Actualitate

Drumuri din Colibița afectate de furtună, deblocate de pompieri și jandarmi

Jandarmii montani din Colibița au intervenit azi-noapte în sprijinul autorităților pentru deblocarea unor drumuri de acces către cabane și pensiuni, afectate de furtuna puternică.

În urma fenomenelor meteo extreme, mai multe drumuri de acces către locații de cazare ale turiștilor au fost blocate de brazi rupți de vântul puternic. Astfel, jandarmii montani Colibița au sprijinit echipele Gărzii de Pompieri din Prundu Bârgăului și ale SVSU Bistrița Bârgăului care au acționat în stațiunea Colibița, prin deblocarea căilor de acces înspre pensiunile și cabanele în care se aflau cazați turiști.

Echipajul de jandarmi a eliberat două drumuri de acces spre cabanele aflate pe malul stâng al lacului de acumulare Colibița, drumuri care erau blocate de arborii doborâți în urma furtunii.

În jurul orei 00:30, toate drumurile de acces la cabane și pensiuni din Colibița erau deblocate, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În zonă a fost afectată și rețeaua de înaltă și joasă tensiune, unele instalații electrice precum și rețeaua de telefonie mobilă.

Foto-Video: IJJ BN

2 comentarii

  • Frumoasa Oradie a fost facuta praf in materie de arbori cazuti si acoperisuri. Plange sufletul meu de necazurile acestui MINUNAT oras pe care l-am vizitat in aceasta primavara.

    1
    10
  • Uitati-va deseara la stiri cum a platit cu viata o soferita de 64 ani dupa ce s-a aventurat in furtuna pe Transalpina la 1500 m. Masina strivita ca o conserva.15 autoturisme au fost blocate, toate circulau in timpul unei mari furtuni. Cine e de vina oare?

    2
    7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.