Consiliul Local al municipiului Bistriţa s-a întrunit joi în sala mare a Primăriei municipiului Bistriţa şi, întrucât a fost o şedinţă ordinară, consilierii locali au putut adresa întrebări, iar edilul le-a răspuns.
Alin Seserman (PNL) i-a cerut primarului Ovidiu Creţu să aloce un spaţiu în cadrul municipalităţii pentru ca aleşii să se poată întâlni cu cetăţenii. „Vă cer pentru ultima oară lucrul acesta. Dacă nici acum nu daţi curs cererii mele, o să aduc o masă şi scaune în faţa clădirii ca să ne putem întâlni şi noi, consilierii, cu cetăţenii care au probleme pe care vor să ni le aducă la cunoştinţă”.
Ovidiu Creţu: „Eu am propus să amenajez un spaţiu într-o clădire a administraţiei, dar aţi spus că e prea departe. Rămân la convingerea că audienţele se pot ţine la sediile partidelor”.
Alexandru Toniuc (PER) a vrut să ştie când vor începe lucrările la terenul de sport din Subcetate şi ce se întâmplă cu arborii uscaţi din Parcul Municipal dacă vor fi înlocuiţi pe cheltuiala firmei care a amenajat parcul cu bani europeni.
Ovidiu Creţu: „Sunt mai multe terenuri pe care le amenajăm în oraş. În Subcetate, va fi finalizat în iulie sau august. Arborii uscaţi vor fi înlocuiţi. Trebuie să avem certitudinea că se vor prinde. În ce priveşte parcul, arborii uscaţi vor fi înlocuiţi la momentul potrivit când există şanse să se prindă. Au mai rămas arbori uscaţi pe care însă nu i-am putut tăia la vremea respectivă, ştiţi şi de ce (fiindcă ecologiştii s-au opus -n.r.)”.
Filip Moisil (PNL) a vrut să ştie când va fi reparată bucata de şosea între Tărpiului şi Subcetate, unde este o bucată de 100 de metri neasfaltată.
Ovidiu Creţu: „Vom repara strada, dar anul acesta o să şi asfaltăm bucata aceea la care vă referiţi”.
Gheorghe Tuţă (PNL) a cerut un raport privind declaraţiile oficiale ale reprezentanţilor Primăriei Bistriţa, inclusiv ale edilulului. „Solicit o situaţie în scris, nu verbal. Aţi spus că veţi prezenta această situaţie în Raportul primarului pe 2014, dar nu se face nicio referire acolo referitor la scopul deplasărilor, cheltuielile aferente pentru ele şi rezultatele acestor deplasări”.
Ovidiu Creţu: „Citiţi mai cu atenţie raportul şi veţi vedea că am menţionat tot ce vă interesează”
Ioan Peteleu (PNL) i-a sesizat primarului Ovidiu Creţu că, pe strada Codrişor s-au făcut nişte lucrări, iar asfaltul nu s-a mai reparat. „Strada arată ca după război. Aş vrea să ştiu de ce”, a spus Peteleu.
Fostul viceprimar a mai întrebat care e stadiul lucrărilor pe pasaje unde a observat că nu se lucrează cu săptămânile. De asemenea, Ioan Peteleu a mai spus că ghirlandele care asigură iluminatul festiv în timpul sărbătorilor de iarnă ar trebui date jos fiindcă „aspectul oraşului are de suferit”, el menţionând că nu a mai văzut în niciun oraş să atârne pe stâlpi tot felul de cabluri. „Eu când mă uit în sus când merg pe stradă ca să nu dau cu capul de ceva, mă stresează să văd ghirlandele acelea atârnate”, a spus Peteleu.
Ovidiu Creţu: „Pe strada Codrişor nu sunt finalizate branşamentele de apă, după ce vor fi finalizate aceste lucrări va fi reparată. Pe Axe, 75% din lucrări sunt finalizate, iar până la sfârşitul anului vom termina lucrarea. Instalaţiile de iluminat nu au fost date jos niciodată fiindcă ce se dă jos se poate arunca. Toate rămân unde au fost puse, unele de 10 ani”
Mihai Sărmăşan (PNL) a spus că în copacii de pe Bulevardul Republicii sunt cuiburi de ciori, o parte dintre bistriţeni sunt deranjaţi şi a cerut ca angajaţii municipalităţii să intervină.
Ovidiu Creţu: „Vă mulţumesc pentru informaţie. Ne vom duce şi acolo. Acum distrugem cuiburile de pe Bulevardul Independenţei”.
Maxim Gagea (PER) a întrebat dacă se mai face parcarea subterană din Eminescu fiindcă nu se mai aude nimic despre această investiţie anunţată de municipalitate şi, între timp, se tot înlocuiesc borduri.
Ovidiu Creţu: „Suntem departe de parcarea subterană, poate la 4-5 ani de ea, şi nu putem sta să nu ne zugrăvim casa între timp. Normal că schimbăm bordurile”.
Gavrilă Benţa (PNL) a întrebat dacă decizia de închidere a străzilor Lupeni şi Caragiale a fost făcută în baza unui studiu fiindcă, în loc să se descongestioneze traficul, acesta e blocat.
„Referitor la pasaje, aş vrea să întreb când va fi terminat Pasajul VI despre care aţi spus că va fi gata anul trecut înainte de sărbătoarea oraşului. Mai vreau să ştiu şi despre fântâna arteziană de pe pietonal fiindcă în curând se deschid terasele”, a spus Benţa.
Ovidiu Creţu: „În legătură cu închiderea Pasajului Spiru Haret, fiindcă despre el e vorba, ştiţi foarte bine că este o lucrare pietonală. Cei care intră pe strada Lupeni au posibilitatea să intre în parcarea aceea pe care am amenajat-o. Finalizarea Pasajului VI – respectiv porţiunea între Dornei şi centru – nu am spus că va fi până la Zilele Bistriţei de anul trecut. Am spus despre porţiunea între Republicii şi Dornei. Finalizarea pasajului e fixată de sfârşitul anului, iar pentru fântâna arteziană termenul e în această vară. Am vrut să fie gata până la 1 mai, dar constructorul nu a găsit la timp piatră decorativă, nici pentru cea de pe pietonal, nici pentru cea din Piaţa Mică”.
La finalul interpelărilor, primarul i-a invitat pe toţi consilierii, vineri, începând cu ora 14.00 în Pădurea Schulerwald unde municipalitatea organizează evenimente ocazionate de Ziua Internaţională a Muncii „la un mic şi o bere”.
În ce priveşte concertul din 2 Mai, primarul a spus că, din cauza vremii, municipalitatea ar fi vrut să îl anuleze, dar, întrucât a achitat un avans şi risca să piardă banii, acesta se va ţine pe pietonal.
Aşa cum se poate observa, reprezentanţii PSD, PLR, PP-DD şi UDMR în Consiliul Local Bistriţa nu au avut nimic e sesizat primarului, nicio anomalie urbanistică, nicio problemă a vreunui cetăţean, nu au avut de semnalat nicio groapă în asfalt, dovadă că, la putere, fie ea şi locală, totul se vede „în roz”.
Cristiana Sabău
Domnu-le primar, v-a rog s-a hurgentaț finalizarea fanatanii harteziene ca cu rezpect v-a informez c-a puradeii mei nu au unde s-a se mai scalde si ei ca acasa le pute ca a-ti taiat hapa (nu ne deranjeaza in mod deosebit, dar c-a fapt divers) si copi mei mai mici (cei 10) a-r face cate o baie la strand dar nu avem bani asa ca asteptam fantana harteziana domnule primar s-a ne scaldam si cu 1 drum s-a ne spalam si hainele gratis. iar ceilalti copi mei cinstiti (urmatorii 10) mau interbat daca se vor harunca bani in fantana dorintelor ca leau ramas costumele de scafandri de cand cautau monedele din parc. Si intrun final va mai rog sa populaț fantana cu niscaiva pește c-a copi mei (toti 30) a-u prins gustul de peste hegzotic d-e cand dl cretu a pus pesti coloraț in lacul din parcul mare. si v-a rog s-a mai puneț jocuri dă lumini să hatraga turistul să controlam prin buzunare s-a nu fi-e vreun terorist cu ganduri negre.
D-le consilier SASARMAN : este f. buna ideea D-vs, cu o conditie > Sa nu-i scoata pe cetateni militia locala afara din CL ca pe mine. Cu siguranta voi fi prezent la toate dezbaterile, ca am multe de zis.
Problema cu arborii uscati nu tine de ECOLOGISTI D-le Primar, ci de DUMNEZEU ca si in cazul oamenilor. Vedeti numa ca pe str. Odobescu aveti uscati trei tulipani, de eia scumpi din import. Aceiasi situatie este si in parc. Lasati, jocul de cuvinte si pinpongul cu noi, ca ati avut timp pana acuma sa-i inlocuiti. De ani de zile va rog sa completati aliniamentele stradale cu arbori, si sa scoateti biscuitii de beton afara, acolo unde firmele au acoperit locasurile. Unde a fost administratia cand s-a facut receptia ? De ce nu a interesat pe nimeni acest aspect ? Vedeti ce profesionisti la conducerea serviciilor aveti ?