Actualitate

Ce face familia tradiţională când are de „împărţit” un copil? Îl dă afară din casă. Caz revoltător la Bistriţa

Nude Hand Violence Anguish Woman Fear Female

Familia tradiţională formată din bărbat şi femeie, pentru care trei milioane de oameni au semnat să fie menţionată ad-literam în Constituţie, poate fi scena unor întâmplări teribile care afectează cel mai mult copiii. Este şi cazul unui cuplu din Bistriţa care a trăit vreme îndelungată în concubinaj, având şi o fetiţă.

Bărbatul de 58 de ani, care munceşte când în Spania, când în România, s-a separat în 2015 de femeia care i-a adus pe lume un copil, în urma unor scandaluri teribile care s-au soldat cu şapte plângeri penale din partea femeii, depuse la Poliţia Municipiului Bistriţa, cele mai multe având ca obiect agresiunea şi violenţa în familie. La vremea respectivă, fata avea 13 ani. Timp de trei ani, părinţii şi-au disputat copilul în instanţă, iar în 28 august a.c., magistraţii au fost de acord să-l încredinţeze pentru creştere tatălui.

Din păcate însă, decizia nu a fost nici pe departe în favoarea fetei care este acum elevă la un liceu din Bistriţa. Rămasă cu tatăl ei, fata, acum în vârstă de 16 ani, repetă istoria trăită de mama ei. Periodic e agresată verbal şi chiar fizic de tată care, incapabil să o înţeleagă la vârsta adolescenţei şi extrem de violent, o scoate pur şi simplu afară din casă şi o trimite la mama ei.

Culmea este că nici aceasta nu vrea să o primească, iar biata fată ajunge să se plimbe noaptea pe străzi cu ghiozdanul în spate, neavând unde să doarmă. Aşa s-a întâmplat şi în 15 octombrie a.c., când fetiţa a sunat la 112. Surse judiciare au declarat pentru Timp Online că un poliţist din echipajul care a fost trimis la sesizare a fost atât de înduioşat de situaţia fetei încât a vrut să o ducă acasă la prietena lui. Poliţistul ar fi spus că i se pare nedrept ca un copil cu doi părinţi să ajungă să stea chiar şi pentru o singură noapte în instituţii de ocrotire socială pentru oamenii străzii.

Anunţată de poliţişti, care au plimbat-o pe fată cu maşina prin oraş în timp ce patrulau, mama, vânzătoare la un supermarket din Bistriţa, a acceptat într-un final să-şi primească fata în casa unde locuieşte, dar nu a fost deloc încântată de deranj. Fie de teama unui nou scandal cu fostul ei partener, fie din alte motive, femeia ar fi vrut să scape rapid de fată, fiind lămurită cu greu de poliţişti să îi ofere măcar pentru moment un acoperiş deasupra capului.

Urmarea celor întâmplate, poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică al IPJ Bistriţa-Năsăud au deschis un dosar penal pe numele bărbatului agresiv pe care l-au trimis procurorilor. Pe baza dovezilor prezentate, magistraţii l-au plasat pe bărbat sub control judiciar pentru violenţă în familie şi abandon de familie.

Din păcate, celelalte şapte plângeri cu acelaşi obiect depuse în timp de fosta lui parteneră la Poliţia Muncipală sunt tot la stadiul de cercetare, situaţie care i-a dat un oarecare curaj omului că nu i se poate întâmpla nimic, indiferent ce face.

Între timp, fata, marcată de ceea ce i se întâmplă în aşa-zisa familie, a început să acumuleze tot mai multe absenţe la şcoală.

Deşi cazul a fost adus şi la cunoştinţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, nu s-au luat deocamdată niciun fel de măsuri, fiind la stadiul de corespondenţă oficială între instituţiile statului.

63 comentarii

 • Articolul este jignitor la adresa familiei mele… sunt un cetatean care mi’am intemeiat o familie traditionala. 15 ani am luptat sa avem un copil si in cele din urma am reusit. Fiul nostru inseamna totul pentru noi. Mi-as da si viata pentru el si dvs insinuati ca familia traditionala (generalizand) imparte copiii si ii da afara din casa. Imi pare rau dar nu toti suntem la fel ca acest individ din articol…

  • Eu nu insinuez nimic. Prezint nişte fapte ale unor oameni care, în accepţiunea pentru care s-a militat la referendum, reprezintă „familia tradiţională formată din bărbat şi femeie”. Interpretarea vă aparţine.

  • Articolul era lipsit de ,,sare si piper” daca nu avea introducerea fara sens despre familia traditionala.Sa fim sinceri ca doamna Cristiana a inserat aici o ironie la adresa referendumului ,venita din partea ei si in ton cu alt jurnalisti care nu au inteles notiunea de familie ,ca institutie care trebuie aparata de anumite pseudodefinitii si alterbative necrestine.Concluzia:un articol de duminica,scris din lipsa de subiecte!

  • Stimate domnule Cristian, ceea ce scriu acum este valabil şi pentru alţii care au devenit acuzatorii noştri de serviciu atunci când nu le convine ceva. Acest portal, ca şi multe altele online, vă furnizează conţinut gratuit. Nu plătiţi nimic să citiţi, nu sunteţi obligaţi să o faceţi. Ca urmare, dacă nu vă place ceea ce scriem, dacă nu sunteţi de acord, sunteţi liberi să căutaţi lecturi pe gustul dumneavoastră. Oferta este vastă.
   Totodată, v-aş sugera să ţineţi cont de faptul că sunt oameni în lumea aceasta care citesc mai mult decât un titlu şi s-ar putea ca ei să înţeleagă mai multe decât cei care nu pot lectura decât o propoziţie şi nu se pot uita decât la poze. Mie îmi place să cred că majoritatea cititorilor Timponline fac parte din această ultimă categorie. O duminică excelentă cu lecturi constructive vă doresc!
   Din păcate, mulţi dintre dvs. nu vreţi să vedeţi adevăratele probleme care se ascund chiar şi în spatele unor titluri. Sunt probleme grave pe care societatea în care trăim le ignoră crezând probabil că dispar dacă scriem în Constituţie nu ştiu ce. Dacă tot aţi comentat ceva, puteaţi saluta umanismul poliţistului care a vrut să ia fata acasă ca să nu ajungă la centrul de cazare temporară al persoanelor fără adăpost, dar acest lucru cred că nu e relevant pentru cineva atât de vigilent cu forma, nu şi cu ceea ce ţine de conţinut.

  • Am citit articolul si constat ca ati vrut sa abateti atentia de la fapta cea bună a politistului,la notiunea din referendum prin titlul acestui articol.Eu am comentat titlul !Corect era sa spuneti :politist bistritean salveaza fata.Dvs ati alaturat subiectului-politistul cel bun,o chestiune izolată,un caz particular,care nu are nicio legatura cu familia tradițională. Critica poate fi si constructivă și luati opinia mea ca un drept la replică.

  • Deci nu aţi citit textul nici de data aceasta. Mi-e greu să port un dialog cu cineva atât de superficial. Încercaţi să citiţi, să înţelegeţi şi apoi să daţi lecţii. Altfel, vorbim/scriem degeaba.

  • sunteti niste batuti în cap….analfabeti functionali care nu stiti sa cititi un articol, sa descoperiti ironia si mâhnirea faptelor prezentate.
   doamna Cristiana vroia sa sublinieze faptul ca un popor atât de plimbat pe la biserica, cu valori atât de „traditionale” încât a simtit nevoia unui referendum de câteva milioane de euro ca sa si le etaleze este atât de înapoiat încât îsi creste copiii pe strazi, îi bate de le sar fulgii, îi agreseaza sexual atunci când alcoolul îi ia mintile (si asa subtiri), îi terorizeaza si le marcheaza copilaria si asa plina de lipsuri.
   voua si daca vi se spune pe sleau ca sunteti prosti, ipocriti si fuduli se pare ca nu întelegeti.
   bine ca sunteti dusi la biserica si vedeti aschia din ochiul altora, bârna voastra n-o vedeti.
   dumneata daca ai face orice pentru copilul tau poti sa generalizezi asta pentru restul, dar altul nu are voie ca sa generalizeze, nu?
   ca nu-i dai matale voie – ca esti atotstiutorul de serviciu care a votat cu familia traditionala ca asa ti-a spus popa la biserica, corect?

  • Articolul este jignitor pentru toate familiile constituite legal!
   Intre familia traditionala si CONCUBINAJ este o diferenta ca de la cer la Pamant, deoarece:
   1) Legea romana nu recunoaste CONCUBINAJUL ca forma legala de convietuire.
   2) Numai casatoria incheiata in fata Ofiterului de STARE CIVILA da nastere drepturilor si obligatiilor dintre soti. Orice uniune incheiata numai religios, nu are nici o valoare juridica.
   Prin urmare, este vorba de 2 CONCUBINI, nicidecum de o familie traditionala, atit timp cat cei 2 nu pot prezenta un CERTIFICAT de casatorie.
   Consider ca articolul a fost scris cu scopul de a mai reactiva conflictul dintre religie, biserica, traditionalisti, versus – actualii neomarxisti.
   Au mai fost si altele, la fel de nereusite…

  • Articolul a fost scris pentru ca toţi cei care azi nu aveau vreun indiciu pentru un scenariu conspirativ să-l aibă şi să se simtă împliniţi: au aflat adevărul.
   NU a fost scris pentru că aceasta este o tristă şi oribilă realitate cu care noi, ca societate, nu ne batem capul. Mai degrabă întoarcem capul. Doar suntem creştini şii nu ne băgăm în casa nimănui, nu de alta, dar adesea şi la noi în casă e la fel. În sfânta tradiţie, mergem mai departe şi ne cărăm crucea, distrugând vieţi şi călcând în picioare demnitatea umană.

  • Asa cum spunea Cristian articolul este jignitor dar si incomplet. Lipsesc multe si are multe necunoscute. Nu stiu cum s-a ajuns in situatia ca acest copil sa fie „disputat” cand in codul familiei la art. 42 se precizeaza ca minorul este intrebat cu cine doreste sa ramana. Mai mult la art. 44 din codul familiei se poate schimba incredintarea la cererea unuia din parinti sau chiar a minorului. Spuneti in articol ca copilul avea la divortul parintilor 13 ani. La varsta asta este intrebat cu cine vrea sa ramana.

  • corect ! sa pui un astfel de titlu…..cam mult!!! nu are nici o legatura cu ceea ce s-a cerut prin referendum. Ticalosi exista indiferent de sex sau gen!!!!!Copila aia trebuie protejata de institutii nu tarata intr-un ziar!!!!!!!!!!!!

 • Cei de la Protectia Copilului nu fac Nimic…sunt niste Incompetenti si demotivati total, poate chiar cu ajutorul legii….de nenemarate ori am sesizat cazul adolescentei cu dizabilitati care cerseste la calea ferata de pe Valea Bargaului….nimic nu s- a intamplat…acesta e un alt e exemplu ca aceasta institutie nu face NIMIC!

  • revin….
   a început Tolontan o serie de articole (le gasiti pe site-ul lui) despre familia „traditionala”, despre tati care-si abuzeaza fiicele si care drept pedeapsa fac munca în folosul comunitatii taman la directia de protectia copilului.
   asta e chiar o ironie mai mare decât cea din articolul de fata, nu?

 • Bun articol….iar orice altceva e de povestit la prosti
  Cat despre fata ea trebuia ajutata, ONG-urile, dna SNITEL oare a citit?
  Dna PANA, Dna DORIS sau altele?
  Asa ceva in NORVEGIA era crima si lua 20 de ani si era corect zic eu.
  Cat despre dna Cristiana eu zic ca prea mult isi bate capul cu unii explicandu-le ce este de fapt EVIDENT, actiunea in sine, macabra de-a dreptul…….o familie traditionala ca multe altele zic eu! Sunt multe in UMBRA si in TACERE despre care nu se stie, in rest e TACERE!

 • titlul politist bun nu era bun pentru ca sunt 7 plangeri nerezolvate!
  daca tot vrei un titlu legat de politisti potrivit era „un politist se plimba pentru a spala sapte pacate”

  • Pai doamna a scris in titlu de familia traditionala si in articol ca au trăit in concubinaj.Oare daca erau o familie traditionala si cu frica de D-zeu mai lasau fata pe drumuri?

  • Familia tradiţională în accepţiunea celor care au vrut redefinirea ei în Constituţie este formată din „bărbat şi femeie”.
   DEX defineşte familia ca fiind „totalitatea persoanelor unite prin legături de sânge sau prin alianță”.
   Încă nu s-a făcut referendum pentru schimbarea definiţiei din DEX, deci o luăm aşa cum este.
   Nu scrie că e familie doar ea care s-a format prin jurăminte la biserică sau numai cea în care partenerii au semnat hârtii la primărie, nici că e considerată familie doar cea în care bărbatul şi femeia stau sub acelaşi acoperiş sau poartă verighetă. Ca urmare, nu confundaţi ceea ce credeţi dumneavoastră că e familie cu ceea ce înseamnă acest cuvânt.

  • Atat in actuala Constitutie, cat si in varianta propusa la Referendum se specifica la art. 48 ca „Familia se întemeiază pe CASATORIA liber consimţită între soţi” (sau in varianta propusa la Referendum „Familia se întemeiază pe CASATORIA liber consimţită între barbat si femeie”.) Astfel ca atat initiativa cetateneasca, cat si actuala forma a Constitutiei se refera la CASATORIE, nu la CONCUBINAJ, nici la relatii destramate. Cei 3 milioane de romani au semnat pentru CASATORIE, nu pentru parteneriate sau forme de convietuire disfunctionale. Asadar cand cineva pretinde ca cei 3 milioane de oameni au semnat pentru altceva decat CASATORIE, acel cineva e fie JOSNIC, pentru ca vrea sa manipuleze la modul cel mai marsav, fie JENANT pentru ca nu s-a documentat despre ce vorbeste.

 • Am o nedumerire. De ce stau 7 reclamații de mult timp la municipală și nu face nimeni ceva cu ele? De ce acum se poate sa dea control juridic la tatăl ce abuzează și la 7 reclamații vechi nu se poate? Cine răspunde ?

 • Trist. Și cazul, dar și prezentarea autoarei. Poate veniți și cu un follow-up despre viețile distruse ale copiilor crescuți în așa zisele familii moderne, cu 2 tați sau 2 mame… Haideți Dna. Sabău, nu ar fi greu de găsit…

 • Teribil pentru copilul respectiv și pentru părinții respectivi.
  Întrebare.
  De ce toți apărătorii familiei tradiționale nu realizează ironia momentului, când statistic mulți copii ajung în stradă și orfelinate, iar ei sunt preocupați ca și în povestea lui Ion Creangă, cu drobul de sare care ar putea cădea, adică cu situații ipotetice, adopții care nu s-au produs și care au un o probabilitate foarte mică să se producă.
  Se milita pentru amenințări ireale, în timp ce realitatea bate filmul cum s-ar spune.
  Să revenim la situația copilului respectiv.
  Se punte întrebarea ce fel de societate alegem.
  Avem de-a face cu familii disfuncționale în care distanța emoțională între părinții biologici și copil datorită fenomenului de emigrare economică s-a mărit enorm până la ruperea *familiei tradiționale*.
  Nu este mai ok ca și copilul născut într-o *familie tradițională* să fie lipsit zilnic de suportul și dragostea părinților.
  La asta se reduce ideea din articol.
  Nu contează concepția biologică neapărat contează anii de după în dezvoltarea copiilor.
  Avem un tată plecat în Spania, o mamă rămasă cu greutatea creșterii singure a unui copil, care nu a reușit să-și înțeleagă nici să dezvolte legături emoționale sănătoase cu copilul său, care probabil au anumite sentimente dar nu prea clare și avem un copil care se simte abandonat și care a învățat să proiecteze insuccesele personale pe deciziile proaste ale părinților, o formă de responsabilizare.
  Avem instituții care fac prea puțin în domeniul violenței familiale și care intervin când e prea târziu.
  Nu există infrastructura și acolo unde există nu există informația și procedurile.
  În primul rând ar trebui să fie adăposturi temporare pentru persoanele la risc, femei și copii în cazuri de violență familială.
  Iar școlile și comunitățile ar trebui să cunoască un pic mai mult acele persoane și să fie în mod suport, plus să ofere informația respectivă.
  Felicitări polițistului respectiv, dar fata și părinții ei au nevoie de ajutor specializat.

 • Ce articol prost și lipsit de demnitate Dna Cristiana Sabau ! De unde și pana unde pretindeți ca , cazul despre care vorbiți este o familie tradiționala? Cazul este despre o familie destrămată, dar se pare ca Dvs nu mai știți cum sa ieșiți in evidentă și folosiți numele de “familie tradiționala “ cu scopul de a creste nr de cititori al articolului! Mai bine ati întinde o mâna de ajutor decât sa arătați cu degetul și sa puneți titluri total nepotrivite!

 • Incearca sa nu iti mai dai cu parerea in articolele pe care le scri. Un ziarist profesionist iti spune ce sa intamplat nu ce crede el ca sa intamplat. Sa intelegem ca daca familia nu ar fi fost traditionala nu se intampla asa ceva. Cum te simti cand scri un articol si in comentarii lumea vorbeste de felul in care ai pus tu problema nu despre cele intamplate ?? In cautarea senzationalului te lovesti de ridicol !! Slab… Foarte slab

 • Și până la urmă cum rămâne cu bietul copil? Că văd că interesul este să se lămurească alte aspecte!
  Unde sunt ONG – urile conduse de doamne miloase, cu stare și măritate bine?

  • ONG-urile stâng bani ca să trăiască bine doamnele miloase! Știu 2 cazuri concrete la Bistrița dar nu le spun că mă „editează” doamna Sabău fiind prietenă cu una din ele.

  • E absolut incorect ce faceţi. Jigniţi fără motiv pe cineva care luptă zi de zi cu mentalităţi învechite, cu un stat potrivnic şi cu oameni care trăiesc într-o lume complet necunoscută pentru mulţi dintre noi pe care încearcă să îi ajute să comunice cu restul. Vă asigur că nu am prieteni şarlatani, iar faptul că nu o iubiţi pe Ana Dragu din habar nu am ce motive nu vă dă dreptul să o calomniaţi în acest ziar de câte ori îi apare numele.
   Da, vă editez, pentru că nici măcar nu aveţi curajul să vă asumaţi comentariul. Şi e urât, foarte urât, să stai ascuns după un gard şi să arunci cu gunoi într-o curte în care eu am pus garduri tocmai ca să mă feresc de oameni ca dvs., oameni fără curaj, care aruncă judecăţi de valoare fără nicio probă şi niciun argument. Le consider nişte mizerii care nu îşi au locul aici, nu în curtea pe care eu o administrez, pentru care muncesc şi plătesc.

 • Poi titlul e foarte bun. Si articolul la fel. Pentru cei care si inteleg ce citesc. Dar cum peste 40% din romani sunt analfabeti functionali, nu-i de mirare ca apar comentarii de genul Luchian, Cristian, NuConteaza… Iar ironiile sunt pentru oamenii destepti nu pentru cei ce pot fi usor spalati pe creier cu teme „traditionale” de genul „familie traditionala”. Cu banii care s-au cheltuit pentru referendum mii de copii aflati in situatii similare cu cea descrisa in articol puteau fi salvati de la un esec timpuriu.

 • Să înteleg că în familiile de homo nu se intampla astfel de cazuri?!
  Sau cum?!
  De ce menționați aici „familia tradițională ” iar apoi spuneti ca au trăit în concubinaj?!
  Denigrati valorile familiei! Familie care s.a format la întemeierea lumii, nu la dorința unor muribunzi care nu mai stiu ce sa faca de prea bine ce li-e .

  • DEX: familie sf (E: lat familia, it famiglia cu unele sensuri ale fr famille)
   1. Totalitate a persoanelor unite prin legături de sânge sau prin alianță.
   2. Soțul, soția și copiii lor.
   Aşa cum puteţi vedea, sensul 1, adică principal, este cât de poate de clar. Dacă unii dintre dvs. nu cunoaşteţi sensurile cuvintelor, căutaţi-le în dicţionar. S-ar putea să descoperiţi că nu înseamnă ceea ce credeaţi dvs. că înseamnă. Poate tocmai de aceea s-a creat atât de multă confuzie la referendum şi lumea a refuzat să participe la definirea absurdă a unor termeni în funcţie de nivelul de înţelegere al unora.

 • Pe doamna Sabău o doare-n cot de familia tradițională dar și de LGBT, pe ea o macină o ură patologică față de PSD și mai ales față de alegătorii PSD !! Se aceea își varsă veninul pe familia tradițională. Ca și toate articolele ei, și în acest articol doamna Sabău e subiectivă, părtinitoare și plină de ură.

  • Câteva răspunsuri:
   1) durerea în cot e neplăcută. Mă împiedică să-mi utilizez mâinile la scris. Din fericire, azi nu mă doare în cot
   2) „ură patologică” înseamnă că am o boală psihică pornită de la sentimentele faţă de un anume partid politic? Să ştiţi că nu am făcut închisoare pentru convingeri politice ca să ajung să urăsc partide. Ar fi însă demnă de o spitalizare ura faţă de alegători. Şi chiar de un film de groază.
   3) orice om e un SUBIECT, deci e subiectiv. Părtinitor înseamnă să ţii partea cuiva. Mă iertaţi că am ţinut partea unui copil (mai mult în terminaţia verbului decât explicit întrucât doar am relatat cazul) decât a celor care l-au adus pe lume ca să-l arunce în stradă. Şi vă rog să mă iertaţi, de asemenea, că nu îi pot iubi pe aceşti indivizi care nu ar trebui să se numească părinţi. Vă las pe dumneavoastră, restul, alegătorii, creştinii autentici, să-i iubiţi. Nu vă fac nicio concurenţă.

 • Postacii ciumei rosii sunt de servici si duminica. Stiu citi dar nu pot sa inteleaga. Daca ar si intelege, ar observa cu usurinta din articol pentru ce a fost pus sub acuzare monstrul traditional: violenta in familie si abandon de familie. Deci, spre intelegerea voastra, e vorba de familie, chiar traditionala, barbat-femeie. Burta pe carte pana ce reusiti sa intelegeti, in lampa lu Aladin.

 • Din cate inteleg parintii fetei sunt doi oameni „normali” ai societatii noastre de azi. Oameni cu oatecare judecata, nu handicapati mentali. Atunci de ce au dat fata afara din casa, cand unul, cand altul? Poate are si fata o vina, poate nu e tocmai vinovatia intruchipata, poate nu e tocmai usa de biserica (la fel ca foarte multe fete din generatia ei). Si poate de asta politistul bun a picat de fraier. Ca vad ca ceilalti nu se sinchisesc de rezolvarea cazului, dupa atatia ani. Eu sunt convinsa ca nu e un caz izolat, dar ca de obicei institutiile abilitate pt protectia minorilor nu i-au masuri si sunt convinsa ca singurul motiv e lehamitea

  • E posibil ce spuneţi dvs., dar legea spune că părinţii sunt obligaţi să întreţină copilul până la 26 de ani dacă acesta studiază. Să arunci în stradă un copil de 16 ani e „abandon de familie”. Probabil că nici unei familii nu îi este uşor cu un adolescent rebel.
   Cum să-i poţi cere unuia care a trăit într-un câmp de luptă să nu fie el însuşi revoltat, să nu fie dornic de atenţie şi de iubire, disperat să le primească?
   Aceşti oameni ar trebui să urmeze programe de terapie adevărată, separat, împreună, nu ştiu. Cineva trebuie să le desfacă vieţile bucată cu bucată ca să-i ajute să-şi depăşească problemele. Eu cred că asta lipseşte societăţii noastre: acceptarea faptului că avem nevoie să ne „tratăm” la psiholog, psihoterapeut.

 • Un articol foarte bun care trebuie sa trezească conștiințe.Nu putem sa batjocorim misiunea sfânta de părinți și să distrugem viitorul copiilor noștri.E păcat strigător la cer și trebuie să învățăm din acest exemplu sa nu îl cultivăm în comunitățile noastre.Eu am citit azi dimineață articolul și am vorbit despre acest caz dureros in predica din duminică de astăzi,când un tata îndurerat printr-o credință lucrătoare prin iubire și -a adus copilul din moarte la viață.Multumesc doamna Sabău pentru că mediatizați acest caz.Cine are urechi de auzit să audă și sa pună la suflet.

  • Citesc întotdeauna cu tristete despre asemenea cazuri si ma dezamageste înca o data atitudinea unor cititori fata de copiii victime ale abuzurilor parintelui sau parintilor iresponsabili. Deoarece, prin natuta meseriei mele, intru destul de des în contact cu copii care traiesc într-un mediu defavorizant simt adesea neputinta în a-i ajuta mai departe decât îmi permite cadrul programului de consiliere psihilogica. Aveam cândva ideea deschiderii unui centru de tranzit, doar pentru a le oferi un dram de odihna celor care ajung sa fie alungati din casa noaptea, de un parinte alcoolic, iresponsabil si violent. Îmi pare tare rau pentru adolescenta si sper, din tot sufletul, sa gaseasca sprijin adecvat

  • Esti tu preot, asa cum sunt eu PAPA DE LA ROMA.
   Scrii despre misiune sfanta de parinti? Care parinti? Astia din articol, care traiesc necrestineste, necasatoriti, in preacurvie, in concubinaj, in desfriu si dezmat incalcand toate legile FAMILIEI ?
   Dumnezeu a oprit preacurvia (concubinajul) in una din cele 10 Porunci, zicând:
   (Deuteronom 20.14), iar in Evrei 13:7 se precizeaza:
   .
   <> propagandist – neomarxist, te-ai dat singur de gol.

 • ca o concluzie: se pare ca cei care gândim mai putin traditional suntem din ce în ce mai putini.
  asta ca o remarca la numarul de minusuri pe care si le-a luat detinatoarea articolului.
  doamna Cristiana, se pare ca unii dintre noi ne-am irosit degeaba vietile pe aceste meleaguri pline de traditionalism.
  alcoolismul, violenta în familie, abuzurile sexuale asupra minorilor, hotia, trufia, constituirea de grupuri organizate pentru linsul moastelor în forma continuata, si nu în ultimul rând prostia acumulata ca efect al lipsei de cultura sunt bolile societatii pe care ne zbatem sa o modernizam în zadar.
  oare de ce tarile nordice sunt mai altfel decât înapoiatii ca noi?
  pentru ca sunt mai putin traditionalisti oare?

 • Lamentabilă această încercare a doamnei Sabău (despre publicaţia căreia am o părere bună sau chiar foarte bună) de a încercă să lege acest episod trist, şi deloc singular, de tema referendumului şi a religiei.

 • Este ingrozitor ceea ce fac familiile traditionale! Oare cum le-am putea interzice? Sa ne apucam de adunat semnaturi pentru interzicerea familiilor traditionale, ca numai probleme ne fac.

 • Am mai mari pretentii de la tine ca si ziarist doamna profesoara, acum jurnalista Cristiana Sabau.. cam prea superficial acest articol, prea pripit.. De ce oare atatea comentarii negative la acest articol? Ar trebui sa va zica ceva mai mult acest aspect.. in fine Domane ai mila de noi si ajuta-ne sa nu carpim sensul familiei adevarate, PS. Ne folosim de dex de parca ar fi Cuvantul lui Dumnezeu…;)

 • Prin aceste comentarii putem urmari gandirea retrograda, deficitara a postacilor ciumei rosii. Sunt cam multi ce-i drept.Dar ne curatam natural si peste inca 50 de ani ce mai ramane din noi vor avea o alta manifestare de oameni ai mileniului trei.

  • Retrogradat esti tu care crezi ca toti trebuie sa avem parerea ta!
   Chiar foarte intelligent si foarte evoluat poti fi…

  • Ecologistii, ca un facut, sunt tradatori de neam in toate tarile occidentale. Si nici „verzii” din Romania nu fac exceptie… Pe scurt, sunt o specie rara de neo-bolsevici care declara ca sunt preocupati de plante.

  • Draga, ciuma rosie a devenit azi ideologia la care adera articolul acesta. Obama Papa Francis, Macron, Merkel si alte mari „minti” luminate si mari promotori ai socialismului contemporani care vehiculeaza aberatiile de tip „familia traditionala” nu mai e la moda, desi e singura care produce copii (mai ales ca la voi in tara sunteti cu demografia in cap) inclusiv semi-docti ca tine care nu fac distinctii intre ceapa si usturoi. In orice caz, in loc sa preluati din SUA etica capitalista, preluati din nou socialismul vermin care a dus America lui Obama la faliment, Occidentul la faliment si atentate teroriste si la o multime de pui de arabi care spre diferenta de voi nu dau doi bani pe aberatiile neo-marxiste scrise mai sus. In orice caz nu stiu despre ce familie traditionala vorbeste „scriitoarea” care banuiesc s-a nascut si ea intr-o asemenea familie. A mea familie nu m-a abandonat, v-a abandonat pe voi ratiunea – in bunul stil romanesc preluatii toate tampeniile fara sa judecati. Best.

 • Boii pentru mileniul trei va rog sa va semnati aici. Cati mai multi asa ca oile ca mai mult nu puteti . Hai curaj ca alan-dala si multi ca el. ce pacat ca nu s-a inventat si un insectar pentru asemenea specimene.

 • Nu. CpF sa adune semnaturi pentru referendum antiviolenta domestica in familiile traditionale. Si va garantez ca jumatate tara ar merge la vot. Cel putin.

  • Voi nu sunteti in stare sa iesti la vot niciodata. Iar cand iesiti votati PSD in majoritate iar dupa aceea va exprimati mizerabila deznadejde pe facebook. In orice caz, la ce probleme aveti cu demografia in Romania, nu mai de familii ne-traditionale aveti nevoie..

 • E clar că nu-i familie tradițională.
  Familia tradițională are două rânduri de bunici, are unchi, matusi verisori din două părți, și de la mama și de la tata.
  In caz că se întâmplă ceva rau cu părinții, într-o familie tradițională totdeauna copilul găsește un adăpost, o masa calda și grija de la bunici, de la unchi, matusi, veri.
  Familia tradițională nici nu mai exista.
  Nu are rost sa mai vorbim de ceva ce nu mai exista.

 • D na Sabau si- a spus parerea despre familia naturala intr- un articol inainte de referendum, parere rauvoitoare,cazurile triste si tragice extrapolandu -le la nivelul intregii societati.ln felul asta se pune intrebarea daca familiile „netraditionale” reprezinta un „fluviu de fericire vesnica”!Daca maine s-ar legaliza cuplurile pe care le doresc unii de pe aici,abuzurile de genul celor din articol nu i-ar interesa decat ca propaganda,nu ca rezolvare!Presa nevanduta relateaza pentru ,cine vrea sa citeasca ,despre copii crescuti in „raiul” cu doi tati „iubitori” dar…pedofili! In tari precum Norvegia legatura biologica si implicit unic afectiva intre parinti si copii e data demult deoparte de studiile „avansate” de orientare darwinist-neomarxista si atunci copiii sunt smulsi cu salbaticie din familii normale din motive derizorii(inclusiv ca esti crestin practicant si- ti educi copiii ca atare) si dati in plasament creind cu adevarat tragedii!ldeea asta profund antiumana o gasiti aici la cc al pcus!

 • D na Sabau si- a spus parerea despre familia naturala intr- un articol inainte de referendum, parere rauvoitoare,cazurile triste si tragice extrapolandu -le la nivelul intregii societati.ln felul asta se pune intrebarea daca familiile „netraditionale” reprezinta un „fluviu de fericire vesnica”!Daca maine s-ar legaliza cuplurile pe care le doresc unii de pe aici,abuzurile de genul celor din articol nu i-ar interesa decat ca propaganda,nu ca rezolvare!Presa nevanduta relateaza pentru ,cine vrea sa citeasca ,despre copii crescuti in „raiul” cu doi tati „iubitori” dar…pedofili! In tari precum Norvegia legatura biologica si implicit unic afectiva intre parinti si copii e data demult deoparte de studiile „avansate” de orientare darwinist-neomarxista si atunci copiii sunt smulsi cu salbaticie din familii normale din motive derizorii(inclusiv ca esti crestin practicant si- ti educi copiii ca atare) si dati in plasament creind cu adevarat tragedii!ldeea asta profund antiumana o gasiti aici ,la cc al pcus!

 • Alan Dala; obsesia este reciproca si inceputa de d-vs pe jigniri adresate tatalui meu si necunoasterea profunda a realitatilor privind familia mea demna si normala. Cand veti inceta cu toate astea vom reveni la normal. Poate chiar de astazi. O zi buna !

 • Draga Cristiana Sabau, as avea multe de spus in legătura cu ironia dumneavoastră legat de familia tradițioanala dar țin sa va rog doar sa furnizați și informațiile corecte despre acest caz, sau sa va informați mai bine înainte sa scrieți, sau sa scrieti adevarul! Aceasta fata al carei nume începe cu M ( spun asta doar ca sa vedeți ca știu îndeaproape situația acestei fete) e posibil sa fie afectată de relația disfuncționala dintre părinți, dar sa luam in calcul problemele pe care le Creează tatalui sau frecvent cu poliția, a relației toxice in care se afla și modul in care se comportamentul fata de aceștia. Din ceea ce știu eu, ea locuiește in prezent la tata, nu a fost alungată de acasă, a lipsit mai degrabă de acasa zile întregi și s-a apelat la poliție pentru găsirea ei și multe alte lucruri care nu cred ca merita a fi spuse aici. Am spus aceste lucruri cu riscul de a fi șters acest comentariu (dacă cumva știți povestea reala a fetei). Consider ca oamenii trebuie sa știe adevarul despre aceasta situație.. iar tot pretextul acesta cu FAMILIA TRADITIONALA ma lasa rece !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.