Actualitate

Examen scris pentru toți cei care vor să devină directori de școli. Nota minimă, 7

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat organizarea unui examen scris pentru toţi cei care doresc să devină directori în unităţi de învăţământ, iar cei care vor lua la această testare minim nota 7 vor susţine apoi interviuri.

”Organizăm aceste concursuri începând cu un examen scris în data de 27 iulie, la care se vor putea prezenta toţi care cei aspiră la funcţia de director sau director adjunct într-o unitate de învăţământ preuniversitar. La acest examen scris urmează să testeze de la abilităţile cognitive până la cele manageriale. Ne gândim ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin PNRR”, a spus el.

În 5 august expiră mandatele directorilor tuturor şcolilor. 

”Deci este nevoie să organizăm această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă, nota minimă va fi 7, cei care promovează prima etapă se pot înscrie în septembrie şi în octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a precizat ministrul.

1 comentariu

 • Acest pseudo-concurs, va comporta patru etape:
  1. Anunțul public privind data desfășurării concursului;
  2. Stabilirea algoritmului politic de împărțire a ciolanului;
  3. Stabilirea bibliografiei de concurs (integral de asimilat pt. candidați accidentali, cca 5% din bibliografie pt. clientela susținută politic);
  4. Proba scrisă;
  5. Examenul oral (interviul), care e o formalitate pt. candidatul susținut politic și un mod de eliminare a oricărui intrus care îndrăznește să ia minim 70 de puncte la scris.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS