Actualitate Recomandări

Elevii romi participanți la campania de încurajare a lecturii, premiați la Biblioteca Județeană

Campania ”Încurajarea lecturii elevilor de etnie romă din școlile cu comunităţi mari de romi”, derulată de Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” și Inspectoratul Școlar Județean, a ajuns la final.

Elevii romi participanți la campanie au fost premiați la Biblioteca Județeană, acolo unde a avut loc și un spectacol de colinde.

Peste 250 de elevi romi și cadre didactice au primit dulciuri și rechizite școlare. Dintre elevii care au scris cele mai bune eseuri despre cartea citită, primii trei clasați în concurs din fiecare școală, 33 la număr, au primit și premii în bani. Toată lumea fost invitată apoi la o masă festivă, la un restaurant din Bistrița.

”Este un moment deosebit pentru etnia noastră. Mulțumesc partenerilor noștri pentru sprijinul acordat la această acțiune. Am dorit ca elevii de etnie romă să intre în posesia unei cărți, după dorința și capacitatea lor, iar elevii care scriu un eseu după ce au citit-o să fie premiați. Profesorii i-au selectat pe câștigători. Anul acesta am ajuns în școli din 11 localități cu comunități mari de romi și peste 500 de elevi romi s-au bucurat de venirea bibliobusului în periplul nostru cu cărți. Este primul pas, îmi doresc ca ediția viitoare să aibă o amploare mai mare, să ajungem în toate comunitățile de romi din județ”, a spus președintele Partidei Romilor Pro-Europa, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș.

În cadrul campaniei inițiate de Partida Romilor Pro-Europa, bibliobusul Bibliotecii Județene a dus cărți la școli gimnaziale din 11 localități: Josenii Bârgăului, Tureac, Năsăud, Valea Spinului (Năsăud), Rodna, Budacu de Jos, Budacu de Sus, Petriș, Lechința, Viile Tecii, Șieu Măgheruș și Petru Rareș.

2 comentarii

  • Pentru elevii de etnie romana cand o sa se deruleze asa un program? Pentru ca sunt si printre ei foarte multi care nu citesc, nu stiu citi, abandoneaza scoala….Pt ca atunci cand sunt activitati pt romani , pot participa si cei de etnie roma, dar cand se deruleaza programe pt cei de etnie roma sunt doar pt ei…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS