Actualitate

Două trenuri InterRegio au avut întârzieri din cauza accidentului feroviar de la Nimigea

Două trenuri InterRegio (IR) au avut întârzieri de până la 113 minute din cauza accidentului feroviar de la Nimigea de Sus, petrecut joi seara în jurul orei 21.00, în urma căruia doi oameni au murit şi încă unul a fost grav rănit.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud Ioan Murăşan a declarat, vineri, că trenul IR Sighetu Marmaţiei – Bucureşti a avut o întârziere de 113 minute, iar trenul Iaşi – Timişoara de 33 de minute.

„Linia ferată a fost blocată timp de 1.45 ore din cauza accidentului care s-a petrecut la Nimigea de Sus. Cele două trenuri IR au fost obligate să aştepte în staţia Salva deblocarea liniei. Trenul IR Sighetu Marmaţiei – Bucureşti a avut o întârziere de 113 minute, iar cel de Iaşi – Timişoara de 33 de minute”, a declarat Murăşan.

Potrivit sursei citate, după ce maşina lovită de tren a fost luată de pe calea ferată, s-a putut circula, şinele nefiind afectate de accident.

Iniţial, autorităţile au primit informaţii că doi oameni au murit şi alţi doi au rămaşi blocaţi într-o maşină lovită de trenul Ilva Mică – Dej, dar după ce au reuşit să ajungă la ei, şi-au dat seama că era un singur rănit.

„Iniţial, s-a crezut că sunt patru bărbaţi în maşină, dar după ce au ajuns la ei, cei de la ISU şi-au dat seama că sunt trei. Doi sunt morţi şi unul este grav rănit”, a spus Murăşan.

Accidentul feroviar s-a petrecut joi seara în jurul orei 21.00, pe raza localităţii Nimigea de Sus, o maşină în care erau, din primele informaţii, patru persoane fiind lovită de un tren la trecerea de nivel cu calea ferată la care şoferul autoturismului nu a oprit.

Două echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă şi două echipaje de prim ajutor din cadrul ISU Bistriţa, respectiv Serviciul de Ambulanţă Judeţean, au intervenit joi seara la un accident feroviar produs la o trecere la nivel cu calea ferată pe raza localităţii Nimigea de Sus.

În urma impactului, autoturismul a fost lovit din plin şi târât pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 150 de metri. Şoferul şi pasagerul din dreapta au decedat în momentul producerii accidentului. Cea de-a treia victimă a fost găsită în stare gravă în afara maşinii, la câţiva metri de trecerea la nivel cu calea ferată. Victima a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportată la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate, a anunţat ISU.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS