Actualitate Economie

Drumul de acces şi utilităţile din Complexul Wonderland costă 7,8 milioane de euro

Consiliul Local Bistriţa trebuie să îşi dea OK-ul pe studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii ”Drum de acces şi utilităţi aferente complexului sportiv polivalent” din Dealul Cocoşului, în valoare de 7,8 milioane de euro: două străzi cu piste de biciclişti, reţele de apă, canalizare şi electrice.

Studiul de fezabilitate pentru drumul de acces şi utilităţile din viitorul complex sportiv cuprinde:

– amenajerea căilor de acces, a trotuarelor, a pistelor de biciclişti, asigurarea scurgerii apelor pluviale de pe suprafaţa străzilor de acces major pe amplasament în zona mediană a acestuia, din direcţia localităţii componente Unirea (strada de acces nr. 1 – de la strada Ghinzii, suprapunere pe strada Valea Ghinzii şi sensul giratoriu proiectat ca intersecţie a celor două străzi de acces, strada de acces nr. 2 – de la podul existent peste râul Bistriţa în localitatea componentă Unirea şi sensul giratoriu proiectat ca intersecţie a celor două străzi de acces)

– amenajarea accesului din zona străzii Ghinzii – strada Valea Ghinzii pe toată lungimea sa, amenajare trotuare şi piste de biciclişti, asigurarea scurgerii apelor pluviale de pe suprafaţa străzii de acces

– asigurarea alimentării cu apă de la reţeaua publică prin intermadiul unui rezervor de 60 mc, după care apa este pompată spre rezervorul principal de 410 mc, care va alimenta tot complexul

– canalizarea apelor uzate menajere se propune a se realiza prin pompare spre reţeaua publică, iar canalizarea pluvială se va deversa în râul Bistriţa

– alimentarea cu energie electrică se va realiza de la staţia de 110/20kV amplasată pe str. Grănicerilor.

Valoarea totală a investiţiei pentru drum şi utilităţi este de 34.362.015,74 lei, adică 7.812.034,67 euro. Proiectul este inclus în cele 19 mari obiective ale municipalităţii pe 2014, iar primarul Ovidiu Creţu a precizat că doreşte ca finanţarea să fie asigurată din fonduri europene. Lucrările ar dura, din momentul începerii, 19 luni.

Primăria municipiului Bistriţa are în plan, de mai mulţi ani, realizarea unui complex sportiv în zona Dealul Cocoşului, care să cuprindă dotări pentru următoarele sporturi: schi, patinaj, înot, polo, baschet, badminton, tenis, fotbal, ciclism, călărie, golf.

Pe lângă bazine de înot, terenuri de fotbal cu gazon natural şi artificial, piste pentru ciclisti, inclusiv trasee pentru mountain byke si terenuri sportive, se vor realiza şi clădiri care să adăpostească funcţiuni complementare: hoteluri, pensiuni, spaţii de alimentaţie publică, clădiri administrative, precum şi zone verzi amenajate.

3 comentarii

  • Corect, mountain BYKE se scrie mountain BIKE, de la pasajul dumenavoastra: „inclusiv trasee pentru mountain byke si terenuri sportive”. In rest, apa de ploaia acest Wonderland! Cu respect, mult succes!

  • Vad ca „ospataru” nu e nemultumit ca se duc banii din bugetul local, 62 milioane lei noi pe un drum spre Wonderland, fantasmagoria lui Cretzu… el e suparat pentru 2 sute de mii alocati catedralei…
    Din 62.000.000 cate reparatii se faceau la scoli si spitale?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS