Social

Elevii pot călători gratuit cu trenul, studenții în schimb …

Începând de astăzi, elevii vor beneficia de bilete și abonamente gratuite pentru călătoriile cu trenul. Pentru studenți reducerea de 90% pentru călătorii va fi disponibilă după publicarea normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023, informează CFR Călători.

”CFR Călători informează că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parţial, prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilităţile acordate studenţilor la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învăţământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023.

Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023″, se menţionează într-un comunicat.

CFR reaminteşte că legitimaţiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipaţie. Concret, călătoriile cu trenul în țară, la clasa a II-a, vor fi gratuite pentru elevi, indiferent de distanță, și această reducere de 100% se acordă pe baza carnetului de elev. 

Studenții vor avea reducere de 90% la călătoriile cu trenul. 

Etichete

13 comentarii

 • CFR-ule la ceea ce oferi și perspectivele care le ai punându-te într-o balanță a corectitudinii ai începe a oferi gratuitate
  tuturor utilizatorilor serviciilor tale.
  În momentul de față ai rămas în stadiul Epocii de Aur… foarte puține lucruri ai mișcat spre o îmbunătățire a infrastructurii.
  O tragere de urechi din partea mea așa cum ești tu de mare!

  10
  9
 • Statul acorda subventii 100% pentru ca trenul Bistrita-Bistrita Bargaului sa circule gol, indiferent cati calatori sunt, dar nu acorda subventii 100 % studentilor care….totusi mai au un….rucsac in spate!

  27
  8
  • Stai linistit ca nu circula gol,sunt 150 de abonamente la elevi,70 la navetisti plus oamenii care vin din Bargau cu diverse treburi la BISTRITA, asa ca daca nu circuli cu trenul si te uiti cum trece pe langa tine normal ca il vezi gol!!!

   7
   20
  • Eu nu am vazut trenul ci am informatia ca acel operator primeste subventia echivalent costuri per km . Cand are si un client acela profitul. Nu am timp sa ma uit dupa trenuri!

   13
   4
 • Cred că elevii, studenții si pensionarii ar trebui să beneficieze de o reducere de 50%.
  Nu platesti preț întreg, dat platesti pentru dezvoltarea infrastructurii!
  Nu poți DEZVOLTA transportul pe calea ferată, daca nu ai VENITURI !!!
  Țara lui Papura Vodă; gratuități la CFR, plafonări la energie, plafonări la combustibili, la alimentele de baza, nu vrem sa mărim TVA la 21%, nu vrem sa creștem vârsta de pensionare, nu vrem nimic.
  Atunci, nici nu o să avem nimic, pentru că totul costă !!!

  50% reducere pt elevi si studenți e CORECT,
  Reducere de 90% când un bilet de tren. Bistrița-Cluj (124 km) costa cât un bilet de transport local in Copenhaga (raza de 8 km) e iresponsabilitate.
  Deci, fin 19 lei tu platesti doar 1,90 lei?

  Nu se poate asa ceva! Pentru a avea un transport in comun de calitate, pretul trebuie sa crească!

  22
  12
  • ai auzit de transportul public gratis din Luxemburg ?
   Trenurile de naveta și de distanță medie sunt gratuite în Spania , iar trenurile de distanță lungă au reduceri de 50%.
   mijloacele de transport în comun din Germania pot fi utilizate cu aşa-numitul tichet de 49 de euro
   in romania costa 60 euro dus intros de la bistrita la constanta si faci 12 ore pe sens

   9
   18
  • Au fost fonduri mari pentru infrastructura CFR dar au fost furate de catre angajatii CFR. Noi cei care producem bani pentru bugetul Romaniei, dorim sa aiba copiii nostri macar atata facilitate. E un drept castigat prin munca noastra. Politicienii ar trebui sa isi micsoreze veniturile si cheltuielile, nu copiii.

   8
   6
  • pablo să fim totuşi serişori nu sunt exemple potrivite pentru transport Singapore şi Luxemburg țări în care dacă strănuți nici nu ai obsevat că ai trecut granița . Ce urmează Andora sau San Marino ?!

   12
 • @ pablo, Gratis înseamnă pretutindeni calitate proastă a produselor şi servicilor de care trebuie musai să te fereşti cât poți de mult.
  Ai dat un exemplu foarte nepotrivit cu trenurile din Germania unde mersul cu trenul todeauna este o aventură unde sunt întârzieri mari , nu şti niciodată dacă nu-ți se anulează trenul sau dacă prinzi legătură.

  13
  3
  • Nu este gratis nişte oameni muncesc acolo şi trebuie plătiți, eu când aud de gratis mă gândesc că acolo pe undeva trebuie să fie o furăciune !

   13
   3
  • Eu nu am prins întârzieri în Germania . Dar cu 49 de euro pe lună sa mergi toată Germania e bine

   4
   11
  • @Real

   Adevărul nu e în direcția „furăciuni” așa cum tu îl numești…ci mai bine/ degrabă în direcția normalități și acesta se traduce în deschiderea unui Stat în a face eforturi în momente punctuale, le aplică și continuă să funcționeze totul în aceași linie.
   Aceste sunt „pachete” cum ei le numesc atunci când ies la declarații în a-și exprima planurile .
   Astea le văd fiindcă urmăresc Media 🇪🇺.
   În cazul Luxembourgu-lui există numeroase clipuri pe YouTube unde se explică.

   @Pablo👍🏻
   Ai grijă de tine.

   3
   5
  • Este teroare cu trenul în Germania nimic nu merge cum trebuie dacă vi din Franța cu TGV-ul via Strasbourg sau Djon ajungi în Germania unde numai surprize neplăcute ai cu trenul de aceea în Germania toată lumea preferă să meargă cu maşina sau avionul.

   10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS