Actualitate

Festivitate ”CJ – 30 de ani”. S-au acordat diplome de mulțumire și recunoștință

(FOTO-VIDEO) La Centrul Cultural Dacia din Bistrița a avut loc o ședință festivă de sărbătorire a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean. La evenimentul aniversar au participat vicepremierul Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor și Infrastructurii și ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, alături de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, parlamentarii Bogdan Ivan, Daniel Suciu, Ioan Deneș, primari, șefi de instituții și alți invitați.

Au stat la prezidiu și au luat cuvântul cei doi miniștri, primarul Bistriței, Ioan Turc, prefectul Mica Oprea, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, fostul ministru Ioan Rus, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, amfitrion fiind președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

”Să știți că am cântărit bine dacă să facem din aniversarea acestor 30 de ani un eveniment sau nu, iar motivul principal pentru care am ales să-l realizăm a fost dorința de a fi împreună, pentru a vedea ce s-a făcut în județul nostru de către CJ și cum putem, tot împreună, să continuăm dezvoltarea județului. Nu știu pentru alții cum este, dar pentru mine CJ a fost în cei 10 ani de când sunt aici, totul. CJ mi-a fost casă, familie și nu doar un loc de muncă. Este locul în care mi-am pus sufletul, căci fără o implicare totală și fără o echipă determinată nu există rezultate. Când am ajuns la CJ nu credeam că o să reușim nici un sfert din câte s-au făcut. Și au fost realizate pentru că trebuia ca azi, când aniversăm 30 de ani, să avem ce să sărbătorim, iar prezentul să ne ambiționeze viitorul. Mulțumesc tuturor celor care în ultimii 30 de ani v-ați implicat în dezvoltarea județului și nu ați așteptat să se facă, ci ați fost și sunteți parte din progres. Inima aceasta, a județului, trebuie să continue să bată în ritmul dezvoltării. Viitorul este în mâinile noastre, iar mâinile noastre și mintea trebuie puse la treabă în continuare. Căci județul acesta are peste 300.000 de suflete care depind de noi”, a spus, printre altele, Radu Moldovan.

La începutul festivității, IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a rostit o rugăciune și s-a ținut un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina și pentru cei care și-au desfășurat activitatea în cadrul CJ Bistrița-Năsăud și astăzi nu mai sunt printre noi.

Cei prezenți au putut urmări și un scurt film cu activitatea CJ.

S-au acordat diplome de mulțumire unor asociații: Autism Europa (Ana Dragu), Mereu Împreună (Iulia Dragu), Mocănița Transilvaniei (Cristian Moldovan), Fundația Inocenți (Laura Filipoiu), Tășuleasa Social (Alin Ușeriu).

Diplome de recunoștință au fost înmânate foștilor și actualilor manageri ai instituțiilor din subordine: Olimpia Pop, Mircea Oliv (foști directori ai Bibliotecii Județene), Ioan Pintea (actualul manager al Bibliotecii Județene), Nicolae Gălățan, Gavril Țărmure (foști directori ai Centrului Județean pentru Cultură), Mircea Prahase, Corneliu Gaiu, Silviu Chiș (foști directori ai Complexului Muzeal), Alexandru Gavrilaș (actualul manager al Complexului Muzeal), Mariana Eftenie, Adela Cârcu, Marin Mic, Marin Rus, Daniela Bulcu (foști directori ai DGASPC), Delia Rus (actualul director al DGASPC), Dana Petrișor (fost director al Serviciului pentru Asistență Socială), Liliana Cotfas (fost director al Serviciului de Evidență a Persoanelor), Lucian Borgovan (director al Serviciului de Evidență a Persoanelor), Mircea Gelu Buta (fost director al Spitalului Județean de Urgență), Gabriel Lazany (actualul manager al Spitalului Județean).

Totodată, au fost acordate diplome de recunoștință unor angajați ai CJ care au ocupat sau ocupă în prezent funcții de conducere: Raveca Coldea, Florentina Nistor Puiu, Alexandru Orțan, Iulia Pop Oprea, Andrei Popescu, Rodica Suciu, Teodora Palagian, Cornelia Racz, Augustin Sabo, Radu Săplăcan, Vasile Moldovan, Viorel Tiniș, Ileana Uțiu, Octavia Gavriloaie, Luminița Borșia, Gabriela Ceuca, Ana Jurje, Elisabeta Ungureanu, Mircea Baciu, Paul Borgovan, Daniela Bugnar, Veronica Hasnăș, Duța Parasca, Marian Pop, Cristina Farcaș-Rotariu, Elena Butta, Teofil Cioarbă.

Diplome de aleasă recunoștință au fost oferite foștilor și actualilor conducători ai CJ: Iosif Redl, Mica Oprea (foști secretari ai județului), Crina Borș (actualul secretar al județului), Florin Moldovan (administratorul public al județului), Alexandru Uiuiu, Florin Șomlea, Arpad Szanto, Mircea Taloș, Ionel Tompa, Constantin Pamfiloiu, Iancu Luca, Mihai Bumbu, Vasile Negrușeri, Stelian Dolha, Alexandru Pugna, Dorin Popescu, Ioan Țintean, Vasile Puica (foști vicepreședinți CJ), Camelia Tabără, Ciprian Kecskes-Simionca (actuali vicepreședinți CJ), Mircea David, Gheorghe Marinescu (foști președinți CJ).

”Am sărbătorit practic, începutul democrației în România pentru că, în urmă cu 30 de ani, prin înființarea consiliilor județene puterea de atunci a început renunțe la centralism. Fiind ”de-al locului”, am putut să văd transformarea continuă pe care județul Bistrița Năsăud a avut-o, dezvoltarea din ce în ce mai puternică a dimensiunii universitare, de sănătate, de business și nu în ultimul rând a infrastructurii de transport atât de necesară poziționării sale între Transilvania și Moldova. Toată această evoluție a fost posibilă pentru că bistrițenii nu au încetat niciodată să creadă în potențialul fantastic al județului, dar mai ales nu au încetat să creadă în puterea lor și în visurile lor. Prin puterea lor, a bistrițenilor, a celor care au condus județul, a celor care au reprezentat județul în Parlament, a mediului de business, dar și a ONG-urilor, Bistrița-Năsăud este o comunitate vie care își găsește continuu resurse pentru noi proiecte și noi dezvoltări. Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la dezvoltarea județului în ultimii 30 de ani”, afirmă ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu.

17 comentarii

  • Dacă s-ar face o reformă administrativă de nota 10 în România, Consiliile Județene și Prefecturile ar fi desființate. Atât Consiliul Județean cât și Prefectura sunt două instituții inutile care consumă aiurea banii publici din impozitele și taxele plătite de contribuabilul român.

    • Noi muncim pe brânci și de abia ne putea plăti facturile și voi vă premiați pentru salariile babane luate pe degeaba 🤮🤮

    • Faceți-o ,d-le senator , cât sunteți
      acolo , la butoane !!
      Nu că ar trebui..,”dacă s-ar face” ori impune..etc..,considerați că-i benefică…?dă-i drumul că aveti majoritate !
      Dar asta-i tradiția administrativă în România, încă înainte de 1918-România Mare .
      Teritoriul Moldovei era împărțit în ,,ținuturi „, iar cel sl Țării Românești în județe.
      Doar comuniștii după 1948 și-au permis să preia modelul sovietic de împărțire administrativă în regiuni și raioane, apoi repudiat și
      abandonat în 1965 de constituția național-comunistă al lui Ceaușescu .
      În orice situație admnistrativ- teritorială, dacă , conform structurii statale și constitutionale, ești stat unitar, reprezentantul în teritoriu nu poate fii decât reprezentantul guvernului.
      Apoi , nu văd de ce predomină pe cei ,,30 de ani „ai CJ.,-Roșu ocru, galben, VERGE și foarte timid albastru nedefinit… .
      Io știam de
      ,,Trei culori,cunosc pe nume „…..9.

  • La fel de bine pot sarbatori si CJ-54 ca e aceeasi organizarea teritoriala din vremea comunistilor.Plus ca pana mai in urma cu cativa ani erau si fostii comunisti la conducere.

    • Nu v-ar fi rușine nemernicilor!!! Diplome pentru ce, mă??? Ați muncit pe gratis? Ptiu..traznivar nerușinaților, după ce că încasați salarii grase pentru nimic, vă mai dați și diplome , ați mai dat și pe alea o grămadă de bani din banii noștri.. Nu vă rabde Dumnezeu!

  • Mamăăă, câți funcționari au luat banii degeaba atâția ani !
    Și acuma le dăm și diplome.
    La vremuri noi, tot noi, activiști, comuniști, milițieni și securiști.

    • Unde suntem la 30 de ani de la revoluție?!
      Suntem vai de noi din cauza acestui gen de politicieni si ei isi dau cu nerusinare maxima diplome de merit!
      Rusine!!

  • „Diplomă de aleasă recunoștință”?! Chiar așa a scris pe ele? Foarte tare! Pe a lui ce a scris? „Omagiu județului, conducătorului iubit”? Masa și dansul unde s-au ținut? Tot la colegii ursuleți? A plătit poporul consumația, nu?

  • Eu as vrea sa intreb cand se termina de asfaltat drumul de la Livezile pe Cruci care iese la mănăstirea Steamba?
    Este o scurtatura foarte buna dar drumul e praf.
    Este asfaltat pana la niște violacee iar de acolo in colo e praf si pulbere.
    Cu proxima ocazie va transmit și poze.

  • Era un mare câștig pt. oraș și județ dacă trecea Țepes pe lângă Dacia!
    P.S. spunea Răducu că ia fost casă și familie! Cred că a vrut să zică „Mi-am făcut o viloacă și am angajat toate neamurile”!

  • Motto:
    „V-am spus că bătălia pentru om
    Nu iartă astăzi nici o dezertare
    Şi voi v-aţi decorat voi între voi
    Când lupta este în desfăşurare.”
    (Adrian Păunescu- Analfabeţilor -)
    Până la urmă rostul acestei paranghelii de 30 de ani nu are nici o noimă decât aceea de reprezenta un prilej pentru clientela politică locală de a-şi acorda niste diplome fără nici o acoperire. Radu Moldovan nu are proprietatea termenilor când vorbeste despre dezvoltarea județului în ultimii 30 de ani. Care dezvoltare, când de fapt județul Bistriţa-Năsăud a suferit un regres economic vizibil după revolutia din 1989. Au dispărut industrii precum Combinatul de prelucrarea lemnului, Intreprinderea de mecanică fină, Fabrica de sticlărie, Intreprinderea de prefabricate, etc. Ba mai mult, într-un judet ca Bistriţa-Năsăud cu profil predominant agricol au dispărut fabrici importante ca de exemplu Intreprinderea de morărit si panificatie, Intreprinderea de prelucrare a laptelui, Fabrica de marmeladă, Complexul de depozitare si prelucrare a fructelor, etc. In prezent județul Bistriţa-Năsăud se află pe unul din ultimele trei locuri cu cele mai mici salarii din România. Si exemplele ar putea continua. De altfel, există un proverb care exprimă un mare adevăr: ” Prostul are un mare avantaj fata de omul destept este intotdeauna multumit de el insusi”.

  • Diplome pentru ca vin la servicou.
    Consiliul Judetean este doar al ortdocsilor si a aromânilor? Nu am vazut catolicii, evangelicii etc. Nu am vazut maghiarii, sasii, rromii etc.
    Vprbim de coeziune, unitate si buna intelegere . Ar fi trebuit sa vedem si fapte nu doar vorbe goale.
    In concluzie, o sarbatoare pesedista si de acasă.

  • Avem prefect avem valoare avem pensionarea cea mai tare.
    Bravo mă.
    Distrați va doar lucram noi pentru voi.
    Batu var binele nenorociților.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS