Actualitate

Doina Pană: Oamenii de afaceri bistrițeni pot veni cu propuneri. Ce presupune Legea prevenției

”O informație pe care vreau să o dau pentru oamenii de afaceri din județul nostru. Proiectul Legii prevenției, extrem de importantă, se află în dezbatere publică. În România s-a ajuns la o situație revoltătoare: absolut toate instituțiile erau doar de control, niciuna nu făcea prevenție. Scopul nostru este nu să prindem oameni care au greșit neștiind cum să aplice o legislație, mai ales că e foarte stufoasă, ci să se respecte cât mai mult legea. Sunt 333 de abateri care nu se vor mai sancționa din prima de către ANAF și ITM. 90 de zile este termenul de remediere a abaterii. Oamenii de afaceri bistrițeni pot să intervină în dezbatere cu propuneri până la 1 mai, pe adresa de e-mail dezbateri.publice@imm.gov.ro”, a spus deputatul Doina Pană.

Hărţuirea sexuală a angajaţilor, vânzarea de lucrări de diplomă sau doctorat pentru plagiatori, abateri de la regimul silvic pedepsite mai aspru de anul trecut pentru a evita infrigementul, precum şi nedeclararea în termen a veniturilor sunt printre cele 333 de contravenţii care nu vor mai fi sancţionate decât cu avertisment şi nu cu amendă dacă este vorba de prima abatere, iar în 90 de zile se remediază. Prevederile se regăsesc în proiectul de lege al prevenţiei pus în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Cele 333 de contravenţii sunt doar în stadiul de propunere, lista finală urmând a se decide după 1 mai, când expiră termenul dezbaterii publice.

AICI proiectul Legii preventiei

AICI lista completa a contraventiilor

3 comentarii

  • Incercati sa preveniti ajungerea in parlament a celor cu cazier si a impostorilor,a celor care mimeaza ca sunt specialisti si poate asa vom avea in viitor legi clare si durabile .
    Incercati sa preveniti promovarea pe criterii politice(si spaga este un criteriu politic).
    Concret , o sugestie doar
    Incercati sa preveniti abuzul de putere si excesul de zel a functionarilor din institutiile de control(care trebuie sa fie de prevenire si control) ,sa existe un minim de cenzura in aceasta directie in sensul ca daca un proces este cistigat in instanta de un contribuabil functionarul care l-a intocmit sa plateasca macar cheltuieli de judecata.

  • Sunt 333 de abateri care nu se vor mai sanctiona. Ce TARA domnule !….ce Tara ! Ce principii d-le !…ce printipuri ; vorba lui CARAGIALE .Abaterile lui 666 care isi baga coada pana si in PARLAMENTUL ROMANIEI. Pe cand un SOBOR mare de popi la EXORCIZARE ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.