Actualitate

Patru operaţii complexe de neurochirurgie, în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Patru operații complexe de neurochirurgie au avut loc în ultimele zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, toate realizate în premieră de medicul specialist în neurochirurgie Andrei Farcaş Rotariu, asistat de medicul primar ATI dr. Victor Saca,  anunţă directorul administrativ al SJU Bistriţa, Gabriel Lazany.

Medicul Andrei Farcaş Rotariu, împreună cu dr. Victor Saca, medic primar ATI, care a asigurat anestezia, a operat o fractură complexă posttraumatică, vertebră D11 prin procedeul chirurgical fixare vertebrală cu sistem USS Fracture. Un alt pacient a fost operat de spondilolisteză L5-S1 prin fixare vertebrală cu sistem Zodiac, iar al treilea de hernie de disc cervicală C5-C6 paramediană stânga. Procedeul chirurgical folosit a fost de fixare vertebrală anterioară cu proteză Zero-P.

Nu în ultimul rând a mai fost operat un pacient care suferea de tumoră cerebrală occipitală dreapta sângerată. În timpul intervenţiei a fost amblată în totalitate formațiunea tumorală.

„Bravo dr. Andrei Farcaş – medic specialist neurochirurgie și dr. Victor Saca – medic primar ATI, care a asigurat anestezia pe parcursul desfășurării intervențiilor chirurgicale”, a scris Gabriel Lazany.

Medicul Andrei Farcaş Rotariu, 34 de ani, a acordat un interviu publicaţiei noastre pe care îl puteţi reciti AICI. 

2 comentarii

  • Felicitari distinsilor doctori, echipelor care ii ajuta si mai ales celor care au facut posibil acest lucru prin realizarea de investitii serioase! Este mare lucru, chiar daca in judet oamenii inca sunt reticenti fata de medicina locala, incet incet aceasta perceptie se va schimba, sunt sigur, daca vor fi platiti corespunzator, specialistii nu vor mai ocoli orasul!!! Putem avea un centru medical de exceptie, la fel cum putem avea un judet frumos, ingrijit si dezvoltat, astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa dam mereu fuga in alte judte pentru orice fel de servicii.
    Inca o data felicitari si multumim!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.