Cultură

Expoziţie de Paşte la ”Casa cu lei” (FOTO)

Artişti plastici, creatori şi meşteri populari din Ardeal şi Bucovina au adus la Centrul de artă ”Casa cu lei” din Bistriţa icoane pictate pe sticlă şi lemn, ouă încondeiate şi cu mărgele, ţesături, obiecte din lemn, broderii, împletituri şi costume tradiţionale pentru expoziţia cu vânzare ”Dar din dar se face Rai”, deschisă în această perioadă.

La deschiderea expoziţiei de cadouri pascale, organizată de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” şi Societatea scriitorilor bistriţeni ”Conexiuni”, au participat, printre alţii, directorul CCM Dorel Cosma, preotul Nicolae Feier, consilierul municipal Vasile Moldovan. Atmosfera a fost întreţinută de violonistul Florin Vlad.

Printre artiştii bistriţeni prezenţi cu lucrări la această expoziţie se află şi cunoscuta pictoriţă pe sticlă Maria Olteanu care expune peste 50 de icoane.

Cei care trag pragul expoziţiei de la ”Casa cu lei”, ”unde se îmbină cultura bucovineană şi cea ardeleană” (Elena M. Câmpan – preşedinta Societăţii ”Conexiuni”) pot vedea şi cumpăra ouă încondeiate, ouă cu mărgele, icoane pictate pe sticlă şi pe lemn, obiecte sculptate în lemn, broderii, ţesături, mobilier rustic, împletituri din nuiele de răchită, costume populare, bijuterii, lumânări, cărţi cu temă religioasă.

Expoziţia va fi deschisă şi după Paşte.

Monumentul istoric ”Casa cu lei”, situat pe strada Nicolae Titulescu, a fost reabilitat cu bani europeni şi transformat în certu de artă tradiţională (muzeu – expoziţie – atelier de tip inovativ). ”Casa cu lei” va găzdui expoziţii temporare, ateliere de creaţie plastică, de restaurare şi recondiţionare, ateliere de creaţie pentru arta tradiţională.

Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea o galerie foto.

expocl1 expocl2 expocl3 expocl4 expocl5 expocl6 expocl7 expocl8 expocl9 expocl10 expocl11 expocl12

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.