Actualitate Recomandări

Fără cozi în prima zi de încasare, la Bistrița, a dărilor locale. Serviciile de plată online, funcționale

Au dispărut cozile lungi care se întindeau până în stradă în prima zi în care se încasează, la Bistrița, taxele și impozitele locale cu debit, dovadă că mulți au înțeles că serviciile electronice sunt la îndemâna oricui are un cont bancar, sunt ușor de utilizat și te scutesc de mult efort.

Au venit cu banii în mână în general seniorii care se descurcă mai greu cu tehnologia.

”Mi-am plătit taxele în prima zi în care este posibil să achităm fiindcă știu că Primăria Bistrița are nevoie de acești bani acum să facă proiecte. dacă ne facem datoria față de stat, înseamnă că ne-am achitat de toate responsabilitățile pe care le avem. Eu nu știu cât mai trăiesc, am 83 de ani, dar nu vreau să le las datorii copiilor mei. Vreau ca ei să rămână în regulă. Pentru trei persoane am plătit 300 și ceva de lei. Nu mi se par mari taxele. E ceva puțin în plus față de anul trecut. Nu-i de speriat cum vorbește lumea. Nu am stat deloc la coadă. Cum am venit, am intrat și am plătit în 5 minute”, ne-a spus un bunic.

”Am plătit impozitele pentru tot anul. Nici nu m-am uitat cât am plătit, am înțeles că sunt mai mari cu rata inflației. Vezi de treabă, tot acolo suntem! Am scăpat de o grijă, tot trebuie plătite”, a spus un alt bărbat.

Proprietarii de terenuri și clădiri neîngrijite vor plăti însă impozite cu 500% mai mari dacă timp de doi ani nu fac niciun fel de investiții pentru întreținerea lor.

Măsura adoptată deja cu succes în alte orașe a avut efect, ceea ce este de dorit și la Bistrița unde sunt multe clădiri în paragină.

O altă categorie de proprietari care va plăti mai mult începând cu acest an este a celor care folosesc imobile proprietate personală pe post de sedii de firmă. În cazul lor se majorează cota de impozitare pe clădiri cu 0,3%. Primăria Bistrița speră că va aduna circa 100.000 de lei în plus la bugetul local prin acestă creștere de taxe.

Este mai mare taxa și pentru mijloacele de transport atât pentru persoane fizice, cât și juridice. A crescut cu câte 4 lei la fiecare grupă de 200 de cmc, măsură prin care se vor strânge la bugetul local alți peste 600.000 de lei.

Reamintim că se acordă bonificaţii de 10% pentru cei care plătesc integral taxele până la data de 31 martie. De asemenea, ONG-urile vor plăti impozite cu 50% mai mici pentru clădirile şi terenurile pe care fac activități și deloc dacă acestea au caracter social. Nu se impozitează nici bazele și sălile sportive.

Taxa de salubrizare, încasată în același timp cu impozitul pe clădiri și mijloace de transport, a rămas aceeași, de 138 de lei/de persoană pe an și se plătește la primărie care achită apoi, lunar, facturile emise de operatorul de salubritate.

La Direcția Venituri, str. Alexandru Odobescu, nr. 17A, programul cu publicul este:

  • luni, miercuri: 08.00 – 14.00
  • marți, joi: 08.00 – 14.00, 15.00 – 18.00
  • vineri: 08.00 – 12.00

La Centrul de Relații cu Publicul, str. Gheorghe Șincai, nr. 2:

  • luni – miercuri: 08.00 – 13.00, 14.00 – 16.30
  • joi: 08.00 – 13.00, 14.00 – 18.00
  • vineri: 08.00 – 14.00

Plata taxelor și impozitelor poate fi făcută și online, prin intermediul platformelor Ghișeul.ro și Globalpay.ro.

7 comentarii

  • Poate contribuabilii(gâștele) s au gandit sa l tina in tensiune pe dom premar in legatura cu planul de incasari al taxelor.Sau poate unele ,,gâște” nu mai pot din motive diverse ,obiective, sa raspunda prompt chemarii ,,veniti cu banii ca de cheltuit o sa i cheltuim pentru noi si clica noastra”

    26
    4
  • Daca s-ar da „fericire” cred ca ar fi cozi imense… Iar daca bunicii ar avea constiinta (sau stiinta!) celor tineri „darile” locale s-ar plati spre sfarsitul anului . La o inflatie anuala de peste 10% , stiti cine ar fi in castig , nu ? Altfel , este greu de priceput de ce ar trebui sa finantezi primaria sau operatorul de salubritate , platind anticipat prestatii care nu se stie daca si cum vor fi facute.

    31
    1
    • Subscriu!

      Oamenii ar trebui să pună bani deoparte și în octombrie – noiembrie sa plătească. Sau sa facă plată în rate

      12
      2
  • „Mi-am plătit taxele în prima zi în care este posibil să achităm fiindcă știu că Primăria Bistrița are nevoie de acești bani acum să facă proiecte. dacă ne facem datoria față de stat….”
    Asta suna foarte trist într-o tara condusa de niste hoti si incompetenti care ar trebui boicotati fiscal pâna se învata sa nu-si mai bata joc de banii batrânilor creduli care-si închipuie ca fac un bine platind anticipat.
    Când te uiti ce planuri de investitii are primaria îti vine sa mergi pe dealuri …. probabil de aia si vor sa faca sanie de vara pe dealul ala de câteva zeci de milioane de euro…..

    28
    5
    • Sti de ce platesc batranii rapid?Ca sa nu pateasca ceva si sa ramana dupa ei datorii.Apoi privatii platesc repede ca cine stie daca or mai avea bani mai incolo.Apoi urmeaza bugetarii care sunt siguri pe ei pana la final de an.

      16
      1
  • La o inflatie oficiala de 15% pe an, analfabetii functionali se grabesc pentru o reducere de 10%.
    Atâta îi duce capul, stau prost cu matematica si nu numai….de aia suntem vai de mama noastra ca mai mult nu putem ca popor.
    Numai la noi se încep câte 10 santiere o data si nu se termina niciunul la timp.

    6
    7
    • Daca platesc 10% redus pe 30 martie o suma scadenta la 30 septembrie inseamna o plata in acans cu 6 luni …sau pe scurt Un castig de 20% pe an!!!!!
      Cine imi ofera un astfel de profit cu RISC ZERO??????

      2
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS