Social

Elevii din Sângeorz-Băi ar putea avea din toamnă cabinet stomatologic școlar

Elevii care învață în școlile din Sângeorz-Băi ar putea avea, din toamnă, un medic stomatolog angajat de administrația locală pentru a oferi asistență medicală în unitățile de învățământ. Primăria a scos la concurs postul, concursul urmând să aibă loc în data de 5 septembrie 2019.

Medicul Marius Pop, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Bistrița-Năsăud a cerut în repetate rânduri autorităților locale și județene să se implice în amenajarea de cabinete stomatologice școlare. La începutul anului, erau două orașe în județ, Beclean și Sângeorz-Băi, unde nu existau cabinete școlare.

”Domnul primar de la Beclean a făcut demersuri la Ministerul Sănătății, nu se poate finanța. Nu știu de ce nu se poate finanța un oraș care are vreo 2.100 de copii. Normativul pentru înființarea unui post de medic stomatolog școlar este cam de 1.500, deci este cu totul legal să se facă această înființare de cabinet. În comună Prundu Bârgăului, doamna directoare de la liceu a făcut o înțelegere cu domnul primar, s-a adus aparatul, sunt instrumentele, este tot ce trebuie, dar nu poate începe activitatea pentru că nu se poate finanța postul. Și acolo sunt în jur de 1.300 – 1.400 de copii. Dacă se fac înțelegeri cu câteva școli din jur se poate ajunge până la 1.800, deci nu este foarte greu”, a declarat Marius Pop, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Bistrița-Năsăud.

Investiția într-un cabinet stomatologic școlar se ridică la aproximativ 10.000 de euro.

2 comentarii

  • La ce va referiti, stimata(e) doamna sau domn ? Sanatatea publica in general si sanatatea orala in special, constituie subiecte importante in viata comunitatilor locale ! Inca, lucrurile se misca foarte greu… ,dar se misca ! Ironia dumneavoastra , nu-si are locul… Cu respect, dr.MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS