Economie

Electrica îi susține cu 500 de lei lunar pe viitorii săi angajați. Nicula: Va fi bătaie pe locuri

Electrica oferă bonusuri lunare în valoare de 500 de lei fiecărui elev de la Liceul Tehnologic Bistrița – fostul Forestier – care învață să devină electrician. Singura condiție este ca, după absolvire, să se angajeze în cadrul companiei.

”Dacă este să vorbim despre învățământul tehnologic, sunt semne de revigorare în sensul în care la Liceul Tehnologic Bistrița, fostul Forestier, avem o clasă de electricieni care beneficiază de bonusuri de la Electrica de 500 de lei/elev, cu condiția ca, după absolvire, să lucreze în companie. De altfel și se oferă contracte de muncă. Eu cred că va fi bătaie pe această clasă. În urmă cu un an am avut un singur doritor, anul acesta avem o clasă, iar pentru anul școlar viitor vom completa locurile fără probleme”, a spus Cristian Nicula în ședința Colegiului Prefectural de miercuri.

În acest an școlar, 1638 de elevi urmează școli profesionale, iar pentru anul viitor numărul lor ar putea crește la peste 2000,așa cum și-a propus Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud în planul de școlarizare.

În anul școlar 2024-2025, pentru filiera tehnologică – liceu sunt propuse 33 de clase (28,22% din totalul lor), iar pentru învățământ profesional și dual – 30 clase (25,64%).

Printre profilele noi la care elevii se vor putea înscrie este și clasa de fermieri montani care va fi organizată la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița.

Etichete

1 comentariu

  • Oare e legal să spui ca singura condiție e să te angajezi la Electrica, din moment ce nu poți să spui ca statul îți plătește studiile cu condiția să rămâi în țară?
    Piața UE este liberă, oricine poate studia oriunde și să muncească oriunde în interiorul UE, fără restricții!
    Doresc să îl felicit pe domnul director Claudiu Șular! Ceea ce face el la Liceul Tehnologic Bistrița, fost Forestier, fost Agricol e supraomenesc.

    4
    10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS