Politică

Dreapta Unită și-a lansat candidații pentru CJ și Primăria Bistrița

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, și-a lansat oficial candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și de primar al Bistriței, precum și pentru o serie de primării din județ, la alegerile locale din 9 iunie.

În cursa pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud va intra liderul PMP BN Ionuț Simionca, secretarul general al partidului la nivel național. Pentru funcția de primar al municipiului Bistrița va candida viceprimarul Călin Stan, vicepreședinte USR Bistrița-Năsăud.

Au mai fost anunțați candidați pentru o serie de primării: Beclean – Caius Cârcu, Sângeorz-Băi – Ioan Niculai Pantilimon, Cetate – Grigore Hăbălău, Feldru – Artene Sângeorzan, Ilva Mare – Dana Pop, Leșu – Ioan Pop, Monor – Dorin Arsinte. Până la jumătatea lunii aprilie vor fi stabiliți toți candidații Alianței Dreapta Unită.


Lorand Toth: Este în puterea noastră să nu îi lăsăm să ne fure viitorul

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, a spus că Dreapta Unită le propune alegătorilor o administrație modernă. ”În viziunea coaliției PSD-PNL, Dreapta Unită ar trebui să dispară deoarece aici sunt partidele cu adevărat liberale, care vor să oprească risipa de bani și timp. Eu cred că locuitorii județului nu mai sunt atât de naivi, vor vedea că realizările care li se prezintă sunt praf în ochi și vor alege oameni integri, profesioniști, care au demonstrat în privat ce potențial au. Dreapta Unită propune acest tip de oameni. PSD și PNL s-au comasat doar pentru a ține cu dinții de putere și de privilegiile care vin odată cu aceasta. Dreapta Unită propune o guvernare onestă, modernă, care să dezvolte județul. Este în puterea noastră să nu îi lăsăm să ne fure viitorul”, a afirmat Lorand Toth.

Ionuț Simionca: A venit momentul unui nou început

Candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, liderul organizației județene PMP, a declarat că ”pactul” dintre PSD și PNL poate fi distrus doar prin vot în 9 iunie.

”Trebuie să redăm județul cetățenilor, să le redăm viitorul. Consider că este momentul unui nou început pentru Bistrița-Năsăud. Acesta este și sloganul Alianței Dreapta Unită la nivelul județului: ”Un nou început pentru Bistrița-Năsăud”. Trebuie să punem capăt politizării excesive a județului, resursele județului să nu mai fie distribuite către clientela politică, ci pentru dezvoltarea comunităților, banii județului să nu mai fie dați doar pe criterii politice. Cei care au condus județul nostru l-au izolat de marile proiecte de dezoltare și din perspectiva oportunităților. Au tranzacționat votul bistrițenilor pentru funcții politice, pentru funcții de miniștri, nu pentru proiecte cum ar fi Autostrada Nordului. Atât au putut cei din PSD și PNL, atât au făcut. Avem o datorie să ne opunem partidului unic PSD-PNL, care vrea să sufoce democrația și la nivel local prin înțelegerile făcute, prin felul în care și-au împărțit județul. Știm cu toții că ei s-au înțeles, că au făcut pact pentru interesele proprii. Acest pact PSD-PNL, partidul comasat român, poate fi distrus doar prin vot. Avem șansa să le stricăm înțelegerile, nu e un lucru ușor”, a spus el.

Ionuț Simionca a declarat că pentru câștigarea funcției de președinte CJ este nevoie de susținerea tuturor celor de dreapta, pentru a nu se diviza voturile, și a făcut un apel către deputatul PNL Robert Sighiartău să își retragă candidatura la șefia CJ: ”Să se retragă din această competiție dacă vrea ca dreapta să câștige și Radu Moldovan să fie învins, să se retragă și să mă susțină pentru această funcție. În felul acesta arată că nu este doar un iepuraș care vrea să dividă voturile de dreapta. Dacă Robert Sighiartău nu dă curs acestei solicitări, atunci singurul motiv pentru care PNL are candidat la șefia CJ este pentru a sparge voturile de dreapta. Ioan Turc vrea să se asigure astfel că rămâne primar la Bistrița și mimează o competiție cu PSD, iar Radu Moldovan rămâne președintele CJ și PNL mimează o candidatură. Dacă vrea binele bistrițenilor, să se retragă din cursa pentru președinția CJ. Cer PNL să se lepede de PSD într-un ultim moment, dacă vrea să mai existe în politică”.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud a menționat că proiectul său de suflet, Autostrada Nordului, a fost sabotat de PSD și PNL. ”Acest proiect poate scoate județul din izolare. PSD și PNL au sabotat acest proiect inițiat de mine în mandatul 2016-2020. Dacă inițial mă gândeam că este o chestie de gelozie politică, mi-am dat seama mai târziu că acest proiect este de fapt o amenințare profundă la existența PSD și PNL, pentru că dacă se realizează Autostrada Nordului și vin investiții în județ se schimbă formatul electoratului, se schimbă socio-economic județul și se schimbă și structura politică. Un județ subdezvoltat economic este mai ușor de controlat, de aceea PSD și PNL țin blocat județul. Angajamentul meu este că dacă voi deveni președinte CJ voi face precum cei din Satu Mare și Maramureș, crearea unui parteneriat între județ și CNAIR și aducerea proiectului în coordonarea județeană. Putem face tronsonul Dej – Bistrița în trei ani de zile, prin descentralizare și asumarea proiectului la nivel județean, și îmi asum acest lucru”, a declarat Ionuț Simionca.

Călin Stan: Pentru un oraș modern și curat

Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Bistrița, viceprimarul Călin Stan, a spus că proiectul său electoral are în vedere teme precum: Mobilitate urbană, Verde, Familie.

”Îmi doresc un oraș modern, curat, prosper, mai prietenos cu mediul, un oraș în care să se dezvolte economia și locurile de muncă. Mobilitate urbană, Verde, Familie, sunt trei teme principale ale programului meu electoral, care vizează problema locurilor de parcare și centura ocolitoare, energia verde, eficiența energetică, spații locative pentru tineri, educație, sport, locuri de joacă, sănătate. Problema parcărilor nu se poate rezolva de azi pe mâine, indiferent ce promisiuni se vor face. Nu promitem pârtie de schi, metrou, autostradă suspendată, grădini etajate sau alt centru intermodal”, a afirmat Călin Stan.

15 comentarii

  • Da sa fie hazlii că de aia avem nevoie că suntem în rahat până în gât dapoi macar sa râdem. Penibilă gândire

   29
   6
 • Probabil raul ce mai mic dintre optiunile de la primarie.
  PSD si PNL aceeasi mizerie, ca e Turc sau Lazany nu e mare diferenta.
  AUR – Dobranis avea potential daca mergea cu alt partid. Nu potential de castig dar macar de imagine, asa cine se asociaza cu AUR departe nu ajunge.
  USR + PMP – nu e candidat ideal Stan, probabil ia un 10% mai mult pe imaginea lui Simionca. Nu poti sa vi ca si viceprimar cu multe argumente pt care sa fi votat in schimbul sefului

  32
  29
  • „Imaginea lui Simonca” de zici ca e nu stiu ce locomotiva….4 ani a girat guvernarea PSD a judetului cu toate sinecurile aferente si se trezeste domnul Simionca sa dea lectii! Bravo bre! Ai stil de mare player! CD player tonomate!
   Auzi la el, sa se incoloneze toti in spatele lui, marele dreptaci! Rau am ajuns sa ne punem toate sperantele intr-unul ca domnia sa.

   18
   8
 • Al cui joc îl faceți stimați domni?
  Singurul cu șanse reale era Simion a.
  Faptul că merge la CJ cred că este o înțelegere
  Să-și prezinte domnul Stan activitatea din cei 4 ani cât a stat la primărie.
  Vai samar de noi.

  25
  23
 • ” Fără o Centură prin afara intravilanului oraşului, fără o Autostradă, fără un Aeroport, fără toate acestea Bistrița rămâne un cătun nenorocit uitat de timp şi lume ”
  Întradevăr Centura pe lângă Budac este vitală pentru oraşul Bistriţa.

  38
  7
 • Hai Simionca fa rocada cu Stan ,ai mai mari șanse, altfel pierdeți și primăria și CJ.
  Sau e bun și un post de senator, deputat?

  17
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS