Actualitate

Două clase, în scenariul roșu. În ce școli din Bistrița-Năsăud apar modificări

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis, potrivit Hotărârii nr. 36/19.02.2021, că începând cu data de 20 februarie și până în 4 martie inclusiv se va aplica scenariul 3 (roșu) pentru clasele a IV-a B și a II-a A step by step de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița, în urma apariției unor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a fost emisă în baza ordinului comun nr. 3235/93 din 04.02.2021 al Ministerului Educației și Cercetării respectiv Ministerului Sănătății, privind organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Din 17 februarie, în scenariul roșu sunt clasa pregătitoare de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița (până în 1 martie inclusiv) și clasa cu predare în regim simultan (I, IV) de la structura școlară Bața (până în 28 februarie inclusiv).

Modul de desfășurare a cursurilor în unitățile administrativ-teritoriale ale județului nostru, conform anexei Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 36/19 februarie 2021, este următorul:

Față de precedenta Hotărâre CJSU, Ciceu Giurgești trece în scenariul roșu, Livezile – în scenariul galben, iar Braniștea și Silivașu de Câmpie – în scenariul verde.

Scenariul verde (incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori) prevede că activităţile care impun prezenţa fizică a copiilor sunt permise pentru toate categoriile de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari. În localitățile aflate în scenariul galben (incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori) se derulează activități în creșe, grădinițe, clasele primare, precum și în clasele terminale de gimnaziu și liceu, clasele VIII, XII și XIII. Acolo unde unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 3/1000 locuitori, cursurile se vor desfășura potrivit scenariului roșu, cu participarea zilnică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, elevii din ceilalți ani urmând să desfășoare activități în sistem online.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3467473686715430

1 comentariu

  • Deci nu aveti decenta de a spune clar si raspicat ca în ciuda scaderii incidentei pe municipiul Bistrita de luni scoala va ramâne în continuare online.
    Sunteti niste jeguri ordinare, o ciuma galbena mai toxica decât aia rosie – aia erau hoti dar voi sunteti prosti de bubuie.
    Ar trebui trebui sa va fie rusine.
    Mai bine ati face testare asa cum fac altii (Timis), nu sa ascundeti dezastrul sub pres.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS