Recomandări Social

Elevi și profesori din 10 școli au donat nevoiașilor peste două tone de alimente și produse de igienă

Peste 100 de cadre didactice și aproximativ 1.000 de elevi din școlile județului Bistrița-Năsăud au donat peste două tone de alimente și produse de igienă Asociației Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistrița-Năsăud.

Ei au participat la campania intitulată ”Întinde mâna pentru o cauză bună!”, organizată de Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, în parteneriat cu Crucea Roșie – Filiala Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a făcut parte din cea de-a IV-a ediție a proiectului județean ”Întinde mâna, prietene!”, inclus în Calendarul activităților educative extrașcolare județene 2019 poziția 5, Program educațional – Inițiativă, antreprenoriat și educație ecologică.

Campania s-a derulat în perioada 25 februarie – 25 martie 2019, iar în cadrul acesteia s-au putut dona alimente neperisabile (făină, ulei, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi, etc.) și produse de igienă (săpun solid, detergent, produse de curățare, etc.)

”Este o mare bucurie pentru noi să vedem cum 100 de cadre didactice și 1.000 de elevi din școlile județului nostru s-au făcut mâinile milostive ale bunului Dumnezeu și au donat peste 2 tone de alimente și  produse de igienă pentru susținerea proiectelor noastre”, a declarat preotul Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă.

Un grup organizat format din voluntari ai Crucii Roșii, coordonați de directorul Marius Moldovan, reprezentanți ai Liceului Tehnologic Agricol Bistrița și Școlii Gimnaziale nr. 4  au dus alimentele și produsele de igienă la Cantina socială ”Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița, unde zilnic este oferită masa de prânz pentru 80 de persoane nevoiașe și la Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Târlișua în care sunt îngrijite 100 de persoane vârstnice, cu nevoi speciale sau asistați social.

Școlile implicate în campanie, alături de Liceul Agricol, au fost: Școala Gimnazială Tureac, Liceul Tehnologic ”Transilvania” Năsăud, Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița, Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița, Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie, Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.

”Le mulțumim tuturor celor implicați în această lucrare misionară și îl rugăm pe Dumnezeu, izvorul tuturor darurilor, să le dăruiască eleviilor înțelepciune spre împliniri sufletești și trupești, părinţiilor și cadrelor didactice cuvânt înțelept și ziditor, sănătate și bucurie!”, a mai spus pr. Marius Pintican.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2319094138152899&id=155998627795805&__xts__[0]=68.ARBob6ahSyqm19LGiyZVBwhiANSeVRYKdA3yrJKBNTg9nGgzkhgGPwPWOeXbeEtgjEdvycvfU5nrbWliOkvyPcVi9NNwZFi9GIKHJMgv6UniBPmfRekqGKPkYaSkpjh1BfOU2qY_mrt2r-fk8wtRUuNnxzPQOXJ9D5pguxbai3p3DOpWIQ9cOh_cMIeE1GCOMjyT7vaVqbccAnVHC7odB_KPTOqvJXZziPhxIQUoBJ1_XD2-nUdkMHKwqKeJYmIKK76ncvpa_asU2E87yApN8xbLKLV4SZlj94Gh7N6rfRiH_99drPXoKNEkT8yEhRkODGGITaXmyuBykc0K54HPoVH_Qg&__tn__=-R

2 comentarii

  • Felicitari si ganduri bune ,tuturor celor care, prin voluntariat si bunavointa , au adus putina fericire apropiatilor nostri!! Atat elevii si dascalii Lic.T A B cat si reprezentanti ai Crucii Rosii, Filantropiei Ortodoxe si voluntari de la alte licee si-au facut pe deplin datoria …de oameni ! Cu respect,MNPop

  • Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice, precum și părinților acestor copii minunați pentru felul în care au dat dovadă că respectă porunca lăsată de Domnul nostru Iisus Hristos: ”Iubiți-vă unii pe alții, așa cum vă iubesc eu”, împlinind prin aceste fapte Legea IUBIRII creștinești. Dumnezeu să-i răsplătească prin ușurința de a acumula noi cunoștințe morale, utile societății actuale, în care predomină ura.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS