Social

Drum bun între Bistrița și Budacu de Jos (FOTO)

”După o perioadă în care, datorită lucrărilor de anvergură demarate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, DJ 173 C a fost închis circulației publice, iată că, odată cu începerea noului an școlar, putem circula pe un drum bun. Mulțumim pentru înțelegerea de care ați dat dovadă în această perioadă de restricții ale circulației! Tuturor conducătorilor auto, precum celorlalți participanți la trafic – pietoni, bicicliști și căruțași – le dorim drum bun și fără evenimente rutiere!”, transmite Primăria comunei Budacu de Jos.

Timp de mai multe luni, din cauza lucrărilor de modernizare și a alunecărilor de teren apărute la ieșirea din intravilanul municipiului Bistrița (km 3+062), pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră a fost interzisă pe acest tronson.

Ce s-a realizat: înlocuirea structurii rutiere (2 benzi a câte 3 m, 0,75 m acostamente pe ambele părți), 6 drumuri laterale, 7 podețe reabilitate, 3 podețe tubulare, 21 de accese din plăci de beton armat la proprietăți, șanțuri, rigole, parapet de siguranță pe 694 metri.

https://www.facebook.com/budacudejos/posts/1412721398923614

5 comentarii

 • După o perioadă (de o vară), în care s-au executat lucrări de ”anvergură” (vine la franțuzescul ”En ver GURA” adică în traducere aproximativă : ”în gura cui trebuie”), s-a făcut și autostrada (drum de mare viteză ?) Bistrița – Budac, pe ”scheletul” altei închipuiri de drum asfaltat, făcut în urmă cu câțiva ani pe bani buni și el.
  Încă o mare realizare a conducerii de partid și de stat (degeaba și paralel).
  Mânați măăăăi !

 • Pozele din postarea triumfală a Primăriei Budacu de Jos ne prezintă impresia unei culmi a Dealului Budacului. E numai o impresie pentru că culmea dealului Budacului nu mai există. În locul ei se află, de șapte ani de zile, o groapă uriașă care se umple periodic cu gunoaie. Un întreprinzător îndrăzneț a excavat zeci de camioane de argilă de acolo și a lăsat dealul fără vârf. Un fost loc frumos al Bistriței transformat într-o carieră abandonată unde nu mai poți să pui posteriorul jos pe iarbă ca să privești stelele, ce să mai vorbim de dat cu sania sau cu schiurile cum se întâmpla odată, iarna. Firește autoritățile locale, județene și naționale n-au văzut nimic deși isprava este vizibilă din avion. Firește nu e nimeni responsabil pentru furt, distrugerea mediului și a peisajului. Cine poate să-și imagineze că un jaf de proporțiile de acolo s-a putut face fără complicitatea interesată a gardienilor interesului public, este așteptat cu nerăbdare la vot.
  E bine că s-a făcut drumul, poate, după alegeri continuă săpăturile. Mai e argilă de extras, bani de făcut ușor și pășune de transformat în rampă de gunoi. Primarul de atunci al comunei este și cel de acum. Doar partidul și l-a schimbat că nu-l mai acoperea. Ideatic vorbind, desigur.

  • Stimate domn, nu a fost niciodată ”un loc frumos al Bistriței”, așa cum afirmați Dvs.! A fost și este al comunei Budacu de Jos.
   În ce privește aruncarea gunoaielor, da, aveți dreptate, s-au aruncat gunoiae acolo, însă sunt convins că a pus omul din Budac gunoaiele în căruță sau mașină să le ducă înspre oraș, mai degrabă orășeni sau cei aflați în tranzit.
   Să auzim numai de bine.
   Va stimez!

 • Atâția votanți să aibă cât a ținut drumul peste Budac și cât o să țină și ăsta.
  De hăul de după podul Jelnii ce să mai vorbim?
  Hai la vot, la vot, la vot
  Că mâine se surpă tot!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS