Actualitate Economie

Fabrica de alcool de la Şieu Măgheruş a aparţinut Prisma Prod, dar a fost vândută

Fabrica de la Şieu Măgheruş în care au descins procurorii DIICOT Cluj sub pretext că aici se fabrică ilegal alcool a aparţinut firmei SC Prisma Prod SRL intrată în insolvenţă, iar acum se află în posesia unei companii din Maramureş care, de mai bine de un an, face demersuri să obţină autorizaţie de funcţionare.

Primarul comunei Şieu Măgheruş, Sorin Mititean (foto 3), a declarat, miercuri, pentru Timp Online, că reprezentanţii firmei din Maramureş au venit la Primăria pe care o conduce să ceară aviz de funcţionare.

„Eu le-am spus că nu am cum să dea dau fiindcă nu e de competenţa mea să eliberez avize, ci a Vămii Bistriţa. I-am direcţionat acolo. Nu ştiu ce au mai făcut fiindcă înapoi la mine nu au mai venit, iar taxe şi impozite nu au plătit la noi”, a declarat primarul comunei Şieu Măgheruş.

Surse juridice au declarat pentru Timp Online că un vid legislativ i-a făcut pe cei din Maramureş, noii proprietari ai fabricii de alcool, să nu poată obţine autorizaţie de funcţionare întrucât au cumpărat fabrica de la o firmă în insolvenţă. Aşa se face că au bătut la uşile tuturor timp de mai bine de un an fără să găsească vreo cale prin care să intre în legalitate.

Contactat telefonic în legătură cu această situaţie, Crin Pântea (foto 4), şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, a declarat că noii proprietari ai fabricii de la Şieu Măgheruş au ajuns şi la uşa sa.

„Prisma Prod a intrat în insolvenţă, iar lichidatorul a scos la vânzare fabrica de la Şieu Măgheruş. Într-adevăr, aceasta a fost cumpărată de o firmă din Maramureş. Reprezentanţii companiei au venit la mine imediat după ce am fost instalat director. M-au întrebat ce părere am, ce cred eu despre speţa lor, ce să facă ca să obţină aviz de funcţionare. Sediul firmei fiind în alt judeţ, le-am spus să se adreseze celor din judeţul în care au sediul”, a declarat Crin Pântea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, poliţiştii BCCO Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au destructurat, marţi, o grupare infracţională organizată, formată din zece persoane, care acţiona în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Conform sursei citate, în baza autorizaţiilor emise de Curtea de Apel Cluj, au fost făcute 29 de percheziţii la locuinţele suspecţilor şi la sediile mai multor firme din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind descoperiţi aproximativ 10.000 de litri de alcool. De asemenea, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din localitatea Şieu Măgheruş a fost descoperită o fabrică ilegală de alcool, care la momentul descinderii se afla în plin proces de fabricare a alcoolului. În urma percheziţiilor, zece persoane au fost duse la sediul DIICOT Cluj, pentru audieri.

Cristiana Sabău

Prisma 2 Prisma 4 Sorin Mititean Crin Pantea sef Finante

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.