Politică

Ioan Oltean, acuzat că face bani din energie verde

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, Ioan Oltean, este acuzat de omologul său de la PSD, Emil Radu Moldovan că „face bani din energie verde”.

Moldovan a declarat vineri că se pare că Ioan Oltean este unul dintre „băieții deștepți” care face afaceri cu energie, iar mai nou și cu „energie verde”.

„Se vorbește că, printre băieții deștepți din energie, cu care lupta Traian Băsescu, este și colegul nostru, Ioan Oltean, chiar în două zone: și în energia verde, și pe la termocentrale cu Beny Alex”, a spus Moldovan.

Moldovan a reamintit că numele lui Ioan Oltean apărea în scandalul de la Ministerul Economiei când fostul ministru Codruț Șereș a depus la DNA o plângere împotriva deputatului Ioan Oltean.

Presa centrală scria la vremea aceea că Șereș îl acuza pe Oltean de trafic de influență fiindcă acesta ar fi făcut presiuni pentru pentru încheierea unor contracte favorabile pentru firma Beny Alex. Codrut Șereș ar fi declarat atunci că Ioan Oltean i-a cerut, de mai multe ori, să ajute firma privată Beny Alex să achiziționeze energie electrică de la stat. Deputatul PDL a declarat la vremea aceea că acțiunea ministrului Șereș „este o încercare de a distrage atenția privind ultimele dezvăluiri la adresa lui și în special cele privindu-l pe bulgarul Stancev”.

Moldovan a reamintit că DNA nu a dat niciun răspuns nici până la această oră fiindcă în România instituțiile statului nu mai funcționează. El însuși și-a dat seama de acest lucru, motiv pentru care a renunțat să mai depună plângeri la Poliție sau Parchet.

„Am depus plângeri ca simplu cetățean, apoi semnate și parafate de la Cabinetul parlamentar, dar am renunțat. Îi doare în cot pe domnii aceștia care trebuie să facă diverse controale. Îi doare în cot de plângerile mele”, a declarat Moldovan.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a menționat că nimeni din arcul guvernamental nu mai are nicio jenă, dovadă maniera în care a fost cumpărat un cotidian local.

„Când ai tupeul să te duci cu o pungă cu 110.000 de euro să cumperi un cotidian…. ce să te mai miri? Eu am spus-o public fiindcă am aflat de la unul dintre cei 4-5 care s-au dus. Doi erau cu plasa și trei trebuiau să ia lucrurile. Unul a vorbit”, a spus el.

Cristiana Sabău

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.