Politică

Incidente electorale. Un candidat a fost agresat, altul a amenințat o femeie

În județul Bistrița-Năsăud, până la ora 19.00, au fost semnalate 19 incidente sau fapte ilegale în context electoral, angajații MAI intervenind operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Dintre acestea, 11 incidente nu s-au confirmat, informează Centrul de Comunicare Județean.

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.800 de lei.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Totodată, au fost întocmite 3 dosare penale pentru posibile infracțiuni.

Un candidat la funcția de consilier al unei comune a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că a fost agresat și amenințat cu fapte de violență de către un cetățean. În urma primelor verificări efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar penal pentru amenințare și lovire sau alte violențe. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform Legii 61/1991, în cuantum de 1.000 de lei.

O femeie a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că a fost amenințată cu fapte de violență de către un candidat la funcția de primar al comunei unde aceasta locuiește. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de amenințare.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.