Actualitate

Echipa CN ”Andrei Mureșanu” Bistrița va reprezenta România în finala europeană YPEF

Echipa Colegiului Naţional ”Andrei Mureşanu” din Bistriţa a câştigat etapa naţională a concursului ”Tineri în Pădurile Europene – Young People in European Forests (YPEF)”, organizată la Buşteni de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ”Alutus”.

Echipa CNAM a fost formată din elevii Horațiu Plaian, Maria Leșan și Patric Ban, elevi în clasa a XI-a. Ei au fost însoțiți de prof. Viorica Cira.

Echipa câştigătoare va reprezenta România la finala europeană, care se va desfăşura în luna septembrie, în oraşul Sopron din Ungaria.

‘Tineri în Pădurile Europene – Young People in European Forests” este o competiţie europeană, adresată elevilor cu vârste între 14 şi 18 ani, obiectivul fiind acela de a educa tinerii în privinţa gestionării durabile a pădurilor şi conservării biodiversităţii. Aceasta este cea de-a VII-a ediţie organizată de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Concursul a fost selectat şi inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, finanţat de către Ministerul Educaţiei Naţionale în acest an.

Etapa de anul acesta a cuprins o proba teoretică, unde elevii au avut de rezolvat un test grilă de 30 de întrebări pe baza unui material educațional în limba engleză și 3 probe practice care au constat în identificarea unor arbori, un treasure hunt și un studiu de caz de 2 ore pe tema animalelor protejate și a deșeurilor lăsate de turiști, pe care aceștia au trebuit să îl prezinte în 10 minute în limba engleză.

Aceasta a fost a treia etapă la nivel naţional, după cea judeţeană, în care au participat 220 de echipe din 30 de judeţe, şi preselecţia naţională, derulată în luna martie, în cadrul căreia au fost selectate cele mai bune 15 echipe.

AICI puteți vedea foto de la concurs.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.