Social

Excursii călare în Poiana Narciselor

Mai mulți turiști sunt așteptați, în acest sfârșit de săptămână dar și în următorul, să viziteze, călare, Poiana Narciselor din Masivul Saca situat în Munții Rodnei.

Narcisele, plante ocrotite prin lege, sunt în sezonul lor de înflorire și vor putea fi admirate cel mult 2 săptămâni perioadă în care Administrația Parcului Național Munții Rodnei va organiza excursii de o zi sau pentru întreg week-endul.

Inginerul Doina Jauca, directorul APNMR, a informat că turiștii vor putea alege plimbări de o zi la prețul de 150 de lei sau un program de week-end la prețul de 220 de lei. Direcția Silvică Bistrița a pus la dispoziția APNMR mai mulți cai Herghelia Beclean din rasa Semigreu Românesc.

Pentru cei care aleg programul de o zi, plecarea are loc sâmbăta la ora 9.00 de la Cabana Valea Secii situată în localitatea Valea Vinului. Traseul va fi de 8 km pe ruta Valea Secii – Poiana cu Narcise – Izvorul Roșu –  Valea Secii și va avea o durată de 6-7 ore, din care 4-5 ore călare.

În tariful de 150 de lei se asigură calul și harnașamentul și ghid ecvestru. Programul nu include asigurarea mesei, iar participanții trebuie să fie  echipați de munte, cu gheată waterproof, pulover și pelerină.

În eventualitatea vizitării unor stâne, se recomandă ca turiștii să aibă 30 – 50 de lei în afara sumei care reprezintă costul excursiei pentru a putea cumpăra sau servi unele produse tradiționale. Rezervarea se poate face cu cel puțin 3 zile înainte.

Pentru cei care aleg să petreacă tot sfârșitul de săptămână, programul începe vinerea cu primirea turiștilor la cabana Valea Secii din localitatea Valea Vinului. Sâmbătă, turiștii vor merge călare să vadă poiana cu narcise, iar duminică vor pleca. În preț este inclusă doar cazarea, nu și masa.

Poiana Narciselor din Munții Rodnei se află la 1600 de metri altitudine. Florile vor putea fi admirate timp de circa două săptămâni.

APNMR împreună cu echipele Salvamont și Jandarmeria Montană Rodna și va asigura permanența în Masivul Saca pentru ca zona să nu fie devastată.

Parcul Național Munții Rodnei este considerată cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaților Orientali. El are o suprafață de 46.399 hectare, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervație a biosferei în anul 1979. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.