Actualitate

Emil Scurtu, repus în funcţia de director al APIA printr-o sentinţă a Curţii de Apel Cluj

Când bolnav încât să nu se poată prezenta la noul loc de muncă de la Galaţi, când sănătos tun să se judece cu APIA şi Ministerul Agriculturii. Aşa a fost, în ultima perioadă, Emil Scurtu, care a optat, în final, pentru ultima ipostază, nu de alta, dar Curtea de Apel Cluj l-a repus în funcţie. Urmează probabil Sabin Cucea!

Se vede treaba că modelul reclamantului Valentin Pop Mititean care a intrat în concediu medical, ca să nu plece în judeţul Dolj, unde a fost detaşat, şi apoi a câştigat procesul cu Ministerul Agriculturii la Curtea de Apel Cluj se dovedeşte a fi unul de succes.

Emil Scurtu, fost director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Bistriţa-Năsăud, l-a aplicat întocmai şi, surpriză, a ieşit şi el învingător. În dosarul 1716/33/2012 având ca obiect „suspendarea actului administrativ”, reclamantul Emil Scurtu a obţinut din partea instanţei o sentinţă favorabilă. Magistraţii au decis „suspendarea executării actului administrativ al deciziei nr. 1279/12.11.2012 emisă de pârâţi (APIA şi Ministerul Agriculturii) până la pronunţarea instanţei de fond”.

Sentinţa nu e definitivă având drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Ea a fost pronunţată în şedinţa publică din data de 15.01.2013.

Cu această patalama la mână, Emil Scurtu poate reveni în funcţia de director al APIA, în locul lui Florin Căpraru, instalat la finele lunii noiembrie 2012. Aşa s-a întâmplat şi la Direcţia pentru Agricultură unde Valentin Pop Mititean s-a întors victorios în timp ce Nuţu Tabără a fost obligat să se retragă.

Reamintim că Emil Scurtu a fost detaşat în judeţul Galaţi, în locul său fiind numit Florin Căpraru. Scurtu nu s-a prezentat însă la noul său loc de muncă sub pretextul că e bolnav. El a obţinut certificate medicale de la Policlinica Bistriţa din care reiese că îl doare spatele. Din actele medicale obţinute reieşea că e în incapacitate temporară de muncă, însă nu chiar atât de mare din moment ce s-a putut ocupa de acţionatul în judecată a şefilor cei mari de la Bucureşti.

În urmă cu o lună, Emil Scurtu a primit vestea că nu mai e şef la APIA Bistriţa-Năsăud, el fiind trimis la Galaţi. Imediat după aceea, el s-a îmbolnăvit şi a trimis, la Bucureşti, o înştiinţare că e în incapacitate temporară de muncă. În ciuda acestor realităţi dure, iată că a găsit puterea să se ţină cu dinţii de scaun, deşi a fost numit în funcţie tot pe criterii politice fiind susţinut de PDL. Toate eforturile nua u fost în zadar!

Cristiana Sabău

7 comentarii

  • Presupun ca si juristii Ministerului Agriculturii sunt foarte subtirei profesional de vreme ce se joaca asa ca la ALBA–Neagra cu Uite Directorul, N-ui Directorul,la deconcentratele din agricultura. Un jurist bun trebuia sa traga de timp si sa amane procesul pana dupa reorganizarea acelor institutii, ori, astepandu-se ca pierde in Instana, in momentul in care Instanta a pronuntat o asemenea Sentinta, juristul ministerului sa si declare, atunci pe loc,Recurs, recurs care se poate motiva si ulterior pana la primul termen de dezbatere.

  • Ministerul Agriculturii ar trebui sa inceapa verificarile competentelor tuturor angajatilor. Sunt sigura ca la o verificare profesionista, n-o sa mai vedeti mititeni si scurti si altii ca ei in sistem si chiar ar fi cazul sa mai vina niste profesionisti, nu numai in compartimentele agriculturii ci peste tot. Asta daca vrem sa se faca ceva pentru noi si pt. tara asta.

  • Un foarte bun specialist, cu o competenta profesionala deosebita,pe care il cunosc din copilarie -( am fost colegi de sc. generala) -e ing. Andron Traian Ioan. Ala de la plantarea nucilor la producerea vinului ori de la crestera albinelor la fabricarea casnica a sapunului stie cam totul ,ori stie rapid unde sa caute si de unde sa se documenteze atat in limba romana cat si-n cateva limbi straine. Atat tata cat si socrii mei au apelat de multe ori la consultanta lui tehnica si n-au dat niciodata gres.Din pacate ,in ultima vreme a devenit tot mai inchis ,mai ursuz, mai zgarcit in a impartasi din vasta lui enciclopedie de cunostiinte agricole.Fiind fosti colegi l-am intrebat de ce?? Mi-a raspuns sec ca s-a cam saturat sa-i faca gazde pe altii care fructifica consultanta lui si apoi nu stiu cum sa-i dea-n cap. Mai ales in ultimii doi ani de cand a avut ceva sicane pe la serviciu s-a schimbat mult. Pacat, ca multi ar putea invata enorm in toate domeniile agriculturii de la el. Alaltaieri imi spunea pesimist ca vremea lui a trecut ,ca oricum politicienii nu promoveaza decat pseudo-valorile. Cred ca-i mult prea pesimist.

    • domnilor din PDL va rog ca pe dumnezeu ,,lasati APIA sa lucreze fara domnul scurtu ,el nu are calitatile unui bun manager. Daca pana acum fermierii si au primit subventiile la timp este meritul funcitonarilor APIA care au lucrat multe ore, nu domnul scurtu si a consumat creierul ,el doar da ordine (pe care le invata pe de rost ) si ameninta cu tot felul de pedepse functionarii ,

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.