Actualitate Recomandări

Eugen Teodorovici: Există multă aroganță în administrație, multă nepăsare

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a spus că ”există multă aroganță în administrație, multă nepăsare, multă indiferență”, iar toate acestea au dus la ”un vot atât de slab și de scăzut” pentru PSD la alegerile europarlamentare.  Teodorovici a declarat că PSD trebuie să aibă grijă de acum și pe cine propune în fruntea ministerelor.

”Echipa asta nouă a PSD trebuie să aducă ceea ce vor oamenii să aducem. Trebuie să apreciem atunci când se fac pași în față, nu trebuie să ne mulțumim cu o poziție pasivă. Trebuie să fim toți conectați, doritori, cu argumente să facem pași în față pentru că putem. Este adevărat că lumea așteaptă de la noi foarte mult pentru că așa am obișnuit această țară să facem pentru români, nu am dat motive de dezamăgire pe fond în țară, adică nu am tăiat din venituri, nu am blocat investiții. PSD e un partid mare, responsabil și de la care lumea așteaptă o schimbare, reformă în clasa politică. Reforma în clasa politică se va putea produce în România dacă și când PSD se va reforma – nu neapărat reforma pentru că poate asta sperie – dar va fi ceea ce lumea vrea de la acest partid. Poate îmi doresc foarte mult, dar așa sunt eu învățat să îmi stabilesc obiective cât mai sus sau cât mai ambițioase”, a spus Teodorovici la conferința de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud.

El a mărturisit că regretă că nu și-a spus mai devreme punctul de vedere în partid: ”Am fost sfătuit de foarte mulți că nu e momentul, să stau, să aștept, lucruri de genul acesta care nu mă caracterizează. Aceasta este un regret față de mine pe care îl am și poate că o să îl am toată viața că nu am spus la momentul respectiv, înainte de un moment critic al partidului nostru, ceea ce trebuia să spună toți liderii prezenți la conducerea partidului. (…) Eu încerc să aduc idei noi, soluții noi, să încercăm să schimbăm practicile acestui partid. Tot ce facem trebuie să se bazeze pe încredere, dialog și transparență”.

Potrivit acestuia, trebuie făcute schimbări în privința modului în care se stabilesc persoanele care să intre în guvern ca miniștri, secretari de stat și șefi de agenții.

”Poate trebuie stabilit înainte un profil pentru persoana care urmează să devină ministru, să se știe ce experiență trebuie să aibă un ministru, ce pregătire, lucruri bune, care să susțină o astfel de propunere, un profil de persoană care să fie în guvern ca ministru, secretar de stat, șef de agenție, etc., pentru ca oamenii să știe de la început, în momentul în care votează acest partid, la ce se așteaptă să găsească în guvern. Din păcate, ne-am făcut o țintă falsă la nivel local: câștigăm alegerile cu dorința de a avea în guvern anumite funcții sau anumite persoane. Trebuie să punem persoane din PSD, dar care să corespundă unui anumit profil pentru ca guvernarea să meargă foarte bine, economia să meargă bine în ansamblu și să fie suficiente fonduri pentru comunitățile locale, mici, mari”, a menționat el.

Teodorovici a mai spus că partidul trebuie deschis către cei tineri, către ”alți români care nu au altă orientare politică”.

”Trebuie să-i facem să înțeleagă că, în acest partid, competiția de idei, de acțiuni este una reală, că nu excludem din partid o persoană care gândește altfel. E normal când stabim însă în partid să urmăm aceeași linie pentru că așa este normal să facem. Nu strică să lăsăm așa – nu neapărat rebeliune, dar un aer mai nou de haștag nu rezist, ci insist pentru că trebuie să insistăm în a face lucrurile bune pentru această țară. Trebuie să ne schimbăm cu toții, să deschidem acest dialog, să nu ne ferim să spunem lucrurilor pe nume, să acceptăm competiția în partid care să țină cont de partid, nu de persoane”, a adăugat el.

Ministrul Finanțelor Publice a mai adăugat: ”Țin foarte mult la o schimbare agresivă la ceea ce înseamnă administrație publică și locală. (…) Există multă aroganță în administrație, multă nepăsare, multă indiferență și multe altele. Toate acestea au dus poate la un vot atât de slab și de scăzut pentru noi ca și partid (la alegerile europarlamentare – n.r.). Nu trebuie să mai acceptăm așa ceva. Nu ar strica să vedem poate sunt prea multe ministere, prea mulți secretari de stat, prea mulți, prea mulți, poate am putea fi mai eficienți. Structurile publice de la nivel central care au corespondent la nivel de județ poate nu se justifică, poate pot primi alte sarcini pentru ca să fim mai eficienți și omul să nu mai aștepte pe la ghișeu fel de fel de avize, autoriozații care se blochează. Lucrurile acestea trebuie schimbate. Acesta trebuie să fie obiectivul nostru numărul unu în următoarea perioadă”.

Teodorovici a spus în încheiere că ”nu trebuie să ne fie teamă să vorbim de pensii speciale, de anumite situații care se întâmplă la nivel de studenți”: ”De ce să fie lumea supărată când spui că sunt anumite facilități – nu drepturi cum sunt stipulate prin Constituție – ci facilități până la 26 de ani pentru cei care învață bine, fără restanțe? Pentru că totuși avem și oameni cu drepturi prin lege, veterani de război care nu găsesc un loc (în tren – n.r.) pentru că ele sunt ocupate. Nu trebuie să ne fie teamă, trebuie să învățăm să fim fermi acolo unde e nevoie, să ascultăm, să dialogăm și să acționăm”.

9 comentarii

  • Cel ce acuza e imbracat cu haine de mii de euro si vorbeste de aroganta. Asta in conditiile in care domn ministru a.lucrat intreaga viata in institutii bugetare.
    Precum proverbul cu paiul din ochiul celuilant.
    Hai ca esti simpatic Teodorovici.

  • In ceea ce priveste meesul.cu trenul ,dupa ce a fost pus pe chituci CFR ( PSD sub diferite denumiri a fost la conducere 22 de ani) acum se trezeste si Teodorovici Asta are o idee , una si era sa. zic buna.
    Pai domn ministru in ani 90 cu trenul de la Bistrita la Cluj se ajungea in mai putin timp , aveam si accelerat.Acum din 5-6 vagoane supraetajate avem 2 si 2 locomotive. Cum sa incapa pensionari ca veterani de razboi nu stiu unde mai gasesti.Spre stiinta d-nului ministru studenti bistriteni circula in proportie covarsitoare cu autobuzul sau masina. In tren gasesti f putini tineri , in general pensionari ,navetisi
    Asa ca faceti investitii in infrastructura , nu de alta dar avem drumuri si cari ferate din vremea imperiului

  • El care e denumit ministru discoteca ce se afișa la tot felul de emisiuni în care arată aroganta la 2 cuvinte vorbește…..despre hârburi!!!!

  • Inafară de aroganță și nepăsare în administrație, mai există multă incompetență si corupție. Dar cea mai mare problemă în administrație este numărul prea mare de tăietori de frunze la câini cu salarii mari si nu mai ajung banii. La ședința informală din 22 iunie de la Neptun a liderilor PSD, convocată de Viorica Dăncilă înaintea congresului partidului din 29 iunie, cea mai mare parte a dezbaterilor a vizat nemulțumirile legate de lipsa banilor în administrația locală și faptul că Guvernul nu și-a ținut promisiunea față de primari făcută la rectificare, dar și probleme legate de banii din PNDL. Acesta este rezultatul centralismului excesiv de tip comunist: toată lumea stă cu mâna întinsa la guvern.
    De aceea este evidenta nevoia de reformă profundă in administratie, cu accentul pe descentralizare si autonomie locală.

  • Indiferenta si nepasarea este incompetenta voastra din partid pe care ati angajat-o pe pile si cumetrii.

  • Mai terminați cu veteranii de război. Mai sunt câțiva, peste 90 de ani și nu – i vezi în tren. Nepoții îi plimbă cu mașinile. Domnule ministru, una spui și alta faci. Am văzut ce idei aveți, impozitarea bacșisului la chelneri, după 5 ani să te muți în altă țară, Codul Fiscal, varză, ș.a.
    Mai lasă – ne. Cel mai bine ți se potrivește postul de purtător de cuvânt la un teatru de comedie sau la circ. Dacă cei din diaspora vor fi „lăsați” să voteze, partidul dvs. devine istorie, în raftul prăfuit, cu cei care au avut la guvernare, zece mii de specialiști, pe altă planetă dar nu în România. Se mișcă țara. Au început să iasă la vot tinerii… Să auzim de bine.

  • Da domnule ministru DISCOTECA. Exista multa aroganta si o gasesti printre colegii matale din pesedeu. Bunaoara la loc de frunte si la Bistrita tatucu cu pixul rosu si cei 11 magnifici care-i sustin aberatiile nu asculta de nimeni si de nimic. In CL B-ta se practica AROGANTA si in nici un caz DEMOCRATIA PARTICIPATIVA. Edilul -i bate pe toti de pix.

  • Există risipă fenomenală dle Teodorovici.
    Cân o amărâtă de administrație locală cum e cea din Bistrița îşi permite a aloca 201 milioane Euro( 950 milioane lei) pentru câteva clădiri religioase, fără fără a avea nici in criteriu de investiție, în condițiile în care averea B.O.R constituie a 4-a forță economică a țării…nu e nimic de spus.
    E de băgat capul în nisip de ruşine.
    Unul dintre cele mai mari fonduri de investiții în România abia a reuşit să facă în 9 luni un profit de 950 mil lei…sumă pe care administrația din Bistrița a băgat-o în câteva clădiri majoritatea goale în timpul săptămânii.
    Nu sunt bani de pensii, nu sunt bani pentru a susține studenții…dar sunt pentru câțiva preoți şi prelați..
    E din noaptea minții.
    Statul va trebui să impoziteze B.O.R şi celelalte culte, e jaf pe față.
    Nici o problemă dacă bisericile conving enoriaşii.
    Dar să utilizeze semnăturile politicienilor locali pe alocarea de bani publici e furt de la buget.
    Nici mai mult nici mai puțin.

  • Cosmine, toate îs bune și frumoase la tine. Cu pauza de masă, hai să nu exagerăm, est un drept al tuturor angajațiilor, atât la stat cât și la privat, prevăzut în programul de muncă. Nu mai vreau să trăiesc vremurile, anilor 90, cu tătucu Ioan Ilici Iliescu și Petrică Roman – Trandafir, când se striga de către clasa muncitoare, „Noi muncim, nu gândim” , „Moarte intelectualilor”, respectiv „ Nu ne vindem țara”. Dacă vrem schimbare, trebuie să studiem funcționarea democrației participative și să ieșim masiv la vot.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.