Economie

Două firme vor să ridice hale de producție în Parcul Industrial Bistrița Sud

Două firme care au încheiat contracte cu Business Park Bistrița Sud SRL, compania care administrează Parcul Industrial Bistrița Sud, au cerut acord de mediu ca să ridice hale de producție la Sărata.

Este vorba despre MSA Colors, care a depus solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Construire hală tratarea și acoperirea metalelor”, și de Metal Steel Art SRL care a solicitat acordul de mediu pentru proiectul ”Construire hală producție confecții metalice”. Ambele sunt în dezbatere publică la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Societatea comercială care administrează Parcul Industrial Bistrița Sud a obținut anul trecut un profit de peste 100.000 de lei, însă acesta a fost folosit pentru acoperirea pierderilor din perioada 2017-2019.

Anul acesta mai sunt de recuperat 155.000 de lei și abia de anul viitor s-ar putea vira bani către bugetul local. Informația apare în raportul de activitate al SC Business Park Bistrița Sud SRL unde se menționează că sunt închiriați peste 70.000 de metri pătrați din suprafața totală disponibilă de 216.787 de mp.

Din aceasta, 110.000 de mp sunt pe teren plat, iar diferența pe două platouri fără drum de acces, fără utilități, pretabile doar pentru parcuri fotovoltaice.

Anul trecut, o companie și-a reziliat contractul cu Business Park Bistrița Sud SRL, însă au fost încheiate alte opt contracte noi.

Parcul Industrial Bistrița Sud este o platformă industrială de tip greenfield, construită în 2015. Proprietar al parcului este Consiliul Local al Municipiului Bistrița, iar construcția s-a făcut jumătate din fonduri proprii, jumătate din fonduri europene nerambursabile. Valoarea contractului de execuţie a platformei a fost de 24.223.601,86 lei, în timp ce valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 35.170.442,56 lei.

Parcul Industrial Bistrița Sud are o suprafaţă totală de 30 ha împărțită astfel: spaţii logistică: 12%, spaţii industrie: 38%, spaţii servicii, dministraţie: 5% și spaţii verzi 15%. Este asigurată alimentarea cu apă potabilă prin grup de pompare, canalizare menajeră şi pluvială – staţie de epurare, sunt instalaţii de încălzire – centrale termice şi panouri solare și este asigurată și alimentarea cu energie electrică.

Parcul Industrial Bistrița Sud este administrat de Societatea ”Business Park Bistrița Sud” SRL, înființată în data de 02.10.2012, al cărei unic asociat este Consiliul Local al Municipiului Bistrița.

În ultimii ani, a devenit loc de desfășurare pentru festivaluri.

10 comentarii

 • Ideea realizarii parcului industrial a avut in vedere „gazduirea” unor unitati de productie care sa promoveze tehnologii nepoluante. (Era viziunea fostului primar , inginer de meserie care stia ce sunt confectiile metalice.) Nu stiu daca-i cazul cu cele doua firme… S-au poate s-o fi renuntat la viziunea initiala , asa numai sa se „umple” terenul si sa se rentabilizeze „bussinesul”. Vom vedea ce spune „mediul”. Probabil praful si gazele toxice se capteaza si se duc apoi departe de oras…

  3
  35
  • Păi acolo în Parcul Industrial Bistrița Sud este foarte departe de oraş, mai departe de oraş nu este numai în Cocoşu la Unirea.

   35
   2
  • Nu este nicio problemă de mediu fiindcă directorul Parcului Industrial Bistrița Sud este tocmai Ciobănică preşedintele ecologiştilor , bănuesc că ştie el cum stă treaba cu mediu.

   38
   1
 • Al treilea comentator impostor nu este VEVERITZ cel adevarat. Alt nume nu ai gasit bre ?In primul rand nici nu sti pe ce lume traiesti. Domnul Daniel Ciobanica este seful VERZILOR nu al Ecologistilor. Sunt doua partide cu sefi diferiti ce naiba inca nu ai aflat ?

  7
  34
  • Bălane tu spui aici că verzi nu sunt ecologişti ? ŞI voi ceilalți pseudo-ecologişti nu aveți nicio tangență cu ecologia numai prosti faceți de aceea nu vă votează nimeni.

   29
 • Ai gresit fraiere. Am plecat singur de la troaca porcilor numita partid , fara picioare-n cur.
  In toata viata mea am avut grija sa nu incasez asa ceva datorita stilului meu de viata bine conturat.
  Ai inteles impostorule ce inseamna o DEMISIE care nu este ce crezi tu datorita prostiei.
  Eu tot ECOLOGIST am ramas chiar si fara partid, pe cand tu esti fix un punct asa cum te semnezi.

  31
 • Baftă noilor fabrici din Parcul Industrial Sud ! Bistrița are nevoie de fabrici care să producã lucruri nu de bugetari care să frece menta degeaba.

  22
  1
 • Parc Industrial aproape gol, alți bani aruncați pe salarile tăietorilor de frunze la câini din primărie. Ar trebui să li-se ridice statui la intrare în parc tuturor celor care au curaj să vină să facă fabrici de orice fel în Parcul Industrial Bistrița Sud.

  13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.