Recomandări Social

Femeie din R. Moldova prinsă la cerșit în Bistrița, somată să plece din oraș

În timpul unei misiuni de patrulare în zonele comerciale, la intrarea în magazinul Dedeman din Bistrița Poliția Locală a identificat o femeie din Republica Moldova care apela la mila publică dintr-un scaun cu rotile, mimând o dizabilitate motorie.

Ea fost condusă la sediul Poliției Locale, unde s-a “vindecat” în mod miraculos.

Femeia a fost sancționată contravențional, în baza Legii 61/1991 R, cu amendă în valoare de 450 lei și somată să părăsească municipiul.

Totodată, în timpul patrulării pedestre, a fost identificată o persoană, care în numele unei asociații de caritate a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire strângea “donații”. Pentru ca activitatea să pară legitimă, aceasta prezenta potențialilor donatori un formular cu denumirea unei “Asociații regionale de caritate”, care în urma verificărilor s-a dovedit că nu există.

Este al doilea caz identificat în această săptămână, fapt pentru care persoana a fost condusă la sediul IPJ BN pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

”Este Săptămâna Patimilor, ultima săptămână înainte de Sărbătorile Pascale. În aceste zile, toate efectivele Poliției Locale cu atribuții în combaterea cerșetoriei sunt în dispozitiv, având în vedere că centrele comerciale sunt supraaglomerate iar persoanele ce apelează la mila publică profită de buna credință a oamenilor. Atragem atenția tuturor persoanelor ce doresc să ajute! Atenție cui oferiți bani din milă, de cele mai multe ori nimic nu este așa cum pare!”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

3 comentarii

 • D-na merita sa fie gratulata cu (o „recompensa” de) munca in folosul comunitatii , cel putin 10 zile. Asta , asa numai , ca sa aprecieze darurile pe care i le-a dat Dumnezeu. Dupa parerea mea lucrurile sunt/pot sa fie un pic mai complexe. Cred ca exista o retea care asigura cazarea si „mijloacele de productie”…Mai cred ca dansa nu este o „lupoaica” singuratica ci face parte dintr-o „haita” ! Trebuie cautat seful „haitei” si „ponoarele” unde se ascunde aceasta.

  14
 • Politia Locala care înghite anual o gramada de bani de la bugetul primariei, înca are televizor cu tub catodic?
  La ce foloseste ala, e ceva portal de întoarcere în timp?

 • Somată să părăsească localitatea?
  Asta e rasism camuflat și discriminare, dacă într-adevăr a fost somată trebuie reclamată poliția la Consiliul pt combaterea discriminării.
  Ce, țăranii birgauani mutați în orașul exgerman Bistrița își dau aere de suprematisti albi americani?
  E intolerabil, un cetățean moldovean, indiferent de activitățile lui este superior unui țărănoi de oraș bistrițean camuflat în organ!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.