Social

Elevii ”Şcolii de mers pe munte”, în Călimani

„Şcoala de mers pe munte” a Asociaţiei Tăşuleasa Social e în plină desfăşurare zilele aceste. O grupă de elevi învaţă să devină ghizi în zona Dorna Candrenilor, iar alta a pornit prin Munţii Călimani să aplice ce a învăţat timp de două zile, anunţă Tăşuleasa pe Facebook.

„Din prima grupă fac parte viitorii ghizi din Dorna Candrenilor, iar din grupa a doua 22 de persoane care se vor iniţia ţn ale muntelui pe două trasee diferite din Călimani alături de Fane Tulpan, Miruna şi Cristi Maxim”, scriu voluntarii.


Scoala de mers pe munte 9 Scoala de mers pe munte 7 Scoala de mers pe munte 6 Scoala de mers pe munte 5

În premieră, anul acesta, Asociaţia Tășuleasa Social derulează între 15 august şi 12 septembrie proiectul ”Școala de mers pe munte”, destinat unui număr total de 300 de persoane care au şansa să urmeze traininguri și workshop-uri în campusul din Pasul Tihuţa, după care să participe timp de două zile la o drumeție pentru a aplica cele învățate. Participanţii învaţă astfel lucruri elementare, de la cum să se lege la șireturi, să instaleze cortul, la ce să facă dacă îi prinde furtuna pe creastă şi noțiuni de prim ajutor. În total sunt 12 serii a câte 25 de participanți fiecare.

Scoala de mers pe munte 4 Scoala de mers pe munte 3 Scoala de mers pe munte 2 Scoala de mers pe munte 8

La ”Şcoala de mers pe munte” s-au putut înscrie persoane neexperimentate cu vârsta peste 18 ani care sunt interesate să afle mai multe despre drumeţie montană/ hiking şi geografie montană, mediul înconjurător şi protejarea acestuia, precum şi legătura dintre aceste noţiuni şi voluntariat.

Obiectivul principal al proiectului este training-ul persoanelor tinere dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ sănătos prin dobândirea cunoştinţelor necesare referitoare la mersul pe munte şi prin punerea acestora în practică. Obiectivul secundar al proiectului este educarea comunităţii locale din Dorna Candreni cu privire la mediul înconjurător, la protejarea acestuia şi la potenţialul turistic al cadrului natural din zonă.

”Şcoala de mers pe munte” este gratuită. Transportul  este singura cheltuială pe care o suportă fiecare participant. Tăşuleasa Social pune la dispoziţia participanţilor spaţii de cazare, grup sanitar, sală de mese şi spaţii optime pentru susţinerea cursurilor specifice. Participanţilor li se asigură materiale de calitate necesare drumeţiei pe munte (cort, sac de dormit , izopren, rucsaci etc).

Sursa foto: Facebook Şcoala de mers pe munte

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS