Social

Festivalul Celtic Transilvania, 21-23 iulie: Concerte, reconstituiri istorice, tombolă, gulaș, balmoș, mied

A IV-a ediție a Festivalului Celtic Transilvania, care s-a bucurat de mare succes anul trecut, are loc în week-end-ul 21-23 iulie, pe platoul din fața Complexului Balnear Băile Figa.

Vor concerta, conform programului din afișul de mai jos, Hemera’s, Focul Viu, An Theos, CASH, Gothic, Blodiga Skald (Italia) – vineri 21 iulie, Blackout, Aether (Polonia), Sakramant (Belarus), E-An-Na, Gav, Trooper, Plemya (Belarus) – sâmbătă 22 iulie, Ex Animus, Brigan (Italia), Scars of a Story, Harmasar (Moldova), Selfish Murphy, Vrani Volosa (Bulgaria), McGuinness (Irlanda) – duminică 23 iulie.

Vor asigura partea de reconstituiri istorice Geto-Dacii din Moldova, Castrvm Novis, Amicii Muzeului, Terra Celtica (Polonia), Celtic Heritage Society (Bulgaria).

Intrarea la festival este liberă.

”După cum ştiți cei care au fost şi la edițiile trecute ale Festivalului Celtic Transilvania, sau pentru cei care nu au mai fost şi nu ştiu, acest festival este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica folk, rock si metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici. Dacă iubești muzica folk, rock și metal, reconstituirea istorică, în special din perioada celtică a Transilvaniei, îți place să stai la cort în mijlocul naturii, atunci Festivalul Celtic Transilvania este exact ceea ce cauți! În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veți avea parte de concerte ale unor trupe sau artiști valoroși. Doar aici poți fi aproape de scenă sau saă interacționezi cu artistul la o bere, într-un cadru natural, amical”, anunță organizatorii.

Tombolă cu premii

”Festivalul Celtic Transilvania a fost de la început gândit ca să fie unul gratuit în ideea să se bucure de acesta cât mai multă lume. An de an costurile au fost tot mai mari şi sponsorii întârziau să apară, dar am refuzat diverse combinaţii care păreau mai mult sau mai puţin bune. Am zis că încercăm să rezistăm cât putem în acest format, iar când nu se mai poate să încercăm altă formulă. În acest sens, datorită fondurilor limitate ne-am gândit la un mod în care cei care vin la festival să contribuie benevol, doar cei care doresc, cu o sumă la buna desfăşurare a festivalului.

Pentru asta am gândit o tombolă cu premii unde fiecare poate să cumpere un bilet sau mai multe. Premiile vor fi oferite de către: Asociaţia Celtic Transilvania (tricouri, insigne, afişe ale festivalului semnate de către trupele participante) şi diverşi sponsori, artizani sau oricine vrea să pună la bătaie diverse obiecte pentru a fi oferite în cadrul tombolei. De asemenea trupele care vor concerta în cadrul festivalului pot dona şi ele diverse materiale (pene de chitară, beţe de tobe, cd-uri, tricouri, ciorapi şi chiloţi purtaţi sau orice le trece prin cap). Câteva trupe şi-au manifestat disponibilitatea de a oferi diverse materiale. Marele premiu al tombolei constă într-o chitară electrică Axesmith LX 400 – custom 1957 Les Paul „Black Beauty”, oferită de către cel mai nou membru al Asociaţiei Celtic Transilvania, Câmpan Neluţu. Pe lângă marele premiu vor fi oferite mai multe premii constând în diverse obiecte”.

Gulaș, balmoș și mied la festival

”Ca să venim în întâmpinarea doleanțelor publicului referitoare la mâncare, și pentru a le astâmpăra poftele, am cerut partenerului care se va ocupa de partea de alimentație să facă pentru vânzare și gulaș. Am fost asigurați că va fi gulaș pentru toată lumea. Gulaș ardelenesc, în mai multe variante. Și nu doar atât… Aceste miraculoase feluri de gulaș vor fi asortate cu un delicios balmoș ciobănesc. Asta e opțional, doar pentru cunoscători. Dar cum știm că sunteți pofticioși din fire suntem convinși că nu vă veți putea abține să nu încercați și această minune numită balmoș. Miedarii vin cu niște mied făcut după rețete vechi ca să vă îndulcească (și amețească) experiența”.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS