti ponosite adunate la kil? Gandire tipic uselista – cum am spus.. intai taiem si apoi masuram..
Sa fim seriosi! Bibliotecile sunt asa ca trebuie sa fie. Cei care mai citeau carti s-au dus, tineretul ramas prin sate este analfabet si are alte procupari, elevii – internet. Primarul are o ,,pila” pentru acest post.
In orice comuna, sat sau oras este oportuna o biblioteca, eu nu vad ceva rau in asta..Oricum..initiativa este laudabila..