Actualitate

Eugen Tomac, despre faza în care sunt discuțiile pentru formarea unei coaliții de dreapta

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, la Bistrița, că este nevoie ca partidele de dreapta, care ”împărtășesc aceleași valori”, să formeze o coaliție ca alternativă la actuala guvernare. Liderul PMP a menționat însă că, deocamdată, nu au existat discuții concrete.

Întrebat despre stadiul discuțiilor cu USR și partidul lui Ludovic Orban, Eugen Tomac a răspuns: ”Nu avem încă negocieri. E mult spus negocieri. Ce am observat și la ceilalți lideri este că își doresc, la fel ca și noi, ca, în România, să creăm o alternativă la ceea ce reprezintă astăzi acest mamut politic PSD-PNL”.

Eugen Tomac a menționat că PMP este gata să se așeze la masă pentru discuții cu celelalte partide care își doresc crearea unei coaliții ”credibile” de dreapta care să se opună ”practicilor comuniste pe care le aplică actuala guvernare”.

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat că la începutul acestui an că USR îşi menţine obiectivul de a forma o coaliţie post-electorală, în anul 2024, iar formaţiunea doreşte să dea premierul atunci, informează news.ro.

El a precizat că USR are o bună colaborare parlamentară cu Forţa Dreptei, iar la nivel local cu PMP, însă este prematur să se pronunţe dacă Forţa Dreptei va ajunge în Parlament, în anul 2024 sau dacă va exista o fuziune cu USR. Acesta a exclus o cooperare cu PNL, deoarece „peneliştii sunt mai pesedişti decât pesediştii”. Chestionat dacă va ajunge Forţa Dreptei în Parlament, în 2024, sau dacă USR ar putea fuziona cu acest partid, Cătălin Drulă a răspuns: „Este prematur”.

2 comentarii

  • In Bistrita slabe sanse are PMP cu accest domn Simionca la conducerea partidului findca d-nu Simionca a tradat electoratul facind coalitie cu PSD -ul la consiliu judetean Si atentie mare romanul iarta dar nu uita

    6
    1
  • Nu mai intra balamaua in parlament.Cu tot cu looserii lui Ludovic nu fac 5 la suta.Cautati va servici.La munca …

    6
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.