Actualitate Recomandări

Ecologia și digitalizarea, direcțiile spre care se va orienta Centrul Europe Direct Bistrița

Centrul Europe Direct Bistrița se va concentra anul acesta pe două mari direcții spre care se orientează și Comisia Europeană: ecologia și digitalizarea.

”Este ultimul an din actuala aplicație pentru Centrul Europe Direct. Rețeaua centrelor de informare europeană va continua ca proiect, dar încă nu știm care va fi filosofia și abordarea pentru noua etapă. Deocamdată, ne aflăm în această etapă și implementăm cel mai longeviv proiect din Camera de Comerț și Industrie în parteneriat cu Primăria Bistrița și CJ”, a spus Monica Mureșan, coordonatorulo Centrului Europe Direct Bistrița, care le-a avut alături pe Liliana Coceșiu de la Primăria Bistrița și Mihaela Ivan de la CJ, ambele declarând susținere totală pentru acțiunile centrului.

Potrivit sursei citate, în planul de lucru pe 2020 s-a ținut cont de toate provocările anului, adică de cele două politici foarte importante, una legată de mediu și alta de digitalizare care se concretizează în Pactul Ecologic European pe care l-a lansat CE și Programul Europa Digitală, ultimul de 9,2 miliarde de euro și care va finanța cinci piloni foarte importanți.

Astfel, în ce privește proiectele de mediu, se va insista și anul acesta pe economia circulară, urmând să fie depus un proiect în domeniul alimentar. În privința digitalizării s-au făcut deja câțiva pași, în sensul că a fost organizată deja o conferință pe digitalizare, iar Centrul Europe Direct Bistrița face deja parte dintr-un hub de la Cluj.

Din acțiunile Centrului Europe Direct Bistrița nu vor lipsi nici cursuri de pregătire pentru profesori, evenimentul care se bucură deja de mult succes ”Săptămâna Meseriilor”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Femeia-antreprenor în luna martie, Săptămâna mobilității, etc. În toamnă, se va organiza un tur cu autobuzul la obiectivele de succes realizate din bani europeni în Transilvania.

Centrul își propune să transmită și anul acesta informații despre oportunitățile europene către minim 2400 de persoane și să consolideze un model de educație civică în așa fel încât cetățenii și tinerii să înțeleagă mai bine cum îi poate ajuta Europa.

Bugetul Centrului Europe Direct este de 45.000 de euro din care 22.875 de euro reprezintă subvenția, diferența de bani reprezentând contribuția comună a Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, a Primăriei Bistrița și a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

1 comentariu

  • La cursuri ar fi bine sa participe Primarul si consilierii psd+alde+udmr cei care au dat OK -ul dezastrului ecologic din Piata Centrala, si sa le faceti o strategie privind masurile de protectie si de sanatate publica sa-i invatati ce masuri trebuie luate impotriva poluarii si schimbarilor climatice.Sa le mai spuneti sa conlucreze si sa asculte de voluntari si de firava soc. civila care mai exista in orasul NEEUROPEAN Bistrita . Restul sunt povesti frumoase nefinalizate care marcheaza doar o mica si comoda activitate facuta in timpul serviciului. Adevaratii cunoscatori de belele si probleme suntem noi cei implicati de ani de zile si neascultati de nimeni.Avem si dovezile privind starea reala a Mediului precum si incalcarea continua a legislatiei, atat de unii cetateni cat mai ales de institutii si administratia nepasatoare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS