Actualitate

Dr. Gheorghe Dinică, trimis în judecată. Cinci capete de acuzare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a anunţat, printr-un comunicat, că medicul Gheorghe Dinică a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, începând de la luare de mită la abuz în serviciu. Arestat iniţial pentru fapte de corupţie, dr. Dinică e cercetat acum sub control judiciar.

Conform prim-procurorului adjunct Angela Sîngeorzan, anchetatorii l-au găsit vinovat pe dr. Gheorghe Dinică în primul rând de luare de mită. În calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, cu atribuţiuni de control, în perioada 2011-2015, în 41 de ocazii a pretins şi a primit sume de bani şi diverse produse pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu vizând efectuarea de controale inopinate, anunţând în prealabil verificările şi neluând masuri de sancţionare.

Totodată, procurorii l-au mai găsit vinovat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau foloase. În aceeaşi calitate, în perioada 2011-2015, în 15 ocazii, a transmis reprezentanţilor societăţilor comerciale unde urmau a fi efectuate controalele informaţii, favorizând remedierea unor eventuale deficienţe.

De asemenea, el mai e acuzat de abuz în serviciu în calitate de medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Nasaud. Potrivit procurorilor, la data de 05.02.2015, a folosit ambulanţa în interes personal, cauzând un prejudiciu de 167 lei. În aceleaşi imprejurari, a încheiat acte necorespunzătoare adevărului pentru a justifica folosirea ambulanţei în interes personal, fapt pentru care este acuzat şi de fals intelectual, iar la toate acestea se mai adaugă şi acuzaţia de abuz în serviciu întrucât ar mai fi încercat, cu o altă ocazie, să folosească ambulanţa tot în interes personal.

În luna iunie, dr. Gheorghe Dinică (52 de ani) a fost reţinut şi arestat pentru faptele de corupţie menţionate. În 14 august însă, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a decis să constate „legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă cu privire la inculpatul D.G. prin încheierea penală nr. 74/29 iunie 2015 în dosarul penal nr. 1389/112/2015 a Curţii de Apel Cluj” şi să menţină această măsură.

Procurorii au soluţionat luna trecută 761 de cauze instrumentate în toate unităţile de parchet din judeţ. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice. S-au dispus soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renuntare la urmarire penală în 699 cauze, faţă de 714 faptuitori/suspecţi/inculpati.

Sursa foto: Facebook

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.