Social

Două tinere au strâns gunoiul lăsat în urmă de cei care au fost să vadă laleaua pestriță

Două tinere au adunat gunoiul lăsat în urmă de cei care au venit să vadă laleaua pestriță din Șesul Orheiului. ”Un exemplu pentru comunitate! Păstrăm natura curată pentru un viitor mai bun! Mulțumim pentru timpul, dedicația și devotamentul vostru pentru ceea ce ne înconjoară!🏆🎖Felicitări Alexia Ivașcu și Steliana Simionca!!”, a scris pe Facebook Comuna Cetate.

https://www.facebook.com/comunacetate/posts/2104222933047711

Pădurea din Șesul Orheiului a fost luată cu asalt duminica trecută de oameni din mai multe județe ale țării care au aflat că a înflorit laleaua pestriță și au venit să o vadă și să o fotografieze. Șoferii au făcut slalom printre gropile pline cu apă, dar nu s-au lăsat păgubași, au mers cu mașinile până în buza pădurii, plină de apă și noroi în urma ploilor abundente.

8 comentarii

 • Suflete bune fetele, da nu mai stringeti gunoaiele….pt ca lor, turistilor si alorlalti le place sa stea in ra..h..t. Asa e la Ro, in hazna, acol pute, pute da e caldut…\te duci la mare, colea, plin de gunoaie, pe orice riu e plin de plasticuri, ba nu va impotriviti ca este multi si le place ….

 • Asta se intampla cand pe Facebook se face invitatie la drumetii catre PORCUS TURISTICUS. Mai lasati stirile uitate si nu amintiti in fiecare primavara ca infloreste LALEAUA PESTRITA ca iata ce ramane in urma omului neinstruit si necivilizat.

 • Gunoaie nu sunt ceea ce au adunat bravele tinere.
  Gunoaie sunt cei ce au aruncat aiurea resturile respective.
  Mai corect spus decât ”să strângem/adunăm gunoaiele” pare a fi ”să strângem/adunăm după gunoaie.”

 • Duminica trecuta am fost si eu pe „teritoriul lalelei pestrite” la fel cum am facut-o in ultimii ani. A fost o excursie in care am imbinat placutul cu utilul. Am revazut cu emotie casele sasesti din Dorolea si am cules leurda din padurea satului. Apoi prin Satu Nou am ajuns in zona Padurii Orheiului unde creste aceasta suava , delicata si discreta floare rara. Din soseaua principala (spre Budacu de Sus ) se desprinde un drum de camp cam de 1,5 Km spre padurea care se vede din departare. Vreau sa va spun ca trecand prin Satu Nou sotia a remarcat borne kilometrice de pe traseul Viei Transivanica pe care le-am observat apoi (2 buc) si pe drumul spre padurea seculara de stejari . Spre surprinderea mea in acest an nu am auzit manele nici galagie ostentativa. Oamenii erau decenti , faceau fotografii cu laleaua si bineinteles cu cei apropiati. Nu am vazut pe nimeni sa arunce pungi sau resturi de mancare.Am remarcat insa lipsa oricarei autoritati in zona ! Propun autoritatilor locale sa faca o parcare in zona drumului principal , evident cu taxa , iar accesul spre padure sa se faca numai pe jos (per pedes apostolorum) , eventual cu bicicleta.Nu stiu daca rezervatia trebuie sa fie protejata prin imprejmuire dar accesul trebuie sa fie controlat iar in cele circa 10 zile cat laleaua pestrita este in stadiu de inflorire nu ar trebui sa lipseasca cineva din cei care au responsabilitati in legatura cu rezervatia (custode , custode delegat , personal de la Primaria Cetate , politie ). Accesul trebuie facut in baza unei taxe de vizitare a rezervatiei. In ce priveste curatenia locului se impune prevederea unor containere pentru depozitarea resturilor provenite de la vizitatori. In acest mod cred ca nu va trebui sa se adune gunoaiele de voluntari.Avand in vcedere zilele friguroase din saptamana trecuta cred ca laleaua inca se mai poate vedea in toata splendoarea ei . Recomandarea mea este sa mergeti (daca puteti) in afara zilelor de week-end. Este mai placut si odihnitor sa fiti singuri cu gandurile D-vs. in imparatia lalelei pestrite.

  • intr-adevar, gunoaiele din zona nu par sa fie de la turistii care au venit sa vada laleaua pestrita, ci mai degraba par sa fie resturi de la gratare si/sau picnicuri in zona…

 • Steliana, cei care au venit să vadă laleaua pestriță au ramas mai departe în natură pentru un picnic sau clipe de amor în triluri de păsărele. E ceva normal, dar fiecare cu educația lui. Proprietarul pădurii din Șesul Orheiului poate să se organizeze data viitoare, ca-n Germania, cu supraveghere, taxă de vizită, doar suntem în capitalism. Scoatem bani și din piatră seacă dacă este cazul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS