Recomandări Social

Două cabane de vânătoare, în reabilitare. În una s-a decis retragerea trupelor sovietice din România

Două cabane de vânătoare ale Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, administrate de Direcția Silvică Bistrița-Năsăud, vor intra în reabilitare, respectiv modernizare. Ambele au un trecut istoric.

Șeful Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, Gheorghe Ivan, a anunțat că în reabilitare va intra Cabana Aluneasa care a ars în ianuarie 2016. Clădirea, cu o capacitate totală de 18 locuri în şapte camere a ars aproape în totalitate, deşi au intervenit cu promptitudine pompierii civili din Dumitriţa şi două echipaje de la ISU Bistriţa. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric.


”Cabana Aluneasa era asigurată, suntem în judecată cu firma de asigurări. Am proiectat alta, am obținut bani, în doi ani de zile sperăm să o definitivăm. Aici, la Aluneasa s-a întâmplat un fenomen istoric: aici s-a hotărât de către Hrușciov și Gheorghe Dej retragerea trupelor sovietice din România. S-a luat decizia la o vânătoare cu ce o fi fost atunci: urși, vin Steininger și fete frumoase. Cert este că, după ce vom finaliza lucrările, vrem să invităm acolo ministrul de Externe care va fi atunci și, cu ocazia aceasta, să se pună o placă din marmură cu descrierea evenimentelor care s-au produs”, a spus Gheorghe Ivan.

De asemenea, în renovare este și Cabana Dealu Negru: ”A fost cabana lui Ceaușescu, iarăși un simbol al județului Bistrița-Năsăud. Am rezolvat un corp și vrem să reabilităm și celelalte două corpuri în așa fel încât turiștii care merg acolo să se simtă bine. Vrem ca oricine trece prin județul nostru să avem cu ce ne lăuda și ce prezenta”.

Gheorghe Ivan a mai spus că ar vrea ca și Herghelia Beclean, care a fost luată de câțiva ani din administrarea Direcției Silvice, ”să reintre în circuitul turistic așa cum a fost fiindcă ea devenise un punct de referință pe harat județului Bistrița-Năsăud”.

”Oricâți prefecți au fost, oricâte partide și guverne, câte delegații au fost prin județul nostru, au trecut și pe la Direcția Silvică Bistrița pentru că am avut ce arăta, și păstrăvărie, și arborete, și locuri frumoase”, a spus Ivan.

5 comentarii

  • La Dealu Negru trebuie trimisi cu domiciliu fortat Melescanu si Carmen Dan daca nu isi dau demisiile. Sa le fie pus la dispozitie doar doua capre si un fluier. In functie de capacitate sa mai fie cazati si Ciordache , Nipulicea si Tudorel cei care si-au bagat picioarele in JUSTITIE si au facut atat de rau STATULUI de DREPT si romanilor in general.

  • Adi; acolo nu prea ajung oamenii de rand. Ei se inghesuie doar pe pietonal sau in parcul mun. Te asigur de asta. Locurile au fost si vor ramane pt. protipendada B-tei si pt. politrucii neamului.In schimb nu vad nimic rau in proiectele ROMSILA si ii felicit in tot ce fac si le doresc MULT SUCCES ! Restul au fost niste comentarii personale asa cum le vad eu prin simplul drept al cititorului de a comenta intr-un fel un subiect anume.

  • Oare cand vom lasa ura sa se scufunde ? Oare cei ce comentati sunteti in stare de ceva? Aveti ceva realizari notabile in viata ? De acord ca toti politicieni au acest comportament (acu si dupa noi potopul).Culoarea politica putin ii diferentiaza. Dreapta – stanga-centru-verzi-colorati decolorati-nationalisti etc. doar in campanie se apropie de popor si l-e ofera miresme imbatatoare care apoi incep sa miroase urat de tot.. ” bine cu bine intotdeauna e face bine” . Sunt siderat cand vad limbajul celor mai multi de a dreptul nascut din razbunare, ura sau „din obiceiul unora de a nega totul” . Daca ” Rob cu rob nu n-e unim” nu cred ca bine iesim…… Sa auzim numai de bine..

    • imi place ca sunt unii ca vasile care se cred cu picioarele pe pamant….asculta…apropo de cei ce comenteaza…atata timp cat regia romsilva e de stat si acolo sunt unii care sunt platiti pentru a face ce trebuie sa faca atunci orice muritor de rand ce comenteza A FACUT CEVA LA VIATA LUI…..ca si contribuabil a contribuit la patrimoniul romsilvei chiar si prin faptul ca RESPIRA!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS