Actualitate

Filtre ale Poliției la Sângeorz-Băi și pe Valea Bârgăului. Sancțiunile date

Două dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului au fost întocmite în urma unor filtre, organizate de polițiștii Serviciului Rutier, în Sângeorz-Băi și pe Valea Bârgăului.

În noaptea de 26/27 august, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au acționat în filtre și au efectuat controale pentru creșterea siguranței pe drumurile publice.

Astfel, pe raza orașului Sângeorz-Băi și pe Valea Bârgăului, au fost oprite pentru verificări peste 90 de autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În cazul a trei conducători auto, rezultatele testării etilotest au fost pozitive și li s-a suspendat dreptul de a conduce. Au fost constatate, în flagrant delict, 2 infracțiuni de conducere cu alcoolemie, fiind întocmite dosare penale. În cazul unui conducător auto de 39 de ani rezultatul a fost 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt conducător, în vârstă de 36 de ani, rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi li s-au recoltat și probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În cadrul acțiunii de azi-noapte, politiștii au legitimat peste 120 de persoane, iar pentru abaterile rutiere constatate au aplicat 25 de sancțiuni, în cuantum de 7.445 de lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La acțiuni au participat și polițiștii din Sângeorz-Băi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.