(FOTO) Un nou echipament a intrat în dotarea Blocului operator centralizat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Aparatul este destinat monitorizării intraoperatorii a nervului facial în timpul operațiilor de ureche și a intervențiilor pe glanda parotidă, a nervului recurent în cursul operațiilor pe glanda tiroidă, precum și a nervilor periferici în cursul intervențiilor pe membrul inferior.
Scopul monitorizării este acela de a evita lezarea nervilor în cadrul intervențiilor chirurgicale dificile, a precizat managerul SJUB, Gabriel Lazany.
Primele intervenții chirurgicale au fost realizate cu succes de echipa medicală coordonată de dr. Adrian Demian – medic primar ORL, din care au mai făcut parte dr. Gheorghe Roșca – medic primar ORL și dr. Ajtony Balint – medic specialist ORL.
Felicitari pentru achizitia facuta!
Problema este insa daca medicii sunt bine pregatiti pentru utilizarea acestui aparat, si evident nu ma refer la dl doctor Rosca, care este as in acest domeniu.
Dl manager ar face foarte bine daca ar angaja medici bine pregatiti si nu din categoria celor care au studiat la Arad, Oradea sau Sibiu..,,
tocmai s-a incheiat repartizarea medicilor care au sustinut examenul de Rezidentiat si am vazut foarte clar ce rezultate rarcabile au obtinut absolventii de la UMF Cluj, fiind primii pe tara, iar la polul opus sunt cei care au studiat cu ghilimelele de rigoare la Oradea, Arad, Sibiu.
Deci daca se vrea peeformanta, se aduce performanta.
Doar ca fapt divers, se pare ca si Medicina din Tirgu Mures are rezultate destul de slabe la Rezidentiat, si asta datorita faptului ca si admiterea la aceasta facultate este foarte slaba, din pacate.
Pana una alta felicitari managerului pentru ca se implica pe partea de dotari.
Corect, similar absolventilor de „Dimitrie Cantemir” si altele… Problema e ca astia ies „doctori” si doamne fereste sa ajungi pe mana lor ca pentru majoritatea devi experiment.
Avem și medici foarte buni, este vorba de dl doctor Adrian Demian, căruia îi doresc multa sanatate si putere de muncă!
Solutii sunt pentru angajarea de medici adevarati, dar daca absolventul este fiul sau fiica cuiva, in speta chiar a vreunui medic renumit dar totusi nu are potential incat sa urmeze vreo facultate de medicina prestigioasa precum Cluj Iasi sau Bucuresti, normal ca va face o facultate la Arad sau Oradea ca sa obtina o diploma.
Problema ramane insa la Rezidentiat pe care cu mare chin il va trece in cel mai fericit caz cu o nota de 5, dar in cele din urma, totul va fi bine pentru acea persoana. Insa o mare parte dintre acestia nu vor lua Rezidentiatul nici macar cu nota 5!!!!!
Si atunci, cine va resimti efectele acestui sistem? Evident pacientii.
Cam asa stau lucrurile deocamdata din pacate.
Oricum România produce mai mulți medici decât are nevoie. Poate o idee buna ar fi sa se închidă facultățile neperformante sau sa fie cu plată. Cea mai mare pierdere pentru România sunt creierele care pleacă în străinătate.
Romulus,
Trebuie sa iti explic urmatorul aspect: doar o parte dintre cei care aleg sa plece dincolo sunt adevarate creiere, pentru ca majoritatea celor care aleg sa plece dincolo, si ma refer la cei tineri, sunt tocmai aceia de la facultatile neperformate precum Oradea, Arad, Sibiu, uneori si Tg Mures, deoarece tot ei sunt cei care nu obtin un amarat de 5 la examenul de Rezidentiat.
Asa cum deja se stie, in marea majoritate a tarilor europene, poti avea drept de libera practica si fara rezudentiat, pe cand aici, NU!
Asa ca, fiti siguri ca msjoritatea, nu toti, dintre cei care pleaca dincolo, bine fac, pentru ca aici au ratat examenul, care este extrem de greu, ceea ce inseamna ca sunt medici asa cum sunt si cei care nu isi iau Bac-ul.