Actualitate

Cum se face reabilitarea termică a blocului din Piaţa Morii, Bistriţa. Acuzaţiile unei locatare

(FOTO) Reabilitarea termică a blocului 56 din Piaţa Morii din Bistriţa este făcută în grabă şi de mântuială, acuză locatara unui apartament la care au fost înlocuite deja geamurile. Firma SC Romco System SRL din Bucureşti este câştigătoarea licitaţiei, având termen de finalizare 8 octombrie 2018. Nu este primul caz de acest fel în care oamenii de plâng de lucrări executate prost, plătite cu mulţi bani de municipalitate.

„Asta au facut cei care au pus geamurile. Bloc 56 sc C, deasupra de Domus. Așa mi-au acoperit balconul. Aşa ştiu ei să pună un acoperiș. Deasupra, prostia făcută au acoperit-o cu scârţ şi au lăsat aşa cum vedeţi în fotografii”, ne-a transmis proprietara apartamentului, ataşând următoarele două poze.

 

Femeia a mai adăugat: „La un vecin la care îi lucrează fata la Primărie a doua oară i-au pus acoperişul la alt vecin îi aburesc geamurile şi la altul i s-au rupt deja balamalele”.

Firma din București a câştigat licitaţia pentru izolarea termică a 24 de blocuri din oraș pentru un sfert din suma de 37,7 milioane de lei plus TVA pusă lşa dispoziţie de Primăria Bistriţa pentru acest gen de lucrări. Este vorba de următoarele imobile: Str. Gen. Eremia Grigorescu, Nr.1, Aleea Spătarului, Nr.6, Intr. Pârcălabului, Nr.5, Str. V. Lupu, Nr.19, Aleea Tihuța, Nr.7, Aleea Plopilor, Nr.4, Str. Arțarilor, Nr.30, Intr. Turturelelor, Nr.2, Intrarea Muncelului, Nr.5, Intr. Muncelului, Nr.7, Aleea Greuceanu, Nr.7, Str. Iosif Vulcan, Nr.4, bl. C2, Str. Octavian Goga, Nr.6, bl.B2, Str. Octavian Goga, Nr.8, bl.B3, Str. Solomon Haliță, Nr.2, Str. 1 Decembrie, Nr.2, bl.B4, Str. Gării, Nr.30, Str. 1 Decembrie, Nr.2, bl.3, Str. Octavian Goga, Nr.4, bl.B1, Str. Petre Ispirescu, bl.26, Str. Mesteacănului, bl.4, Str. Piața Morii, bl.56, Str. Vișinului, bl.5, Str. Colibiței, bl.6 şi Str. Colibiței, bl.8

SC Romco System SRL Bucureşti are ca asociaţi pe Petru Biziru (70%) și Dragoș Răduț (30%).

17 comentarii

 • La fel si la blocurile din CR Vivu. Spoiala pe afara, sub spoiala dezastru. Geamuri cu masuri luate mai mici sau mai mari, fara plasa trasa peste polistiren, gled intins parca de copii de la gradinita. Lucrari de mantuiala pe bani foarte multi, cu muncitori de doi bani.
  Desi dl Primar se lauda cu aceste proiecte, calitatea este sub orice critica. La o lucrare pe asa multi bani, nu am vazut pe nimeni de la Primarie sa vina sa discute cu oamenii sau macar sa vada cu adevarat cum se lucreaza. Eu cred ca nici nu ii intereseaza, doar sa se laude cu „realizarile marete”.

 • Acelasi lucru se intampla si cu blocurile din CR Vivu si Minulescu. Din partea Primariei nu este nici o persoana sa verifice calitatea lucrarii, iar muncitorii fac ce pot si ce stiu. Desi personal am facut demersuri de instiintare a functionarilor din Primaria Bistrita nu a fost luata nici o masura. Locatarii nu cunosc si nu au fost instiintati despre materiale folosite si calitatea acestora dar nici despre ce lucrari sunt cuprinse in proiectul de reabilitare. Cei de la primarie arata cu degetul catre asociatiile de proprietari a caror administratori nu-i intereseaza, iar locatarii se lupta cu morile de vant. Banuiesc ca valoarea proiectelor este pe cat buzunarul celor in care intra. Sper ca cineva din Primaria Bistrita sau din autoritatile competente sa se sesizeze si sa inceapa verificarea si solutionarea problemelor existente.

  • Exista diriginte de santier din partea primariei care raspunde de lucrare si verifica calitatea si cantitatile de lucrari, ca acesti diriginti nu-si fac treaba se vede foarte clar in calitatea jalnica a lucrarilor executate, fie ca vorbim de drumuri, trotuare, izolatii termice la blocuri, modernizare retele apa, gaz, etc. Adevarul crunt este ca se dau bani fara sa fie meritati la constructori, diriginti de santier si salarii mari la personalul din primarie fara sa fie meritati.

  • Sunt blocuri care au fost izolate si izolate bine(intr-adevar nu era vata minerala intre etaje) si apartamente cu geamuri puse, cu lucrari facute bine pe bani locatarilor. Lucrari care daca nu erau facute bine nu se livrau banii. Dar a venit proiectul grandios, au luat izolatia jos si a pus alta ca aruncata din avion , au pus alte geamuri subdimensionate….Intrarea Muncelului este un alt exemplu.

  • Bun articol…Locatia, Lacramioarelor 1, aceiasi echipa, aceleasi probleme. Izolatie executata in regie proprie, decopertata si…marea lucrare de reabilitare termica. Placile lipite strâmb, cu distante de intra capul prin ele. Revolta. Locatarii incep sa se agite. 4 muncitori lucrau linistiti, nimeni nu ii supraveghea. Incepem sa sunam. Dirigintele de santier, lipsa, eveniment in familie. Inlocuitorul, impertinent, sfideaza pe toata lumea ,,asa trebuie, ce stiti voi”. Sunam reprezentantul primariei. Stupoare…nu stia ca au inceput lucrarile la locatia specificata. Ajunge in teren si constata neregulile. Doteaza muncitorii cu tuburi de spuma, sa umple golurile, lucrare executata de fatada, golurile umplute in exterior, sa arate bine, 1 cm, restul pana la perete liber. Din nu reclamatii, nervi tociti, telefoane…si atat. Locatarii urca pe schela, repara greselile, fiecare cum s-a priceput, muncitorii merg mai departe cu lucrarile. Dupa ce toata porcaria e acoperita cu tencuiala, se prezinta comisia…,,vedeti ca a iesit bine?” . Mai trece o zi…stupoare…decorativa…initial, paleta din care sa-si aleaga locatarii culoarea. Ne-am trezit cu decorativa pe perete…fara alegeri…asta e…si gata…am reabilitat. Dar jgheaburile la acoperis? A plouat putin, ca altfel se ducea decorativa. Se executa la final. Geamurile, la apartamentele care au solicitat, nu sunt montate…dar avem decorativa. Explicatie ,, se monteaza prin interiorul apartamentului”…asa se face, banuiesc, terminam lucrarea si pe urma o spargem sa demontam si remontam geamuri. Aerisiri la bucatarie…nu se fac. Mai vreti? Nu-mi vin in minte toate. Si incununarea succesului…cand am reclamat ca beneficiarii lucrarii suntem, noi, locatarii si ca putem sa avem pretentii sa se lucreze bine vine raspunsul…,,beneficiar este primaria”. Deci?

 • Numai pe bani publici se pot face astfel de lucrări.
  Eu nu i-aș lăsa să-mi facă la casă o astfel de ”lucrare” nici să-mi plătească ei prețul.
  C-așa-i când nu-i cap, vai de pungă.
  Nu însă și de pungași

 • te forteaza spun ca majoritatea proprietarilor vor si tu trebuie sa te supui majoritatii
  mie mi-au lasat geamul spart la baie si acuma asa l-au montat si nimeni nu a venit desi am vb o spus ca se rezolva, dar banii la IMPOZITE sunt acolo de platit

  • daca esti proprietar cu acte nu poate nimeni sa te forteze cu nimic.
   proprietatea privata este garantata prin constitutie.
   le arunc schela in cap daca vor sa faca lucrari la apartamentul proprietate personala fara acordul meu.

 • atata timp cat mai marii orasului si judetului umbla pe la sfintiri de busturi cu alaiul de preoti nu au timp sa controleze santierele pe care ei le platesc

 • … + geamurile noi montate nu au armatura inauntru, sunt doar din PVC! Cine si-ar pune asa ceva la casa lui? Bataie de joc! Se merge pe pretul cel mai mic, fara nici un minim de calitate? vb de lucrari care ar trebui sa dureze 15-20 de ani ca sa merite investitia. Am 3 geamuri care nu le pot tine deschise, asa de drept sunt montate. Le deschid si se inchid singure. :))) Asa o fi fost proiectul?

 • stati putin sa vedeti in cativa ani cum o sa desfaca ca bananele… doamne fereste de un incendiu… bataie de joc si furtisag la drumul mare

 • Blocul Turn din str. Garii, nr. 30, arata foarte rau, e inceputa reabilitarea. Lucrarile care sunt facute partial, sunt de cea mai slaba calitate. Cum e permis ca proiectul sa nu fie verificat de specialistii din Primarie???? Montarea balcoanelor e sub orice critica.

  • Proiectul de reabilitare pare facut de o mana de nepriceputi. Locatarii nu au fost consultati inainte de realizarea proiectului. Cativa aveau balconul inchis la strada, asa ca toti locatarii au fost obligati sa inchida balconul. Unii dintre locatari chiar doreau sa-si redeschida balcoanele pentru ca apartamentele nu se mai pot aerisi, multe bai avand o mica aerisire comuna pentru toata coloana blocului. De mai bine de o luna si jumatate lucrarile de „termopanizare” si „polistirenizare” – se foloseste polistiren de 15 cm!!! – au fost sistate. Turnul de la fosta centrala termica de langa bloc se tot darama de o mana de lucratori de mai bine de o luna. Se vehiculeaza sume de sute de mii de euro achitate doar pentru daramarea acestui turn.

 • Locuiesc in Piata Morii nr 56 .Executantii lucrarilor si.au montat fara acordul meu o schela ,mi.au distrus hidroizolatia iar acum ameninta ca daca nu ii las sa continue lucrarile voi plati penalizari!Am citit legea am citit proiectul platit la primarie …altfel nu il vezi…am platit din fonduri proprii un expert tehnic si am consultat un analist pe proiecte europene…surpriza!!!!o gramada de nereguli!!!o.multime de bani nejustificati sau ,,justificati,,cum stiu ei….ma bucur ca nu sunt singura care si.a dat seama de mizeria cu care se lucreaza….ultima data cand am chemat pol locala sa vada ce se intampla am fost facuta ,,buda,,de vecini si de angajatii primariei ,,nimic,,….acum nimicul a inaintat adrese catre Inspectoratul de stat in constructii,catre ADR,AGENTIA DE PERFORMANTA MANAGERIALA IN TERITORIU si urmeaza DNA si Curtea de conturi si un mic memoriu catre Cei de la uniunea europeană si CEDO sa stie cum suntem tratati noi ,,nimicurile ,, de catre PRIMARIE la care plarim impozit anual si din care sunt platiti ei…cei care ar trebui sa ne tina partea in astfel de probleme…oricum casul e mare ptr ca pentru aceasta firma se face un adevarat lobby de catre raspunzatorii de proiect…dupa sesizarea facuta de dvs prin acest articol si de mine si de ceilalti prin notificari in Piata Morii s-au schimbat urmatoarele:s.a plantat panoul informativ de proiect si s.au adunat cateva gunoaie….pe panou s.a prelungit perioada de finalizare cu 3 luni!!!….p.s.pentru o reabilitare interioara a unui apartament( a unei vecine ) s.au cerut 200 euro….altora ,angajati ai primariei ,0 lei

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.