Actualitate

Două colegii din Bistrița au luat crema absolvenților de gimnaziu. Beclean vine tare

Două colegii naționale din Bistrița își împart primele poziții în ce privește ultima medie cu care s-a intrat anul acesta la liceu, cele mai căutate clase fiind de Matematică-informatică și Științe ale naturii, potrivit portalului de adminitere al Ministerului Educației.

La clasa de Matematică-informatică de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9.03, iar la același profil de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” s-a intrat cu 9.02.


La clasa de Științele naturii de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8.99, iar la același profil de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” s-a intrat cu 8.89.

Următorul în topul școlilor cu care s-a intrat cu medii mari este Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean. La clasa de Matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 8.67.

Cu cele mai mici medii s-a intrat la Liceul ”Constantin Romanu Vivu” Teaca – 4.66 la Filologie, la Liceul Tehnologic Lechința – 4.35 – la clasa de Agricultură și la Liceul Tehnologic ”Florian Porcius Rodna” – 3.97 – la clasa de Științele naturii.

1 comentariu

  • Ei , ei , dragilor ! La sfarsitul anului scolar doi dintre acesti premianti vor fi ultimii in cele doua clase. Poate de aia spunea tata lui Ion Creanga , ca decat codas la oras , e mai bine sa fii in satul tau fruntas. Apoi mai este o zicatoare romaneasca neaosa: „Cei dintai caini turba!” Noa dragilor , cam asta-i cu „crema” …Daca nu stii unde ti-e locul , e bai mare! Multe (destule!) studii au constatat ca „sefii” , „patronii” , „presedintii” , „administratorii”, „politicienii”(de tot felul) etc. se recruteaza cel mai adesea dintre cei cu medii intre 6 si 7. Sper sa nu citeasca „scolerii” cei destepti aceste constatari (statistice) iar de cumva totusi isi pierd zilele de vacanta citind aceste „prostioare”, sa-si vada de treaba , sa invete si sa nu-si aleaga niciuna din profesiile enumerate anterior.Pot ajunge cercetatori in diverse domenii , it-isti , doctori , ingineri , profesori , soferi , electricieni , sudori , instalatori etc., profesii care oricand le vor asigura un trai decent si o viata demna in societate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS