Actualitate

Festivalul ”Nunta Zamfirei” se ține pe pietonal. De ce a fost relocat evenimentul

”Una dintre măsurile de promovare a patrimoniului medieval și a centrului istoric al orașului nostru este ca toate evenimentele cultural-artistice estivale pe care le vom organiza de acum încolo să fie realizate în inima Bistriței, pietonalul Liviu Rebreanu. Evenimentele aduc oameni, creează vad comercial, afacerile prosperă iar proprietarii și chiriașii spațiilor comerciale sunt încurajați să investească în reabilitarea și conservarea clădirilor din centrul istoric”, spune viceprimarul Cristian Niculae:

”În urmă cu câteva zile, am primit o solicitare din partea oamenilor de afaceri care desfășoară activități economice pe pietonalul Liviu Rebreanu, pentru ca Primăria Bistrița să desfășoare cât mai multe din evenimentele artistice în zona centrală a orașului Bistrița.

Pentru un mediu de afaceri prosper în zona centrală a orașului, pentru bistrițeni cât și pentru turiștii care ne vizitează, am decis relocarea evenimentului ”Nunta Zamfirei”, care urmează să se desfășoare în perioada 26-31 iulie 2019, din piața din fața Palatului Culturii pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Din punct de vedere organizatoric, această măsură va genera un plus semnificativ de locuri pe scaune pentru spectatori – la Palatul Culturii se puteau amplasa un numar de aproximativ 600 de locuri, pe când în zona pietonal Liviu Rebreanu vom avea 1.000 de locuri pe scaune”.

În ultimii trei ani, festivalul ”Nunta Zamfirei” s-a desfășurat în fața Palatului Culturii.

Ediția a XXIV-a a Festivalului internațional de folclor ”Nunta Zamfirei” are loc la Bistrița în perioada 26-31 iulie. Vor fi prezenți ”nuntași” de la ansambluri din 12 țări: Chile, Franța, Georgia, Lituania, Mexic, Panama, Polonia, Serbia, Turcia, Ucraina, Vietnam și, bineînțeles, România. Dansatorii din Panama și Chile se vor afla în premieră la ”Nunta Zamfirei”. Tot pentru prima dată, Bistrița va găzdui premiile IGF Gold Stars ale Uniunii Mondiale de Folclor.

”Nunta Zamfirei”, în 26-31 iulie la Bistrița

Foto: arhivă

16 comentarii

 • Foarte bine. Dacă vrem viață în centrul istoric al orașului asa trebuie făcut.
  Bine că a reușit cineva, adică vicele Cristian Niculae, să înțeleagă lucrul ăsta.
  Sigur are legătură cu faptul că omul a fost întreprinzător privat toată viața, nu funcționat cu salariu călduț care oricum vine.
  Trebuie ca mai multi oameni cu astfel de gândire sa se implice in politică și administrație.
  Nota 10 !

  • Este un eveniment foarte frumos. Era păcat sa nu se mai desfășoare! Ma bucur ca Cristi Niculae a găsit o soluție de pe urma căruia au avut de câștigat nu numai locuitorii orașului ci și comercianții care s-au adunat in jurul evenimentului.

  • Multumim vicelui Niculae…pentru glorioasele momente ce vor sa vie…
   Cel mai brav dintre cei asemeni lui….Cel mai vice intre vici….
   E un monument in viata…El insusi e o Institutie….
   E Soare e Galaxie…sau insusi Univers…
   E El …the ONE… ză WANABIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!

  • Și câțiva ii poartă grija foarte tare și nu încap de el.
   Grea viață le face omul ăsta despre care nu pot spune decât minciuni…

  • K.g. …nu spune nimeni minciuni….toti se simt micuti ,furnici chiar ,cand apare EL…la soare te poti uita…dar la vice ba…..Vorbeste invidia din ei…toti ar vrea sa fie vici..dar din pacate e doar unul …e EL…e Niculae…Cristinel…

 • Indiferent de locul unde se ține, Festivalul Nunta Zamfirei face si el parte din „sub-cultura bistriteană” , pentru care se cheltuie din bugetul municipiului circa 6 MILIOANE de lei pe an (peste un milion de euro).
  Cu toate astea, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş. Festivalurile și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor genereaza mai degraba manifestari de tip Cântarea României. Totusi, sumele alocate pe evenimente de acest tip în 2019 se ridică la 1.735.000 de lei (cca. 400.000 de euro).

  • Toni, numai minciuni vorbești! Minciuni liberale.
   Arati-mi un liberal implicat! Numai vrajeală…, cu îmbârligătorul Turc în față.
   Liberalul bugetar, care le promite la toți functii, deja.

 • Indiferent de culoarea politica, Bistrita e un oras de folclor. Atata stim, atata facem. Macar sa nu mai faca atata reclama la toate rahaturile de spectacole populare.

 • Asa postari elogioase erau doar pe vremea lui Tovarasu’….se simte dupa limbajul de lemn si dupa cele 5 cuvinte folosite ca sint doar doi-trei postaci…si mai mult…sint in aceeasi incapere (a se citii loc)…penibil!!! Oare nimeni nu vede lipsa de carte a acestui „candidat manciurian”….oare asta sa fie generatia actuala? Si te mai miri ca oamenii pregatiti si inteligenti stau departe de politica…PSD-ule hai cu altceva…ca ne rade o tara intreaga..Chiar nu aveti un om inteligent? Ca vedeti si voi…desi Nicolae se straduieste sa mimeze inteligenta tot prostie iese….Mai interesant este Turc deja….

  • In nici un caz Niculiță asta nu va fi lăsat să candideze..e doar un iepure de partid…Crețu și compania caută candidat ..din cate spune peteleu..deci nu va stresați….că nu o să-l vedeți pe liste…

 • Cu ocazia asta poate luati masuri pentru cladirile darapanate din spatela pietonalului respectiv Piata Mica sa trgeti o panza ca cea de pe fosta librarie sa nu se vada in ce hal sunt si sa se „mire strainii”.Totodata politia locala poate ne scapa de aurolacii si betivii din parculet care stau gramada pe banci si fac galagie toata ziua.Macar acum sa fie frumos pentru un eveniment deosebit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS