Actualitate

Elevi din Norvegia și Polonia, în vizită la CJ

(FOTO) Elevi din Norvegia și Polonia aflați în Bistrița-Năsăud în cadrul unui program Erasmus au mers în vizită la Consiliul Județean, unde au fost întâmpinați de președintele CJ Radu Moldovan și prefectul Ovidiu Frenț.

”În această dimineață am primit vizita unor elevi din Norvegia și Polonia care se află în județul nostru prin intermediu programului ”Erasmus+KA2 No frontiers în Education!”. Acest program este realizat în parteneriat între Liceul Teoretic Solomon Haliță din Sângeorz-Băi, un liceu din Norvegia și două licee din Polonia. Pe parcursul vizitei am avut discuții despre importanța instituției Consiliului Județean, despre proiectele de dezvoltare ale județului și despre importanța existenței democrației într-o societate. Vreau să felicit cadrele didactice pentru acest proiect reușit. De asemenea, vreau să o felicit pe doamna consilier județean Mirela Cîrcu pentru inițiativa de a invita mai tinerii oaspeți la o întâlnire cu autoritățile administrative județene. Le doresc ședere plăcută în județul Bistrița-Năsăud și îi așteptăm să revină ori de câte ori vor avea ocazia!”, a menționat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Proiectul educaţional internaţional Erasmus vizează implicarea elevilor organizaţi în grupe de lucru internaţionale (polonezi, români şi norvegieni) în activităţi bazate pe metode de învăţare nonformale, cu scopul de a promova educaţia anteprenorială şi cetăţenia activă în societăţi aflate pe diferite trepte de evoluţie democratică.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.