Politică

Dosar penal pentru fraudă la vot. Proces electoral suspendat într-o secție din Maieru

Procesul electoral a fost suspendat pentru o scurtă perioadă de timp într-o secție de votare din Maieru, unde locțiitorul președintelui secției de votare ar fi dat, către două persoane diferite, câte două buletine de vot pentru alegerea primarului.

”Un consilier local al unui partid politic a depus o sesizare cu privire la faptul că, la o secție de votare, locțiitorul vicepreședintelui secției de votare ar fi dat în decursul acestei zile, către 2 persoane diferite, câte 2 buletine de vot pentru alegerea primarului. A fost suspendat procesul electoral pentru numărarea buletinelor de vot și pentru a se putea stabili dacă buletinele de vot au fost introduse în urna sau nu, iar ulterior a fost reluat procesul de votare la secție. S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de fraudă la vot”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La Maieru, unde sunt 6.279 alegători pe liste, sunt cinci secții de votare, iar până la ora 17.00 votaseră circa 50%.

La o secție de votare din Cormaia, membrii secţiei de votare le-au înmânat unor alegători buletine pe care nu aplicaseră ştampila de control, motiv pentru care acestea vor fi declarate nule când se va face numărătoarea voturilor la finalul alegerilor. În acest caz, a fost sesizată Autoritatea Electorală Permanentă.

O altă sesizare a apărut în comuna Dumitriţa, unde mai multe persoane ar fi transportat cu mașinile oameni la vot.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.